1. syyskuuta 2018

13 luentoa poliittisesta islamista: Jihad

Bill Warnerin 13 luentoa poliittisesta islamista jatkuu luennolla jihadista:

 • Muhammad kehitti jihadin Medinassa, missä hän alkoi harrastaa sodankäyntiä ja politiikkaa.
 • Jihad alkoi mekkalaisten karavaanien ryöstelyillä ja kehittyi sitten avoimeksi sodankäynniksi. Koraanin sanoma muuttui samalla uskonnollisesta poliittiseksi, ja siitä tuli perusta sodankäynnille vääräuskoisia - kafireja - vastaan.
 • Muhammad voitti ensimmäisen taistelunsa Badrissa, mutta hävisi seuraavan taistelun. Sen jälkeen hän ei enää kokenut tappioita. Hän saapui Mekkaan valloittajana kymmenen vuotta lähtönsä jälkeen.
 • Koraani käskee kaikki muslimeja osallistumaan jihadiin, kukin kykyjensä mukaan. Hadith on pullollaan ohjeita jihadiin.
Koraanin jako uskoviin ja kafireihin on jihadin perusta. Jihad on väkivallan käyttöä tarkoituksena alistaa vääräuskoiset. Jihad on äärimmäistä islamia.

Jihad on Muhammadin ainutlaatuinen keksintö. Jihad ei sanana tarkoita sodankäyntiä vaan kamppailua. Harb on arabiankielinen sana sodalle.

Toinen väärinkäsitys jihadista on, että se on vain tappamista. Jihad on ennemminkin kamppailua kafireja vastaan. Kirjeen kirjoittaminen lehden päätoimittajalle siitä, miten rauhanomainen uskonto islam on, on jihadia. Väite, että (Yhdysvaltain) itsenäisyysjulistus perustuu islamilaisille ideoille, on jihadia. Kun muslimi menee naimisiin vääräuskoisen naisen kanssa, kyseessä on jihad, sillä lapset on kasvatettava muslimeiksi. Mikä tahansa kamppailu kafireja vastaan on jihadia.

Jihadia tehdään suulla, kynällä, rahalla ja miekalla.


MUHAMMADIN JIHAD PÄHKINÄNKUORESSA

Jihad alkoi vasta, kun Muhammad oli asunut Medinassa noin vuoden verran - siihen mennessä muslimit olivat köyhtyneet. Mekan kauppakaravaanit kulkivat läheltä Medinaa. Se oli tilaisuus hankkia tuloja ja kostaa niille, jotka olivat karkottaneet hänet Mekasta.

Ishaq 425 Islam teki ensimmäisen iskun Mekan quraisheja vastaan. Muslimit hyökkäsivät aseistamattoman karavaanin kimppuun. Mies nimeltä Amr oli ensimmäinen jihadissa kuollut uhri, hän sai nuolen rintaansa. Yksi mies onnistui pakenemaan, mutta kaksi muuta jäi vangiksi. Muslimit ottivat vihollistensa kamelit ja omaisuuden ja lähtivät takaisin Muhammadin luo Medinaan. Matkalla he keskustelivat siitä, että Muhammad ottaisi viidenneksen saaliista.

Mekkalaiset varustivat pienen armeijan ja lähtivät taistelemaan Muhammadia vastaan. Mekkalaiset ja muslimit kohtasivat Badrin kaivolla. Taistelu käytiin aamulla:

Ishaq 440 Kun Muhammad näki quraishien marssivan pieneen laaksoon, hän sanoi: "Oi Allah, sieltä tulee Quraish, turhamaisina ja ylpeinä, vastustaen Sinua ja kutsuen minua valehtelijaksi. Oi Allah, auta minua kuten olet luvannut. Tuhoa heidät tänä aamuna!"

Ishaq 445 Armeijat tiivistivät rivistönsä ja lähestyivät toisiaan. Muhammad oli antanut sotilailleen käskyn olla hyökkäämättä ennen kuin hän antaisi luvan. Hän otti kourallisen pieniä kiviä, heitti ne quraisheja kohti ja sanoi: "Kiroa nuo naamat." Muslimit etenivät ja taistelu alkoi.

Muslimit olivat lukumääräisesti alakynnessä, mutta he voittivat taistelun.

Ishaq Taistelun lopulla vangit otettiin kiinni ja Muhammad näki inhon Saedin kasvoilla. Hän sanoi: "Et näytä pitävän siitä mitä näet" Saed vastasi: "Niin, kautta Allahin, tämä on ensimmäinen voittomme kafireista ja meidän pitäisi tappaa heidät viimeisen mieheen."

Koraani 8:67 Ei profeetalta voi vaatia, että hänellä olisi vankeja, ennenkuin verenvuodatus on tapahtunut maan päällä. Te halajatte tämän maailman hyvyyttä, mutta Jumala tahtoo teille tulevaa elämää, ja Jumala on mahtava, viisas.

Ishaq 451 Taistelun tuoksinassa Muhammad antoi käskyn etsiä Abu Jahlia, joka oli Allahin vihollinen, kaatuneiden joukosta. Hänet tavattiin taistelemasta pusikossa. Kun muslimisoturi pääsi iskuetäisyydelle, hän iski tältä jalan irti. Toinen muslimi tuli paikalle, kun Abu Jahl makasi maassa tehden kuolemaa ja pani jalan tämän niskalle. Muslimi sanoi: "Onko Allah saattanut sinut häpeään, Allahin vihollinen?" Abu Jahl vastasi: "Miten hän on häpäissyt minut? Olenko minä sen kummempi kuin muut, jotka olet tappanut?" Muslimi katkaisi hänen kaulansa.

Ishaq 452 Hän vei irtileikatun pään Muhammadille ja sanoi: "Tässä on Allahin vihollisen pää" ja heitti sen Muhammadin jalkoihin. Profeetta huudahti: "Ylistäkää Jumalaa!"

Ishaq 454 Quraishien ruumiit heitettiin kaivoon. Allahin lähettiläs ojentui kaivon ylle ja huusi ruumiskasaan: "Oi kaivon ihmiset, oletteko nähneet Allahin lupauksen käyvän toteen?" Muslimit ihmettelivät kysymystä. "Puhutko sinä kuolleille?" he kysyivät. Muhammad selitti, että kuolleet kyllä ymmärsivät häntä.

Muslimit eivät olleet taistelleet yksin. Allah oli lähettänyt tuhat enkeliä auttamaan pakanoiden tappamisessa. Muhammadin vastustaminen tiesi kuolemanrangaistusta Allahilta.

Koraani 8:12 Muista, kuinka Herrasi julisti enkeleille: »Olen kanssanne; tukekaa siis niitä, jotka uskovat. Täytän pian uskottomien sydämet pelolla; silloin hakatkaa poikki heidän kaulansa ja heidän kaikki sormensa.» Ja tämä siksi, että he niskoittelevat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan, sillä jos joku niskoittelee Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan, on Jumala totisesti ankara rangaistessaan. Tässä on rangaistus teille; maistakaa sitä siis! Uskottomia varten on tulen tuska.

Muhammadista oli nyt tullut poliittinen voima millaista historia ei ollut ennen tuntenut. Uskonnon ja politiikan muodostama yleinen mandaatti oli luonut kestävän voiman. Sotasaaliista tuli islamin vaurauden lähde. Muhammadin pelko on Jumalan pelkoa.

Bukhari 1.7.331 Profeetta sanoi: "Minulle on annettu viisi asiaa, joita ei ole koskaan annettu kenellekään muulle
 1. Allah on tehnyt minut voittoisaksi pelolla, sillä Hän hän peloittaa viholliseni kuukauden matkan takaa.
 2. Maa on annettu minulle ja minun seuraajilleni, jotta voimme rukoilla ja suorittaa rituaalejamme; niinpä seuraajani voivat aina rukoilla, kun on rukouksen aika.
 3. Sotasaalis on tehty minulle luvalliseksi vaikka se ei ollut luvallista kenellekään ennen minua
 4. Minulle on annettu välimiehen valtuutus Ylösnousemuksen päivänä.
 5. Jokainen profeetta lähetettiin omalle kansalleen, mutta minut on lähetetty koko ihmiskunnalle.
Vuoden jälkeen Medinassa oli 250 - 300 muslimia; Mekassa heitä oli ollut 150. Badrin taistelun jälkeen syntyi uusi islam. Muhammad ratsasti Medinasta poliitikkona ja kenraalina - islamista tuli aseellinen poliittinen liike. Badrin jälkeen muslimit vaurastuivat ja saavuttivat poliittista valtaa.

Seuraava suuri taistelu käytiin, kun mekkalaiset palasivat seuraavana vuonna ja taistelivat islamia vastaan Uhudissa. Muslimit kokivat tappion ja Muhammad haavoittui. Tämä aiheutti islamissa kriisin. Allah oli lähettänyt tuhat enkeliä Badrissa muslimien avuksi, mutta mitä nyt oli tapahtunut?

Ishaq 595 Muslimien tappion syynä olivat jousimiehet, jotka eivät pysyneet asemissaan. Kun he näkivät mekkalaisten menettävän yhteyden leiriinsä, he ryntäsivät ryöstämään saalista. Ahneus sai heidät jättämään noudattamatta Muhammadin käskyä. Heidän olisi pitänyt aina totella Muhammadia, joka puhui Jumalan valtuuttamana.

Ishaq 597 Allah antoi mekkalaisten voittaa koetellakseen muslimeja. Nyt he todella oppivat tuntemaan itsensä. Olivatko he Muhammadin ystäviä vain hyvän sään aikana vai näkisivätkö he omat puutteellisuutensa? Jos he tottelisivat Muhammadia, heistä voisi tulla oikeita muslimeja. Oikea muslimi ei milloinkaan menetä moraaliaan eikä koskaan vaivu epätoivoon.

Koraani 3:139 Älkää väsykö älkääkä murehtiko; te voitatte, jos olette (tosi-)uskovaisia! Jos teitä kohtasi isku, niin on yhtä ankara isku kohdannut (uskottomia) ihmisiä tätä ennen . Me annamme ihmisten kesken päivien vaihdella, jotta Jumala tulisi tuntemaan ne, jotka uskovat, ja voisi hankkia itselleen todistajia teidän keskuudestanne - väärintekijöitä ei Jumala rakasta - ja jotta Jumala voisi koetella uskovaisia ja tuhota uskottomat.

Seuraava isompi konflikti tunnetaan nimellä vallihaudan taistelu. Mekkalaiset palasivat Medinaan, mutta heitä pidätteli puolustukseksi kaivettu vallihauta tai kaivanto. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaista puolustusrakennelmaa käytettiin Arabiassa. Sotilaallisesti taistelu oli ratkaisematon. Poliittisesti se oli islamin voitto, sillä mekkalaiset olivat yrittäneet tuhota islamin, mutta epäonnistuivat.

Suurien taisteluiden väliaikoina islam kävi jihadiin lähimpiä heimoja vastaan. Jihadistit ryöstivät karavaaneja, orjuuttivat kafireja ja tappoivat ne, jotka vastustivat poliittista islamia. Yhdeksän vuoden aikana Muhammad lähetti sotilaat taisteluun keskimäärin joka kuudes viikko.

Muhammad lähti suuren joukon kanssa pyhiinvaellukselle Mekkaan. [Arabit olivat tehneet pyhiinvaelluksia Mekkaan vuosia ennen Muhammadia. Muhammad otti suurimman osan näistä pakanallisista rituaaleista mukaan islamiin.] Mekkalaiset kohtasivat heidät Mekan ulkopuolella ja kielsivät heitä tulemasta kaupunkiin. Muhammad kirjoitti rauhansopimuksen mekkalaisten kanssa. Tämä rauhansopimus oli poliittinen voitto Muhammadille.

Ishaq 750 Muhammad piti sopimusta mekkalaisten kanssa valana Allahille ja voittona islamille. Mekan hallinto oli kohdellut Muhammadia itsenäisenä poliittisena voimana. Monet arabit tunsivat vetoa islamin uskontoon nyt kun siitä oli tullut rikas ja mahtava.

Hudaibiyyan sopimus asetti mallin islamin asenteelle sopimuksiin nykypäiviin asti. Islam tekee sopimuksen ainoastaan silloin, kun se on heikossa asemassa. Sopimus on voimassa ainoastaan niin kauan kun islam on heikko. Kun islam vahvistuu, jihad alkaa uudelleen.

Koraani 47:33 Te, jotka uskotte, totelkaa Jumalaa, olkaa kuuliaisia sananjulistajalle älkääkä saattako tekojanne raukeamaan! Totisesti ne, jotka eivät usko, vaan hylkäävät Jumalan tien, kuolevat, koska he ovat epäuskoisia, eikä Jumala anna heille mitään anteeksi. Älkää siis olko heikkoja anoen rauhaa, sillä te olette voitolla ja Jumala on kanssanne. Hän ei tee tekojanne mitättömiksi.

Vuosi sopimuksen solmimisen jälkeen Muhammad keksi syyn rikkoa Hudaibiyyan sopimus. Hän oli jatkanut ryöstöretkiä kafiriheimoja vastaan saaden rikkauksia ja käännynnäisiä. Islam oli nyt vahvempi kuin sopimusta solmittaessa. Nyt oli aika marssia Mekkaan 10.000:n sotilaan voimin.

Mekka antautui ilman taistelua. Islam oli voittoisa.

Ishaq 821 Muhammad meni Kaabaan ja kiersi sen seitsemän kertaa. Jokaisella kierroksella hän ohitti mustan kiven ja kosketti sitä sauvallaan. [Mekan Kaaba on rakennettu kivistä. Sen yhdessä kulmassa on musta kivi, jota pidetään Muhammadin ansiosta pyhänä.] Sitten hän haetutti temppelin avaimen ja astui sisään. Sisällä oli puinen kyyhkystä esittävä patsas, jonka hän rikkoi ja heitti ulos. Siellä oli myös rituaaliesineitä ja eri arabiheimojen taideteoksia. Muhammad antoi polttaa ja hävittää ne kaikki.

Muhammadin toinen teko aina valloituksen jälkeen oli tuhota kaikki uskonnolliset teokset.

Ennen kuolemaansa Muhammad kävi vielä kaksi suurta taistelua.


JIHAD


Jihadin poliittinen järjestelmä perustuu eettiselle dualismille. Jihad määritellään Trilogiassa. Sirassa jihad on sotaa kafireita vastaan. Haditheista löytyy myös toisenlainen jihad, suurempi jihad, joka on sisäistä, henkistä kamppailua. Kuitenkin vain 3% Bukharin hadithkokoelmasta käsittelee tätä suurempaa jihadia ja 97% on sodankäyntiä kafireja vastaan. Koraanissa jihadia kutsutaan "taisteluksi Jumalan retkellä" ja kaikki nämä "taistelut Jumalan retkellä" viittaavat tappamiseen, orjuuttamiseen ja kafirien läksyttämiseen kunnes he alistuvat islamille.

Jihad on poliittinen metodi ja sillä on poliittinen päämäärä. Jihadin päämääränä on tehdä kafirit alamaisiksi islamille. Syy Muhammadin hyökkäyksille toisia kansoja vastaan oli se, että nämä eivät olleet alistuneet islamille.

Muslimit tappavat myös muita muslimeja, mutta se ei ole jihadia. Jihadia käydään vain kafireja vastaan. Kafirit ovat loukanneet Allahia hylkäämällä hänet, ja niinpä jihadia voidaan pitää puolustautumisena. Jihadin syynä on vääräuskoisten epäusko. Jihad on dualistista politiikkaa.


HUOMAUTUS

Koraanin huolellinen tutkiminen paljastaa, että sen lähteinä on käytetty Vanhaa Testamenttia, juutalaisia kansantaruja, kerettiläisiä kristinuskon lahkoja ja arabien pakanallisia uskontoja. Koraanin aidosti uusi keksintö on jihad. Juuri jihad teki islamista mahtavan Muhammadin aikana ja se oli jihad, joka loi islamilaisen valtakunnan. Myös tänä päivänä jihad on se, joka tekee islamista voimakkaan.


JIHAD JA HADITHIT

Ollaksesi oikea muslimi sinun tulee haluta olla jihadisti.

Bukhari 020.4696 Muhammad sanoi: "Mies, joka kuolee ilman, että on osallistunut jihadiin eikä ole koskaan tuntenut vetoa pyhään sotaan, kuolee teeskentelijänä."

Tämä on Allahin sopimus muslimien kanssa: kuolema jihadissa on suora tie Paratiisiin. Jos jihadisti ei kuole, hän voi pitää kaiken omaisuuden, jonka onnistuu ottaamaan vihollisilta, vääräuskoisilta.

Bukhari 4.52.46 Muhammad sanoi: "Pyhä muslimisoturi, joka taistelee Allahin tiellä, on kuin sellainen, joka ainoastaan paastoaa ja rukoilee. Allah lupaa jokaiselle Hänen puolestaan taistelevalle pääsyn Paratiisiin. Jos soturi selviää taistelusta hengissä, hän voi viedä mukanaan voitettujen omaisuuden."

Muslimien tulee tukea jihadisteja joka päivä. Sitä voi tehdä rahoittamalla taistelijoita ja heidän perheitään. Nykyään tämä tapahtuu islamilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

Bukhari 4.52.96 Muhammad sanoi: "Se, joka varustaa jihadistin, saa saman palkinnon kuin taistelija, ja jokainen joka huolehtii taistelijan huollettavista, saa saman palkinnon kuin taistelijakin.

Allah palkitsee ne, jotka avustavat jihadia ja kiroaa ne, jotka eivät.

Bukhari 2.24.522 Muhammad sanoi: "Kaksi enkeliä laskeutuu Paratiisista joka päivä. Toinen sanoo 'Oi Allah! Palkitse niitä, jotka osallistuvat jihadiin' ja toinen sanoo 'Oi Allah! Surmaa ne, jotka kieltäytyvät tukemasta jihadia.'"

Muslim 020.4649 Muhammad sanoi: "Velkaa lukuunottamatta kaikki marttyyrin synnit annetaan anteeksi."

Muhammad käytti usein rahaa saadakseen ihmiset kääntymään islamiin.

Bukhari 4.53.374 Muhammad sanoi: "Annan rahaa qurashilaisille, jotta he pysyisivät uskollisina oikealle islamille, koska he ovat uusia uskossaan ja heidän aikansa tietämättömyydessä on vielä tuoreessa muistissa."

Jihadissa kuoleminen on parasta elämässä.

Bukhari 5.59.377 Uhudin taistelun aikana mies kysyi Muhammadilta: "Mihin joudun, jos kuolen taistelussa?" Muhammad vastasi: "Paratiisiin." Mies viskasi pois kantamansa ateriansa, ryntäsi taisteluun ja taisteli kunnes sai surmansa.

Vangiksi saatujen naisten raiskaaminen oli tavallinen käytäntö Muhammadille ja hänen joukoilleen. Viehättävistä naisista tuli seksiorjia ja Muhammad sai valita kauneimmat aina itselleen. Tämä on islamissa esimerkillinen käytäntö.

Bukhari 3.34.431 Eräs vangeista oli kaunis juutalaisnainen Safiya. Dihya otti hänet ensin, mutta sitten hänet annettiin Muhammadille.

Muhammad hyväksyi sen, että jihadistit raiskasivat kafirinaisia.

Bukhari 3.34.432 Kun istuin Muhammadin kanssa, minä [Abu Said Al-Khudri] kysyin: "Muhammad, joskus saamme naisia osuutenamme sotasaaliista. Olemme tietenkin huolissamme heidän arvostaan [seksiorjista, jotka ovat raskaana, saa pienemmän maksun myytäessä]. Mitä mieltä olet yhdynnän keskeytyksestä? Muhammad kysyi: "Teettekö te niin? On parempi olla tekemättä niin. Se on Allahin kädessä syntyykö lapsi tai ei."

Jotkut Medinan juutalaiset viljelivät taateleita. Yksi jihadin taktiikoista on hyökätä vihollisen taloutta vastaan. [Syyskuun 11. päivän iskut vuonna 2001 tehtiin World Trade Centeriä, kaupallista keskusta, vastaan.]

Bukhari 3.39.519 Muhammad tuhosi juutalaisten taateliviljelmiä ja Hassan kirjoitti siitä runon: "Bani Luain päälliköt saivat nauttia juutalaisten puiden palamisen katselusta."

Seuraava hadith kuvaa elegantisti jihadia:

Bukhari 4.52.73 Muhammad sanoi: "Muistakaa, että Paratiisi lepää miekkojan varjossa."


KYSYMYKSIÄ

Mitä erilaisia tapoja on osallistua jihadiin?

Mikä on sodan (harb) ja jihadin ero?

Miksi Badrin taistelu on yksi historian tärkeimmistä taisteluista?

Mitkä viisi asiaa oli annettu Muhammadille? Mitkä niistä ovat poliittisia? Entä uskonnollisia?

Kun islam tekee rauhansopimuksen, mikä merkitys sillä on heille? Mitä tapahtuu myöhemmin?

Muslimit sanovat, että todellinen jihad on sisäistä kilvoittelua. Mitä Muhammadin elämä kertoo meille jihadista?

Tutustu syyskuun 11. päivän iskuihin World Trade Centeriin. Millä tavalla isku perustui Muhammadin esimerkkiin jihadista?
----
12 kommenttia:

 1. I just reading and finish this article, Tryst me this is very helpful for me and my all friends. Thankyou very much my dear fried for writing such a useful article, I stumbled onto your content about this topic specially and read a few posts. I like your style of writing. Wish you very good luck dude. professional paraphrasing tool - cheap assignment help australia - sydney assignment help - melbourne assignment help

  VastaaPoista
 2. ISO 22000:2018 Food Safety Management System is the latest International Standard issued by the International Organization for Standardization. Any organization dealing with food products from “farm to fork” can apply the requirements of this standard and get certified by the IAS. IAS Indonesia is an ISO Certification Body that has the authority to issue ISO 22000 certification, for details call us +62 8111012541

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing this article. It is really helpful for readers who are looking for assignment help. I used to write all types of content related to computer science. My student also asks for help in writing assignments full stop. If you are looking for PHP Assignment help then you can also connect to me. I would love to help you in all possible manners.

  VastaaPoista

 4. Do You Need Law Assignment Help ? They need someone who can guide and assist them to complete their home work. We provide you the unique and top-notch quality.

  VastaaPoista
 5. Being stuck in the task's difficulty is not a wise choice since it can damage your self-esteem when you are unable to organize your academic tasks in a more efficient method. But, you can't totally ignore this obligation and change your choice with Ignou project help service to achieve the best performance.

  VastaaPoista
 6. The new report by Expert Market Research titled, Vaccine Market Size, Share, Price, Trends, Growth, Report and Forecast 2022-2027’, gives an in-depth analysis of the vaccine market, assessing the market based on its segments like technology, indications, end use industry and regions. The report tracks the latest trends in the industry and studies their impact on the overall market. It also assesses the market dynamics, covering the key demand and price indicators, along with analysing the market based on the SWOT and Porter’s Five Forces models.
  Read More Reports:- Agricultural Films and Bonding Market, Molecular Spectroscopy Market, Healthcare Cognitive Computing Market, Aluminium Curtain Wall Market, Healthcare Cyber Security Market, Healthcare BPO Market

  VastaaPoista
 7. Youtube.com/activate
  To get a youtube.com/sanction code for the application, clients need to sign in to their Google account either through Gmail or Google+ account that is associated with their YouTube account. Whenever a record is changed, the client is incited to give it induction to their device and the YouTube application.

  VastaaPoista
 8. Keep posting such stuff, it's a great article. If you need help with your examinations to get good marks, then go to Malaysiaassignmenthelp.com and engage in online exam help Malaysia to obtain expert assistance with your tests at low rates.

  VastaaPoista
 9. The head of the Asian Spine and Scoliosis Center, Dr. Amit Chugh, is a spine and scoliosis specialist in Delhi  with more than five years of experience performing spine surgery. You must consult him if you want to receive treatment for your scoliosis from Delhi's top spine specialist. He will handle you with the utmost tenderness.

  VastaaPoista
 10. liquor store inventory management systems allow you to measure every drop of alcohol flowing through your premises, every minute and every day. It is easy to set up and allows staff to pour, while also allowing you to manage your liquor costs.

  VastaaPoista