21. lokakuuta 2015

Carlqvist: Ruotsi on romahtamassa

Ingrid Carlqvist kirjoittaa Gatestone Institut -sivustolla:

Ruotsi on lähellä täydellistä romahtamista. Yhä useammat kunnat varoittavat, että jos tulijoita tulee tällä tahdilla, hallinto ei voi enää taata tavanomaisia palveluita kansalaisille. Lisäksi viranomaisten pahaenteiset lausunnot ovat saaneet ruotsalaiset pelkämään mitä huominen tuo tullessaan. Jos tulijoiden tulva jatkuu, ruotsalaisista tulee 10-15 vuodessa vähemmistö omassa maassaan.

Lokakuun yhdeksännen lehdistötilaisuudessa pääministeri Stefan Löfven sanoi, että Ruotsi on kriisissä. Kun häntä pyydettiin selventämään lausuntoaan, hän ei kuitenkaan kyennyt antamaan vastaukseksi yhtäkään järkevää lausetta.

Kiireesti kokoonkutsutussa lehdistötilaisuudessa, joka pidettiin heti ylimääräisen hallituksen kokouksen jälkeen, pääministerin rinnalla oli kolme muuta ministeriä. Tilaisuuden tarkoituksena tuntuu olleen välittää kaksi viestiä:

 1.  Kertoa maailmalle ja Ruotsin kansalle, että Ruotsi kohtaa "yhden historiansa suurimmista humanitaarisista haasteista".
 2. Että majoitustilat ovat loppu ja tulijoiden täytyy valmistautua asumaan teltoissa.


Ministereiden puheiden jälkeisessä kysymysosiossa journalisti Tomas Ramberg Ruotsin radiosta kysyi: "Sanot, että Ruotsi valmistautuu kriisiin. Mitä tarkoitat noilla dramaattisilla sanoilla?"

Stefan Löfvenin vastaus oli käsittämätön:

"Joo, ensinnäkin me kaikki olemme keskellä ja tarkoitan sitä vakavasti, kun ilmaisen suuren kiitokseni kaikille ihmisille, jotka tekevät valtavan hyvää työtä tässä humanitaarisessa ponnistuksessa, se on juuri niin kuin oikeus- ja maahanmuuttoministeri juuri sanoi. Se mitä me itse asiassa teemme on, että me pelastamme ihmishenkiä, kun ihmiset tulevat pommien keskeltä, tappamisesta, vainosta, heidän elämänsä on pirstaleina. Me autamme heitä ja se on suuri humanitaarinen ponnistus ja tietysti kun näemme niiden ihmisten määrän, jotka ovat sen tarpeessa, jotka etsivät suojelua, että tämä on yksi suurimmista humanitaarisista ponnistuksista. Ja koska me olemme tämän kriisin edessä, osittain siksi minä, me olemme hahmottelemassa tänään, että valmistaudumme tilanteeseen, jossa ihmisiä täytyy asuttaa telttoihin, koska seisomme humaanin pakolaispolitiikan takana, oikeuteen turvapaikkaan, mutta voimme nyt nähdä, ettemme voi sulkea silmiämme siltä tosiasialta, että nyt tulee enemmän ihmisiä lyhyessä ajassa ja meidän täytyy tarjota katto heidän päänsä päälle. Sitten on vielä -- vielä muutakin voidaan tarvita."

Oli miten oli, niin se tosiasia, että hallitus puhuu nyt tulijoiden asuttamisesta telttoihin, saattaa olla viesti, että Ruotsi, kaikesta huolimatta, ei halua olla kaiken tämän jälkeen enää "humanitaarisen" taistelun etulinjassa. Ruotsin jääkylmän talven viettäminen teltassa saattaa olla sellainen tulevaisuudennäkymä, joka saa tulijat valitsemaan jonkun muun maan kuin Ruotsin. Ellei ole, Ruotsin järjestelmän täydellinen romahdus on käsillä.

Vuonna 2014 tanskalainen historioitsija ja yhteiskunnallinen kommentaattori Lars Hedegaard huomautti profeetallisesti kirjassaan "Farliga ord" (Vaaralliset sanat), että kansakuntien taloudellinen romahdus tapahtuu aina nopeasti ja ennalta arvaamattomasti:

"Jos historiasta voidaan löytää mitään opetusta, se on se, että se mitä et usko tapahtuvan, tapahtuu. Uudestaan ja uudestaan. Lännen ja erityisesti Ruotsin maahanmuuttopolitiikan lopullinen seuraus on talouden romahtaminen -- sillä kuka sen kaiken lopulta maksaa? Ja taloudelliset romahdukset, sitten kun ne tapahtuvat, tapahtuvat aina hyvin nopeasti."

Juuri nyt Ruotsin hallitus lainaa rahaa ulkomailta maksaakseen maahanmuuton kustannukset. Mutta määrä on riittämätön. Lokakuun kahdeksantena Ruotsalainen Paikallisviranomaisten ja Alueiden Järjestö (SKL) varoitti, että kuntien on nostettava veroprosenttia kahdella. Keskimääräinen kunnallisvero on jo 32%, minkä päälle useimmat ruotsalaiset maksavat vielä valtionveroa. Kahden veroprosentin nosto tarkoittaa 15.000 kruunua lisäveroja jokaiselle keskivertotaloudelle.

Myös korkea-arvoiset poliitikot ja virkamiehet sanovat tilanteen olevan hyvin vakava. Lokakuun ensimmäisenä sisäministeri Anders Ygeman sanoi, että nykyinen tulijoiden tulva johtaa "valtaviin taloudellisiin vaikeuksiin"; ja muutama päivä myöhemmin Maahanmuuttoviraston johtaja Anders Danielsson selitti, että "tämän tuntemamme järjestelmän puitteissa olemme tulemassa tiemme päähän". Tällaisia lausuntoja ei ole koskaan ennen kuultu Ruotsissa, varsinkaan "pyhää" maahanmuuttoa sivuavissa asioissa. Tähän asti ruotsalaisille on jatkuvasti kerrottu, kuinka he asuvat rikkaassa maassa, jolla ei ole mitään ongelmaa hoidella sinne haluavia turvapaikanhakijoita.

Euroopan Unionin suurimpaan maahan Saksaan (81 milj. asukasta) odotetaan tänä vuonna saapuvan 1,5 miljonaa maahanmuuttajaa, mutta tulijoita tulvii myös paljon pienempään Ruotsiin. Maantieteellisesti Ruotsi on suuri, mutta se on lähinnä metsää ja erämaata eikä asukkaitakaan ole kuin vajaat 10 miljoonaa. Vuoteen 2010 saakka Ruotsi otti vastaan noin 25.000 maahanmuuttajaa vuodessa. Pääministeri Fredrik Reinfeldt teki kuitenkin 2010 sopimuksen maahanmuuttomyönteisen Vihreiden (Miljöpartiet) kanssa -- hän on tunnustanut tehneensä sen rangaistaakseen äänestäjiä siitä, että he olivat päästäneet Ruotsidemokraatit (Sverigedemokraterna) Ruotsin parlamenttiin.

Reinfeldtin sopimus avasi maahanmuuton tulvaportit. Vuonna 2014 81.000 ihmistä haki turvapaikkaa Ruotsista ja 33.500:lle se myönnettiin. Monet tulijat kuitenkin toivat myöhemmin maahan sukulaisensa, mikä kasvatti lukua huomattavasti. Viime vuonna 110.000 ihmistä sai oleskeluluvan Ruotsista. Tähän lukuun täytyy vielä lisätä tuntematon määrä laittomia siirtolaisia.

Nyt puhutaan 180.000:n turvapaikanhakijan tulosta Ruotsiin 2015. Tämä luku on kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna. Jos puolelle heistä myönnetään turvapaikka ja he tuovat mukanaan keskimäärin kolme sukulaista, puhumme noin 270.000:sta maahanmuuttajasta -- yhdessä vuodessa. Yli 8000 ihmistä saapui viime viikolla ja heistä 1716 oli niin sanottuja "yksin saapuneita pakolaislapsia".

Vain valtamediaa seuraavat ruotsalaiset saavat käsityksen, että kaikki pakolaiset ovat tulleet Syyriasta, mutta syyrialaisten määrä on itsea asiassa alle puolet koko määrästä: viime viikon tulijoista 2864 väitti tulleensa Syyriasta, 1861 Irakista ja 1820 Afganistanista. Selvästikin monet ihmiset maista, jotka eivät ole sodassa, ovat nähneet tilaisuutensa tulleen hakea turvapaikkaa Ruotsista, mutta tästä valtamedia ei katso olevansa velvollinen kertomaan seuraajilleen.

Jokaiselle selväjärkiselle pitäisi olla päivänselvää, että nyt on tapahtumassa väestön vaihto. Ruotsalainen taloustieteilijä Tino Sanandaji (alkuperältään Iranin kurdi, ja siksi kovempi pala kuin useimmat ruotsalaiset maahanmuuttokriitikot, joita syytetään välittömästi rasismista) kirjoittaa blogissaan, että ruotsalaiset voivat pian olla vähemmistö omassa maassaan:

"1000 - 1500 turvapaikanhakijaa päivässä 15 vuoden ajan on 5.5 - 8.2 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Vuoden 2014 lopussa Ruotsin väestöstä oli tilastokeskuksen (SCB) mukaan 21,5% ulkomaalaistaustaisia: 2,1 miljoonaa 9,7 miljoonasta. Etnisten ruotsalaisten -- syntynyt Ruotsissa ruotsalaisille vanhemmille -- osuus on pysytellyt noin 7,7 miljoonassa ja sen odotetaan pysyvän samana tai hieman pienentyvän. Jos ulkomaalaistaustaiset lisääntyvät 5,6 miljoonalla, heistä tulee enemmistö."

Ruotsin etelärannikolla sijaitseva Trelleborg (43.000 asukasta) on yksi niistä kunnista, johon on tulvinut pakolaisia. Yli 100 "yksin saapunutta pakolaislasta" saapuu lautalla Saksasta tavallisena päivänä. Kahden viime viikon aikana on rekisteröity yli 1000 tällaista nuorta. Yli puolet heistä on nyt häipynyt ja heidät on merkitty kadonneiksi. Kukaan ei tiedä miksi tai mihin he ovat menneet. Lisää tähän 13.000 aikuista turvapaikanhakijaa.

Improvisoituja väliaikaisia majoitustiloja on tehty urheilukeskuksiin, jäähalleihin ja Sturupin lentokentän hotelliin, vain muutamia mainitakseni.

Trelleborg on kirjoittanut epätoivoisen avunpyynnön hallitukselle, samoin kuin vain muutama viikko sitten teki myös Örkeljungan kunta, täysin turhaan. Trelleborgin kaupunginjohtaja ja maahanmuuttojohtaja, joka allekirjoitti kirjeen 1. lokakuuta, kirjoitti:

"Aikaisemmin monet turvapaikanhakijat ovat tulleet Tanskasta Malmöhön, mutta tämä muuttui pari viikkoa sitten. Syyskuun 10:stä lokakuun 1:een saapui Trelleborgiin lautalla 14.100 turvanpaikanhakijaa. Vauhdin hidastumisesta ei ole mitään merkkejä: se tuntuu vain jatkuvasti kasvavan. Tiistaina, 22. syyskuuta, Trelleborgiin saapui Maahanmuuttovirastosta viesti, että kunnalla on velvollisuus tarjota saapuville lapsille ja nuorille asunto ja ylläpito kunnes virasto on päättänyt heidän sijoituspaikastaan... Trelleborg on nopeasti joutunut tilanteeseen, missä kunnan normaalit palvelut vaarantuvat...Haluan tuoda tällä kirjeellä esiin, miten valtavan kuormitettuja me olemme."

Nähtävästi oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson on sittemmin ollut yhteydessä Trelleborgin kaupunginjohtajaan puhelimitse keskustallakseen ratkaisuista. Lokakuun 9:tenä Maahanmuuttovirasto päätti, että Trelleborg vapautetaan velvollisuudestaan majoittaa yksinsaapuneita lapsia. Ainut konkreettinen apu on tähän mennessä tullut naapurikunnilta, jotka ovat tarjonneet majoitusta joillekin Trelleborgin maahanmuuttajille.

Noin 30 kilometrin päässä Trelleborgista sijaitseva Malmö on myös vakavan paikan edessä. Viime viikkoina Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin rautatieasema on ollut täynnä tulijoita ja vapaaehtoiset, jotka toivat ensimmäisinä päivinä ruokaa, vettä ja vaatteita, ovat nyt menettäneet kiinnostuksensa. Sydsvenska Dagbladet -lehti teki yhteenvedon Malmön epätoivoisesta tilanteesta, missä jopa kaupungin tyhjää vankilaa ehdotettiin (mutta hylättiin) pakolaislasten asunnoiksi. Nyt se pääsee ehkä aikuisten pakolaisten asuntolaksi.

Filipstadin sosialidemokraattinen kaupunginjohtaja Per Gruvberger varoitti myös hiljattain, että hänen 6000:n asukkaan kuntansa ei pysty järjestämään koulua ja lastenhoitoa 1100:lle turvapaikanhakijalle, jotka ovat hänen kuntansa vastuulla.

Oikeus- ja maahanmuuttoministerin Morgan Johanssonin vastaus hänen avunpyyntöönsä oli: "Tarpeen vaatiessa Filipstadin täytyy vain laajentaa toimintojaan."

Tämä Johanssonin tunteeton lausunto sai naapurikunta Årjängin johtajan Daniel Schützerin raivostumaan. Hän kirjoitti puoluetoverilleen Facebookissa:

"Anteeksi kielenkäyttöni, mutta Morgan Johansson on ihan vitun typerä. 'Laajentakaa', hän sanoo. Ei meiltä mitään vitun tiiliä ja lautaa puutu vaan opettajia!!!"

Maahanmuuttovirasto, jonka tehtävänä on selvittää tulijoiden syyt turvapaikan hakemiseen, hukkuu ymmärrettävästi töihinsä. Jopa ennen nykyistä "pakolaiskriisiä" -- ja huolimatta 1200:sta viime vuonna palkatusta työntekijästä -- sen henkilökunta on helisemässä. Ammattiliitto on huolissaan yhä useammista väkivallateoista, vandalismista ja itsemurhan yrityksistä -- tänä vuonna sellaisia on raportoitu (elokuuhun mennessä) 1021 tapausta.

"Työtilanne on hyvin kuormittava. Paine on valtava. Työolosuhteet ovat huonontuneet vakavasti", sanoi Sanna Norblad, paikallisen ST ammattiyhdistyksen puhemies Norrköpings Tidningarille.

Samalla kun tämä kaikki tapahtuu, monet ruotsalaiset katselevat kauhistuneina sivusta ja pohtivat, milloin vääjäämätön romahdus tapahtuu. Samaan aikaan hämmästyttävän suuri osa kansalaisista uskoo luottavaisesti, että "Isänmaa" laittaa kaiken kuntoon. Se on hyvin ruotsalainen suhtautumistapa, lapsen toiveikkuus, josta Peter Santesson, Demoskop-tutkimuslaitoksen johtaja, kirjoitti Dagens Opinion -lehdessä. Santesson esittää, että ruotsalaisilla on luja usko yhteiskuntajärjestykseen, ja he ovat vakuuttuneita siitä, että "jossain ylempänä on aina joku, joka on viisaampi ja tietävämpi, joka ottaa vastuun ja laittaa asiat kuntoon". Jos hallituksen virkamiehet osoittautuvat kykenemättömiksi hoitamaan pakolaiskaaoksen, jonka he ovat itse luoneet, on seurauksena katastrofi. Santesson jatkaa:

"Vastuullisten päättäjien täytyy nyt pohtia sitä luottamusta, jonka kansa on heille antanut, ja heidän on käsiteltävä tätä luottamusta huolellisesti tässä vaikeassa kriisissä. Jos ihmisten luottamus petetään sillä, että tätä tilannetta ei saada hoidettua -- jos 'Ruotsi' ei onnistukaan ihmeparantumisessa ja kriisi osoittautuu liian vaikeaksi -- tuloksena voi olla poliittisia ja sosiaalisia seurauksia, jotka menevät paljon maahanmuuttokysymystä pidemmälle."

Bloggeri Johan Westerholm, hallitusta kritisoiva sosialidemokraatti, huomauttaa 7. lokakuuta blogissaan "Maahanmuuttojärjestelmän infarkti", että jo Ruotsissa olevien lisäksi, meidän täytyy ottaa huomioon ne, joille ei myönnetä turvapaikkaa Norjasta ja Suomesta, ja jotka lähetetään sitten takaisin siihen maahan, mistä he tulivat -- Ruotsiin. Kun otetaan huomioon, että Suomi hylkää 60% turvapaikkahakemuksista, on oletettavaa, että kaaos tulee vain lisääntymään.

Westerholm kirjoittaa, että Malmön tilanne ei ole hallinnassa ja sanoo, ettei meillä ole edes mitään tietoa, keitä maahan tulijat ovat:

"Hyvin suuri osa [maahanmuuttoviraston] virkailijoista ei edes tunne terroristijärjestöjä, ja lisäksi siellä on sympatiseeraajia -- henkilöitä, jotka eivät ideologisista syistä koskaan raportoisi maahanmuuttovirastolle. Monet on peloteltu hiljaisiksi. Organisaatiossa, jota johdetaan pelolla ja paineella, on parasta olla tekemättä mitään, jotta saat pitää työpaikkasi. Jos epäilyksistä silti raportoidaan, yleensä mitään ei tapahdu. Jos terroristin henki ja terveys on uhattuna, kuten usein on, hän saa joka tapauksessa jäädä. Hänelle annetaan väliaikainen oleskelulupa, mutta käytännössä se on pysyvä."

Ne 152 turvapaikanhakijaa, jotka on raportoitu turvallisuuspalvelulle, ovat luultavasti vain jäävuoren huippu.

Ne ruotsalaiset, jotka ovat menettäneet uskonsa viranomaisiin ja poliitikkoihin, varautuvat nyt pahimpaan -- että heidän turvallinen yhteiskuntansa on romahtamassa. Nettisivusto 72timmar.se, Kansalaisten Epävarmuuden Laitos, informoi yleisöä "viidestä perustarpeesta: vesi, ruoka, lämpö, uni ja turvallisuus." Lukijoita kehotetaan pitämään vettä ja säilykkeitä kotona ja huolehtimaan siitä, että pysyvät lämpiminä."

"Survivalismi" on yleistymässä Ruotsissa. Viime kesänä sanomalehti Svenska Dagbladet kirjoitti ensimmäisestä ruotsalaista nettikaupasta, joka on suunnattu survivalisteille ja kiinnostus on ollut suurta. Kyselytutkimuslaitos Sifon mukaan viime aikoihin asti seitsemän kymmenestä ruotsalaisesta on ollut täysin valmistautumaton kriisiin, joka katkaisisi sähköt ja koko infrastruktuurin. Nettikaupan omistaja Fredrik Qvarnström kertoi lehdelle, että hänen arvionsa mukaan ruotsalaiset ovat maailman heikoimmin varustautuneita kriisiin:

"Paljon puhutaan kasvihuoneilmiöstä ja talouskriisistä. Ihmiset tuntuvat tiedostavan, että ongelmia on, mutta luulen, etteivät he ymmärrä kuinka haavoittuvaisia me olemme. Luotamme, että valtio huolehtii meistä kuten ennenkin."

Ei mene enää kauan, kun ruotsalaiset huomaavat, ettei valtio huolehdi heistä. Maa, joka 20 vuotta sitten oli yksi maailman turvallisimmista ja varakkaimmista, on nyt vaarassa vajota epäonnistuneeksi valtioksi.Alkuperäinen kirjoitus: http://www.gatestoneinstitute.org/6697/sweden-collapse4 kommenttia:

 1. Vau. Kaikkein suurin uutinen oli se, että pääministeri Fredrik Reinfeldt on tunnustanut ajaneensa maansa tuhon tielle rangaistaakseen äänestäjiä siitä, että he olivat päästäneet Ruotsidemokraatit Ruotsin parlamenttiin! Näin kai usein tapahtuu kun pikkusieluiset ihmiset päästetään vallankahvaan.

  Kaipa ne ylimenevät muutama kymmenen tuhatta ISIS-taistelijaa ja heidän tukijoukkonsa sitten lopulta tulevat Pohjanlahden yli niin että heilahtaa. Täytyy kai mennä työväenopistoon (tai jonnekin) opettelemaan arabiaa. Voi yhden kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friatider kirjoittaa (suomennos alla):

   "Statsministern kom även med ett intressant avslöjande i sitt tal till studenterna. Uppgörelsen med Miljöpartiet, som bland annat innefattar gratis sjukvård till personer som uppehåller sig illegalt i Sverige, var enligt moderatledaren en bestraffning av SD-väljare för att de skulle förstå att flyktingpolitiken kommer att bli ännu liberalare om man röstar på Sverigedemokraterna."

   Eli toisella kotimaisella: "Pääministeri teki myös mielenkiintoisen paljastuksen puheessaan opiskelijoille. Ympäristöpuolueen kanssa tehty sopimus, joka sisältää muun muassa ilmaisen sairaanhoidon laittomille maahanmuuttajille, oli puoluejohtajan mukaan RANGAISTUS RUOTSIDEMOKRAATTIEN ÄÄNESTÄJILLE, jotta he ymmärtäisivät, että pakolalaispolitiikka tulee vain liberaalimmaksi, jos he äänestävät Ruotsidemokraatteja."

   Linkki uutiseen ei tänään toimi, mutta webcache onneksi muistaa:
   http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.friatider.se/reinfeldt-erknner-migrationsuppgrelsen-var-en-bestraffning-av-vljarna&gws_rd=cr&ei=8mkoVtSsIqL4ygOg0pXIAQ

   Poista
  2. Artikkeli kokonaan webcachestä:

   Reinfeldt erkänner: Migrationuppgörelsen var en bestraffning av väljarna

   Publicerad 6 november 2012 kl 19.42
   Inrikes.I ett ovanligt hårt angrepp på Sverigedemokraterna idag avslöjade statsministern bland annat att migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet från förra året syftade till att visa för SD-väljare att det blir ännu större invandring med SD i riksdagen.

   På förmiddagen idag höll statsminister Fredrik Reinfeldt en gästföreläsning för studenter i statsvetenskap på Stockholms Universitet. (Se även Fria Tiders ledare om föreläsningen.)

   Enligt programmet skulle det handla om "politikens roll och hur Sverige påverkas av medlemskapet i Europeiska Unionen", men en stor del av föreläsningen kom att handla om regeringens syn på det snabbväxande oppositionspartiet Sverigedemokraterna.

   Svårt att nå fram till SD-väljare
   Moderatledaren klagade bland annat på att han tyckte det var svårt att nå fram till sverigedemokratiska väljare eftersom de tar del av andra mediakanaler än de där regeringens budskap får stå oemotsagt.

   – Tar man in deras verklighetsbeskrivning ser man ett helt annat Sverige. Lyssnar man på det och inget annat får man en helt annan verklighetsbild och det gör att det är otroligt svårt för mig att nå fram.

   Att det skulle gå att "nå fram" genom en öppen debatt i sakfrågorna avfärdade dock Fredrik Reinfeldt eftersom det helt enkelt finns för många samhällsproblem kopplade till invandringen.

   – Vi kan inte tro att vi i öppen debatt tar hand om fenomenet Sverigedemokraterna, vi måste i grunden inse att det finns samhällsproblem kopplade till integration och invandring, brottslighet, globalisering och omställning av Sverige som vi måste lösa. Vi måste ge människor hopp om att det är problem som går att lösa. Det är det vi försöker göra.

   Migrationsuppgörelsen syftade till att bestraffa SD-väljare
   Statsministern kom även med ett intressant avslöjande i sitt tal till studenterna. Uppgörelsen med Miljöpartiet, som bland annat innefattar gratis sjukvård till personer som uppehåller sig illegalt i Sverige, var enligt moderatledaren en bestraffning av SD-väljare för att de skulle förstå att flyktingpolitiken kommer att bli ännu liberalare om man röstar på Sverigedemokraterna.

   Budskapet till väljarna är att det inte ska gå att ändra på invandringspolitiken på demokratisk väg utan att varje röst, oavsett vilket parti man lägger den på, blir en röst för ökad invandring.

   – Vi ska isolera dem från inflytande, sade han bland annat och hävdade att det var just det han hade gjort när regeringen kort efter valet slöt en överenskommelse med Miljöpartiet om asyl- och migrationspolitiken.

   – Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning, förklarade statsministern belåtet.

   Jimmie Åkesson svarar statsministern
   I ett pressmeddelande för en liten stund sedan menar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att statsministerns utfall mot hans parti är en reaktion på dess opinionsframgångar den senaste tiden.

   – Detta är ett sätt för Reinfeldt att bemöta den väljarflykt som man ser bland annat från Moderaterna till oss just nu. Han märker förmodligen hur en majoritetsregering blir allt mer osannolik. Jag tycker dock att det är märkligt och beklagligt att han väljer att använda detta ovanligt hårda tonläge och samtidigt utesluta alla former av diskussion. Ett sunt politiskt klimat kräver att man kan tala respektfullt även med politiska motståndare.

   Poista
 2. Reinfeldt ottaa mallia pohjoiskorealta eli yhden totuuden politiikkaa.

  VastaaPoista