7. heinäkuuta 2013

Maa jossa ei ole muslimeja

Maailmassa ja erityisesti Euroopassa on maita, joissa on menossa huomattava kulttuurinen muutos muslimien maahanmuuton vuoksi. Ranska, Saksa, Belgia ja Hollanti ovat kiintoisia esimerkkejä siitä, miten maahanmuutolla muslimimaista ja muslimien korkealla syntyvyydellä on vaikutuksia kaikille elämäaloille.

On myös mielenkiintoista, että on olemassa maa, jossa sekä virallinen että yleisön asenne muslimikysymykseen on täysin erilainen. Kyseinen maa on Japani. Maa pitää hyvin matalaa profiilia kaikkeen muslimeihin liittyvään: diplomaattisella tasolla muslimimaiden poliitikot harvoin vierailevat Japanissa ja japanilaiset poliitikot vierailevat harvoin muslimimaissa. Suhteet muslimimaihin perustuvat sellaisiin asioihin kuin öljy ja kaasu, joita Japani tuo joistakin muslimimaista. Japanin politiikkana on, ettei muslimeille anneta Japanin kansalaisuutta, ja jopa pitkäaikaisia oleskelulupia myönnetään muslimeille säästeliäästi.

Japanissa on kiellettyä kehottaa ihmisiä kääntymään islamin uskoon, ja muslimi, joka pyrkii edistämään keskustelua islamista, nähdään vieraan ja epätoivotun kulttuurin saarnaajana. Vain harvat yliopistot opettavat arabian kieltä. Koraaneja on hyvin vaikeaa tuoda Japaniin, ja muslimit jotka tulevat maahan, ovat usein ulkomaalaisten yhtiöiden palveluksessa. Japanissa on hyvin vähän moskeijoita. Japanin viranomaisten politiikkana on tehdä kaikkensa estääkseen muslimeja tulemasta maahan, vaikka he olisivat Japanissa toimivien ulkomaalaisten yritysten palveluksessa olevia lääkäreitä, insinöörejä tai johtajia. Japanilainen yhteiskunta edellyttää muslimien rukoilevan kotonaan.

Japanilaiset yhtiöt, jotka etsivät ulkomaalaisia työntekijöitä, erityisesti mainitsevat, etteivät he ole kiinnostuneita muslimihakijoista. Muslimien, jotka onnistuvat pääsemään maahan, on vaikea löytää vuokra-asuntoa. Siellä missä muslimi asuu hänen naapurinsa tuntevat olonsa epämiellyttäväksi. Japanissa on kiellettyä perustaa islamilaisia järjestöjä, joten islamilaisten koulujen ja moskeijoiden perustaminen on lähes mahdotonta. Tokiossa on vain yksi imaami.

Päinvastoin kuin Euroopassa vain hyvin harvat japanilaiset tuntevat vetoa islamiin. Jos japanilainen nainen nai muslimin, hänestä tulee hylkiö sosiaalisissa suhteissaan ja sukunsa keskuudessa. Japanissa ei ole käytössä sharia-lakia. Japanissa voi ostaa joitakin ruokia, jotka ovat halal (puhdasta islamilaisessa mielessä), mutta niitä ei ole helppoa löytää kaupoista.

Japanilaisten suhtautuminen muslimeihin näkyy myös tilastoissa: Japanissa on 127 miljoonaa asukasta, mutta vain kymmenentuhatta muslimia - vähemmän kuin prosentin sadasosa. Japanilaisten käännynnäisten määrän uskotaan olevan pieni. Japanissa on muutamia kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia muslimitaustaisia työläisiä, lähinnä Pakistanista, jotka ovat onnistuneet pääsemään Japaniin töihin rakennusyhtiöiden palveluksessa. He pitävät kuitenkin matalaa profiilia japanilaisten islam-kielteisen asenteen takia.

Tähän tilanteeseen on useita syitä:

Ensinnäkin, japanilaisilla on taipumus niputtaa kaikki muslimit fundamentalisteiksi, jotka ovat haluttomia luopumaan omista perinteistään ja omaksumaan modernin ajattelutavan ja käytöksen. Japanissa islam nähdään omituisena uskontona, jota jokaisen ajattelevan ihmisen tulisi välttää.

Toiseksi, useimmat japanilaiset eivät ole uskonnollisia, vaan shintolaisuus ja buddhalaisuus ovat osa kansallisia tapoja. Japanissa uskonto yhdistyy nationalistisuuteen ja ulkomaalaisiin kohdistuu ennakkoluuloja tulivatpa he sitten Kiinasta, Koreasta, Malesiasta tai Indonesiasta, eivätkä länsimaalaisetkaan säästy ennakkoluuloilta. Toiset kutsuvat tätä kehittyneeksi kansallistunteeksi, toiset rasismiksi. Näyttää siltä, että kummatkaan eivät ole väärässä.

Kolmanneksi, japanilaiset hylkäävät ajatuksen monoteismista ja uskosta abstraktiin jumalaan, koska heidän maailmankuvansa on materiaalinen, ei uskonnollinen tai tunteellinen. He tuntuvat niputtavan juutalaisuuden samaan ryhmään islamin kanssa. Kristinuskoa esiintyy Japanissa eikä siihen suhtauduta kielteisesti, ilmeisesti sen vuoksi, että he kokevat Jeesuksen samanlaisena hahmona kuin Shinton tai Buddhan.

Mielenkiintoisin piirre Japanin suhtautumisessa islamiin on se, etteivät japanilaiset koe tarvetta pyydellä anteeksi muslimeilta negatiivista suhtautumistaan islamiin. He tekevät selkeän eron taloudellisten intressien (muslimimaiden öljy ja kaasu, jotka pakottavat hyviin suhteisiin muslimimaiden kanssa) ja Japanin nationalististen näkemysten välillä, jonka mukaan islam on jotain, joka sopii muille, mutta ei Japanille, ja siksi muslimien on pysyttävä poissa.

Koska japanilaisilla on hillitty käytös ja ovat tyyniä ja rauhallisia ulkomaalaisia kohtaan, nämä kohtelevat japanilaisia kohteliaasti ja kunnioituksella. Japanilainen diplomaatti ei koskaan korota ääntään tai puhu epäkohteliaasti ulkomaalaisten läsnäollessa ja niinpä ulkomaalaiset kohtelevat heitä kunnioituksella huolimatta heidän rasismistaan ja muslimien syrjinnästä maahanmuutossa. Jos japanilaiselle virkailijalle esittää kiusallisen kysymyksen siitä, miten he kohtelevat muslimeja, hän yleensä jättää vastaamatta, koska hän tietää että totuudenmukainen vastaus herättäisi vihaa ja hän on sekä kykenemätön että haluton antamaan valheellista vastausta. Hän hymyilee vastaamatta ja jos painostat häntä, hän pyytää lisäaikaa vastauksen antamiseen, jotta voi kysyä esimiehiltään, miten hänen kuuluisi vastata, vaikka tietää hyvin ettei vastausta koskaan tule.

Japani onnistuu pysymään maana lähes ilman muslimeja, koska kielteinen asenne islamiin ja muslimeihin on levinnyt koko väestöön kadunmiehestä organisaatioihin ja yrityksiin ja päättäviin elimiin. Päinvastoin kuin muissa maissa, Japanissa ei ole "ihmisoikeusorganisaatioita", jotka tukevat muslimien vaatimuksia. Japanissa kukaan ei salakuljeta muslimeja maahan tienatakseen muutaman jenin, ja tuskin kukaan antaa heille tukea, jotta he voisivat saada lupaa väliaikaiseen tai pysyvään oleskeluun tai kansalaisuuteen.

Toinen asia, joka auttaa japanilaisia pitämään muslimimaahanmuuton minimissään, on japanilaisten suhtautuminen työntekijän ja työnantajan suhteeseen. Vierastyöläisiin suhtaudutaan kielteisesti Japanissa, koska he vievät paikan japanilaiselta työläiseltä. Japanilainen työnantaja tuntee velvollisuudekseen palkata japanilaisen työntekijän, vaikka se maksaisi enemmän kuin ulkomaalaisen palkkaaminen. Perinteinen työnantajan ja työntekijän suhde perustuu molemminpuoliseen sitoutumiseen: työntantaja kokee velvollisuudekseen antaa elannon työntekijälleen, ja työntekijä tuntee velvollisuudekseen antaa täyden panoksena työantajan hyväksi. Asetelma ei rohkaise ulkomaalaisten palkkaamiseen, koska heidän sitoutumisensa työnantajaan on alhainen.

Kansan ja viranomaisten yhtenäinen asenne muslimimaahanmuuttoa kohtaan muodostaa Japanin ympärille rautaisen muurin, jonka ylittämiseen muslimeilla ei ole lupaa eikä keinoja. Tämä rautamuuri hiljentää maailman kritiikin, koska maailma ymmärtää kritiikin olevan turhaa, sillä se ei vakuuttaisi japanilaisia avaamaan rajojaan muslimimaahanmuutolle.

Japani antaa maailmalle kiintoisan opetuksen: kansallisen perinteen ja halukkuuden ottaa vastaan maahanmuuttajia välillä on suora yhteys - kansa, jolla on vakaa ja selkeä kansallinen perinne ei salli maailman työttömien saapua maahansa; toisaalta kansat, joiden kulttuuriperintö ja kansallinen identiteetti on heikko, eivät pysty estämään vieraan kulttuurin tunkeutumista maahansa.

- Mordechai Kedar

http://www.citizenwarrior.com/2013/07/a-country-without-muslims.html


* * *


File:Naval Ensign of Japan.svg10 kommenttia:

 1. Hankamäen kirjoitus Japanista: http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2010/10/maahanmuutto-japanissa.html

  VastaaPoista
 2. Kuitenki sitten ihaillaan yhdysvaltoja, johon tulee jatkuvastu uutta porukkaa ?

  VastaaPoista
 3. Miksi hyväksytään Kristityt mutta ei muslimeja. Miten muka Jeesus on samankaltainen kuin Shinto ja Buddha, jos islamissa on profeetta Muhammed...Sama asia..profeettoja he ovat molemmat Jeesus ja Muhammed...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Profeetta Mohammed (rauha hänen muistolleen) on maailman tunnetuin pedofiili ja lapsenraiskaaja. En arvostele, totean vaan tapahtuneen.

   Mikäli Jeesus olisi touhunnut samaa kuin Mohammed (rauha hänen muistolleen), kieltäisin ja kiroaisin hänet välittömästi ja eroaisin heti ev.lut.kirkosta. Siinä yksi pikku eroavaisuus. Pedareita en palvo, oli kuka oli.

   Poista
  2. Profeetta Mohammed (rauha hänen muistolleen) on maailman tunnetuin pedofiili ja lapsenraiskaaja. En arvostele, totean vaan tapahtuneen.

   Mikäli Jeesus olisi touhunnut samaa kuin Mohammed (rauha hänen muistolleen), kieltäisin ja kiroaisin hänet välittömästi ja eroaisin heti ev.lut.kirkosta. Siinä yksi pikku eroavaisuus. Pedareita en palvo, oli kuka oli.

   Poista
  3. Anonyymi9/1/18 20:59

   Joku ei ole tainu olla kuunellut sitten ala-asteen uskontotunneilla yhtään ku luullaan jeesusta profeetaksi

   Poista
  4. Muhammed oli sotapäällikkö, seksiorjuuttaja, tappaja, teloituttaja, lapseensekaantuja jne. Ei siis voi ihan samalla vuosituhannellakaan verrata johonkin Jeesukseen.

   Poista
 4. Anonyymi3/4/16 04:27

  Jeesus Kristus on juutalainen, kuningas Daavidin huonetta ja sukua. Hän on samaa Jumaluutta kuin on Isä ja Pyhä Henki, nämä kolme ovat yhtä, Isä, Poika ja Pyhä Henki.

  Jeesus Kristus tuli maailmaan pelastamaan ihmiset Helvetin tulesta, joka on niiden rangaistus, jotka Jumalaa vihaavat.
  Toimiessaan Israelissa Hän paransi kaikkinaisia tauteja, raihnaisuutta ja ajoi riivaajat ulos ihmisistä. Hänen toimintaa varjosi risti, jota kohti Hän vaelsi sen kolme vuotta Israelissa ja saarnasi Herran otollista vuotta.
  Jumala on Absoluutti Rakkaus ja Viha, Hän sanoi: se sielu joka syntiä tekee on kuoltava ja se on paikka Helvetissä, jonka Hän oli tehnyt Saatanaa varten, ei ihmistä varten. Kun ihminen tekee syntiä, se on ilmaisu vihasta Jumalaa kohden ja Saatanan seuraamista Helvettiin. Helvetti on Absoluuttinen Jumalan Vihan paikka.

  Kaikki ihmiset ovat tehneet, ajatelleet ja sanoneet syntiä.

  Jumala on valmistanu Absoluuttisen Rakkautensa paikaksi Paratiisin johon uskovat tulevat kuoltuaan ja uskovien ylösnousemisen jälkeen uskovat tulevat Taivaan Valtakuntaan, jonka Jumala on tehnyt niitä varten jotka Jumalaa Rakastavat ja pitävät Hänen käskynsä.

  Jeesus Kristus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan ja otti maailman synnin vastuulleen ja antoi Henkensä ja Pyhän synnittömän Verensä sovittaakseen ne, niin ettei sinulle joka uskot ole kadotus tuomiota, joka muutoin olisi sinun osasi. Hän antoi Henkensä ja Verensä sinun puolestasi.
  Hän kuoli hyljättynä ristin puulla ja Hänet haudattiin ja kolmantena päivänä Hän nousi kuolleista ja voitti kuoleman ja kaikki Saatanan sotajoukot.

  Mohammad oli monin kertainen sarja + massa murhaaja, hän ryösti kauppiaiden kamelikaravaanit ja murhasi heidät kaikki armotta. Hän murhasi, raiskasi, petti, kidutti, valehteli ja pani pieniä tyttö ja poika lapsia, sekä naisia.

  Mohammad oli armoton sadistinen psykopaatti, pedofiili, koston- ja verenhimoinen, pitkävihainen.

  Kenestä Jeesuksesta kirjoitit noin. No ei se nyt ainakaan ole se sama Jeesus, jota minun sydämeni kiittää ja ylistää Hämtä. Hedelmistään puu tiijetään, ei hyvä puu voi tuottaa pahoja, syötäväksi kelvottomia hedelmiä, eikä paha puu tuota hyviä hedelmiä syötäväksi.

  Raamatun ilmoittama Jeesus Kristus on lunastanu ihmiset, jotka uskovat Hänen päälleen syntinsä ja saavat lahjaksi ijankaikkisen elämän Taivaan Valtakunnassa.

  Autuaita ovat ne jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ja he saavat Jumalan Armosta ijankaikkisen elämän lahjaksi.
  Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä, vain Hänen kauttaan ihminen voi pelastua.

  Mohammad ei ollu itsekkään mitenkään varma siitä ottaako Allah hänet vastaan, kun kuolema korjaa.

  Muslimi itsekkään ei voi olla varma siitä sielun autuuvestaan, vaikka murhaisi miljoona juutalaista ihmis- uhriksi Allahille, joka toimitetaan leikkaamalla puukolla tai veitsellä, joskus sahalla pää irtipois.

  Kristityllä ei ole samoja ongelmia, koska Jeesus Kristus on maksanut ja kuitannut Armosta kaikki synnit hänen puolestaan maksetuksi, niin ei ole epäilystäkään sielun autuuvesta. Jokainen uudesti syntynyt ihminen on jo nyt Taivaan Valtakunnan kansalainen ja odottaa iloiten Jeesuksen Kristuksen paluuta.

  Taivaan Isän Rakkaus, Rauha ja Siunaus tulkoon kaikkien ihmisten osaksi, kun he ottavat ne kiitoksella vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Lyhyemmin: Jeesus saarnasi rakkautta ja rauhaan pyrkimistä, Muhammed saarnasi vihaa ja sodan autuaallisuutta.

   Minun sympatiani on Jeesusksen puolella.

   Poista
 5. Luulin Islantia ainoaksi maaksi, missä ei ole muslimeja. Nähtävätsti olevat sinnekin onnistuneet soluttautumaan.
  Onko Japani ihmiskunnan viiimeinen toivo?

  VastaaPoista