28. lokakuuta 2013

Se islam jonka minä tunsin

Maggy Kamal:

Kun kerron islamin tuhoisasta uhkasta, saan muslimeilta vastaukseksi mitä uskomattomampia syytöksiä ja nimittelyjä.

Minua on syytetty islamin kuvaa vääristeleväksi vihanlietsojaksi, siionistiksi ja valehtelijaksi. Minua on nimitelty kaikilla mahdollisilla loukkauksilla, joilla naista voidaan kutsua. Vaikka olen kasvanut Egyptissä, opiskellut muslimikouluissa ja minuun on iskostettu islamin "kunnioitusta" syntymästä asti, minua myös syytetään siitä, että en tiedä islamista mitään. Monet kriitikkoni noudattavat käytäntöä, jota kutsutaan nimellä "Taqqiya".

Taqqiya eli pyhä valhe on sallittu islamissa, jotta toisuskoisilta voidaan salata islamin todellinen ohjelma; täydellinen ylivalta, joka saavutetaan vaikka väkivalloin, jos tarpeen.

Monet muslimit ovat itse asiassa tietämättömiä suurimmasta osasta islamin oppeja; Jihad, joka tulee arabian juurisanasta mujahada, tarkoittaa sotaa uskonnon vakiinnuttamiseksi. Vaikka itse jihad on fyysistä, on myös muunlaisia jihadin käytäntöjä: terrorismin rahoitus, propagandan levittäminen, toisuskoisten käännyttäminen islamiin (jopa väkivalloin niin kuin tapahtuu Egyptissä ja Pakistanissa), islamin kriitikkojen ja islamin totuuksien paljastajien haastaminen oikeuteen, islamilainen maahanmuutto toisuskoisiin maihin, suuri syntyvyys, kyberterrorismi,  jne.

Monet muslimit haluavat uskoa vain yhden islamin näkökulman; he ajattelevat, että terroristit ja ääriainekset ovat kaapanneet islamin ja todellinen islam opettaa rauhaa ja rakkautta koko ihmiskuntaa kohtaan, olkoot he ystäviä tai vihollisia, muslimeja tai toisuskoisia.

Heille on helpompaa ja henkisesti turvallisempaa hyväksyä itsestään selvyytenä, että islamissa ei ole pahuutta. Ironista kyllä, monet samoista ihmisistä uskovat, että aseet tappavat eikä ihminen sen aseen takana. Toisuskoiset samoin vapauttavat itsensä islamin tutkimisesta ja hyväksyvät islamin puolustajien väitteen, että islam on viaton kaikkiin syytöksiin väkivaltaisuuksista.

Entisenä muslimina, joka ei ole tietämätön islamin maailmankuvasta, vaatimuksista ja laeista, tahdon kiinnittää huomionne erääseen hyvin tärkeään tosiasiaan: saatat tavata tai tuntea henkilökohtaisesti joitakin melko rauhanomaisia muslimeja, mutta se ei tarkoita, että islam itsessään olisi rauhanomainen, vaikka he väittävätkin niin. Näin on oltava. Heille ei ole sallittua islamin lakien mukaan esittää islamia negatiivisessa valossa eikä varsinkaan toisuskoisille, vaikka he puhuisivat Koraanissa löytyvistä tai lainopillisista asioista (joita ulkopuoliset voisivat pitää iljettävinä).

Useimmat muslimit eivät ole lukeneet kuin hyvin vähän Koraania, puhumattakaan siitä, että he olisivat lukeneet sen kokonaan tai ymmärtäneet lukemansa. Jotkut heistä lausuvat ulkomuistista Koraanin jakeita ymmärtämättä niiden merkitystä. Useimmat arabiaa osaamattomat muslimit (suurin osa maailman muslimeista) opettelevat Koraania ulkoa arabiaksi ainoastaan ääntämyksen perusteella - he eivät ymmärrä saanaakaan lausumastaan tekstistä.

Heille on opetettu, että Koraanin runollinen rytmi itsessään on pyhittävää ja katsotaan heille eduksi tuonpuoleisessa. Useimmat muslimit tuntevat Koraania vain sen verran, mitä ovat kuulleet moskeijan perjantairukouksissa.

Samalla tavoin sinä voit kutsua itseäsi kristityksi, vaikka et tunne Raamattua kannesta kanteen tai elä Kristuksen opetuksen mukaan tai tiukasti oman kirkkosi opetuksen mukaan. Sama pätee muslimeihin; useimmat heistä eivät tunne tai täysin ymmärrä niitä kauheita käskyjä, jotka löytyvät heidän omista pyhistä kirjoituksistaan. Monet kyllä tuntevat, mutta jättävät ne huomiotta ja elävät elämäänsä joko aidosti viattomasti tai teeskennellen tietämätöntä sillä aikaa, kun heidän uskonveljensä seuraavat uskollisesti väkivaltaisia ja kauhistuttavia käskyjä. Sitten ovat vielä ne, jotka tuntevat islamin lain yksityiskohtaisesti ja jotka pyrkivät tarkasti noudattamaan profeettansa käskyjä ja esimerkkiä. Nämä ovat niitä, joita me yleensä kutsumme terroristeiksi ja rikollisiksi, ja niitä jotka tukevat heitä toiminnallaan tai hiljaisuudellaan ja joista me voimme kuulla joka päivä uutisista.

Monille muslimeille islam on sarja rituaaleja: rukous, paasto ja Ramadanin rituaalit, zakat, hajj (pyhiinvaellus Mekkaan) ja Koraanin lausuminen ääneen usein ymmärtämättä lainkaan arabiankielisen tekstin merkitystä. Monet ovat kuitenkin tietoisia niistä lukuisista kauheista ja epäinhimillisistä ohjeista, jotka löytyvät heidän Koraanistaan ja profeettansa käytöksestä, mutta uskottelevat itselleen, että näiden tekstien ja tekojen konteksti kumoaa niiden pahuuden, ja he joutuvat elämään hirveässä sisäisessä konfliktissa, jota kukaan ei kadehdi. Heidän tietoinen mielensä näkee nämä islamin iljettävät puolet (kuten minä näin ja tunsin), mutta heidän alitajuntansa on ohjelmoitu lapsesta saakka näkemään asiat vain yhdessä valossa, ja niinpä he automaattisesti tulkitsevat asiat siten, että he pystyvät säilyttämään mielenrauhansa.

Kaikki pelkistyy siihen, kuten monissa muissakin asioissa, miten tietoinen mieli voi erottaa sen, mikä on aidosti hyvää, siitä mikä on islamin kulttuurin ilmiö, kuten valkopesu, hävityksen ja pahuuden tulkitseminen vastakohdakseen ja sen kieltäminen mikä on ilmiselvää. Vauvasta asti moraalikoodi on käännetty ylösalaisin ja jo lapsena muslimin mieli on oppinut pitämään pahuutta hyvyytenä. Se alkaa heidän profeettansa tarjoamasta esimerkistä: yhdeksän vuotiaan lapsen raiskaaminen ei muutu ainoastaan avioliitoksi, vaan islamin ehkä juhlituimmaksi avioliitoksi; tappaminen muuttuu taisteluksi Allahin tiellä, jotta maa voitaisiin vapauttaa turmeltuneisuudesta ennen viimeistä tuomiota; varastettu omaisuus ja raha muuttuu muslimien oikeutetuksi sotasaaliiksi; vangitut naiset ja lapset muuttuvat orjiksi ja voidaan ottaa väkisin muslimien vaimoiksi; moniavioisuus muuttuu "suojeluksi" aviorikoksesta; naisten nöyryytys ja alistaminen muuttuu kunnioitukseksi ja suojeluksi. Tällaisessa maailmassa minä kasvoin. Ja siitä maailmasta minä lähdin pelastaakseni elämäni.

Maggy Kamal


Maggy Kamal on entinen muslimi, joka on syntynyt ja kasvanut Egyptissä ja elänyt 27 vuotta islamissa. Hän on aikaisemmin toiminut Muslimisisarkunnassa (Al-Akhawat Al-Muslimat), Alexandrian osastossa, Egyptissä vuodesta 1989 vuoteen 1997. Maggy Kamal on myös NoCompulsion.com -sivuston ylläpitäjä ja hänellä on useita Facebook-sivuja, joilla hän käsittelee islamia ja islamilaisen maailman asioita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti