1. kesäkuuta 2012

Suomeen iranilainen suurmoskeija

Soeren Kern kertoo Gatestone Institutin artikkelissaan Suomeen valmistuneesta shiialaisesta suurmoskeijasta.

Suurin osa Eurooppalaisista moskeijoista on sunni-lahkon rukoushuoneita, mutta nyt Helsingin Mellunkylään valmistunut moskeija on shiia-muslimeiden hartauksia varten. Moskeijassa on 700 neliömetrin tilat ja sinne mahtuu tuhat jumalanpalvojaa kerrallaan. Metroasemakin on ihan vieressä, joten sinne on helppo tulla.

Moskeijan on rakentanut radikaali organisaatio nimeltään Ahlul-Beit Foundation, joka harjoittaa käännytystyötä ja poliittista lobbausta. Sillä on noin 70 islamilaista keskusta ympäri maailmaa ja sen päämääränä on Iranilaisen radikaalin shiia-opin ja poliittisten mielipiteiden levittäminen.

Ahlul-Beit vastustaa kaikkia muita islamin lahkoja ja hyväksyy vain Iranissa valtaapitävän teokratian opin. Organisaatio kehottaa vainoamaan muita uskonlahkoja kuten sunneja, suufeja, alawiittejä ja tietysti myös sekulaareja ja maltillisia muslimeja. Organisaatio vastustaa maahamuuttajamuslimien kotoutumista.

Ahlul-Beit haluaa saattaa Lähi-idässä noudatettavan sharia-lain voimaan kaikkialla ja esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa se on onnistunut radikalisoimaan paikallisia muslimiyhteisöjä. Tyypillinen vaihtokauppa on järjestely, jossa organisaatio tarjoaa rahaa köyhille, jotka sitten käännytetään shiia-muslimeiksi ja koulutetaan iranilaisten imaamien johdolla. Organisaatio on kielletty yli kymmenssä maassa.

Euroopassa Ahlul-Beitin moskeijat esitellään yleisölle kulttuuri- ja urheilukeskuksina. Todellisuudessa ne ovat Iranin turvallisuuspalvelun käytössä ja niistä käsin vahditaan ja ahdistellaan iranilaisia toisinajattelijoita.

Saksassa Imaami Alin moskeija Hampurissa liitettiin syyskuussa 1992 tapahtuneeseen neljän kurdipuolueen jäsenen murhaan.

Britanniassa Ahlul-Beit osallistui kirjailija Salman Rushdien tappouhkauksiin. Moskeijaa on myös käytetty iranin maanpakolaisten vakoilemiseen ja terroristien rekrytoimiseen.

Kriitikot ovat varoittaneet Iranin hallituksen rahoittaman moskeijan värväävän nuorisoa terroristijärjestö Hizbollahiin. Suomalaiset poliitikot ovat ylistäneet shiia-moskeijaa monikulttuurin symbolina.


-Ibn Matti
Alkuperäinen artikkeli:
http://www.gatestoneinstitute.org/3080/finland-iranian-mega-mosque
3 kommenttia:

 1. Tietääkseni ei ole rakennettu?
  Jotain suunnitelmia taitaa olla uuden rakentamiseksi ja osa rahasta olisi tulossa joltain kuningas-suvulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä blogissa mainittu moskeija on käsittääkseni Helsingin Mellunmäessä sijaitseva shiia-muslimien moskeija, jota rakennettiin (tai siis remontoitiin olemassaoleviin tiloihin) jo 2010. Nyt julkisuudessa esiintyvä moskeija on sunnimuslimien hanke (sunnit ja shiiat eivät tunnetusti mahdu samaan moskeijaan)

   Iltalehti uutisoi Mellunmäen moskeijasta 28.12.2010: "Moskeija keskelle lähiötä" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010122812920357_uu.shtml

   Tämä blogi on suomennettu Gatestone Instituutin artikkelista, joka julkaistiin artikkelin mukaan silloin, kun moskeija oli jo vihitty käyttöön. http://www.gatestoneinstitute.org/3080/finland-iranian-mega-mosque

   Ellen täysin erehdy niin kyseinen moskeija sijaitsee osoitteessa Kaunispääntie 5, Helsinki. Resalat Islamilainen Yhdyskunta: http://www.resalat.fi/suomi/tamas.html

   Poista