23. lokakuuta 2013

Islamin myytit: Jihad tarkoittaa 'sisäistä taistelua'

Myytti:

Länsimaalaiset islamin apologistit väittävät usein, että arabiankielen sana "Jihad", joka tarkoittaa kirjaimellisesti taistelua tai kamppailua, viittaisi enemmänkin "sisäiseen taisteluun" kuin pyhään sotaan.

Totuus:

Arabian kielessä "jihad" tarkoittaa taistelua. Islamissa se tarkoittaa pyhää sotaa.

Koraani nimen omaan vapauttaa vammaiset ja vanhukset Jihadista (Koraani 4:95), missä ei olisi järkeä, jos sanaa käytettäisiin ainoastaan "sisäisen taistelun" kontekstissa. On myös epäselvää, miksi Muhammad ja hänen Koraaninsa käyttäisi niin kursailematonta kieltä puhuen vääräuskoisten sormien ja päiden katkaisemisesta, jos hän puhuisi ainoastaan luonteen ominaisuuksien kehittämisestä.

Tästä syystä muslimiapologistit yleensä myöntävätkin, että sanalla on kaksi merkitystä, mutta he väittävät "sisäisen taistelun" olevan "suurempi Jihad", kun taas "pyhä sota" on "pienempi Jihad". Tosiassa tämä väärinkäsitys perustuu yhteen ainoaan hadithiin, jota islaminoppineet yleisesti pitävät väärennettynä.

Sen sijaan voimme viitata Bukharin luotettavimpana pidettyyn Hadith-kokoelmaan. Jihad mainitaan yli 200 kertaa Muhammadin sanomana ja jokainen niistä sisältää selvän yhteyden pyhään sotaan lukuunottamatta kourallista poikkeuksia, joissa viitataan naisten avustavaan rooliin pyhän sodan aikana.

Lisälukemista:

Suuri vai pieni Jihad?


---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm
1 kommentti:

  1. ‘Greater Jihad’, ‘Lesser Jihad’ and ‘Jihad in the Way of Allah’:
    http://www.islam-watch.org/authors/165-jon-mc/1452-greater-jihad-lesser-jihad-and-jihad-in-the-way-of-allah.html

    VastaaPoista