9. huhtikuuta 2017

Tom Holland ja islamin alkuperä

Tänään jaan muutamia Tom Hollandin videoita ja äänikirjan. Holland esittää toisenlaisen teorian islamin synnystä. Hän hylkää islamin perinteiset legendat ja lähestyy aihetta aivan toisesta suunnasta. Hän uskoo Muhammadin kyllä olleen historiallinen henkilö, mutta islamin hän uskoo syntyneen vasta yli sata vuotta sen jälkeen, kun Muhammadin islamin lähteiden mukaan väitetään kuolleen.

Nämä ovat aika pitkiä videoita, mutta aiheesta kiinnostuneille varmasti katselemiseen käytetyn ajan arvoisia.

Aloitetaan dokumenttifilmillä, jonka esitys BBC:llä peruttiin ilmeisesti sen vuoksi, että sen pelättiin loukkaavan muslimeja (ja jotkut ilmeisesti myös uhkailivat väkivallalla). Minusta tuossa ei ole kyllä mitään, mikä voisi ketään loukata. Mutta arvioikaa toki itse:


Islam - The Untold Story [documentary film] from De Balie on Vimeo.


Tällä videolla Tom Holland puhuu islamista Christopher Hitchensin hengessä. Kannattaa kuunnella myös kysymys ja vastaus -osuus.

Tällä videolla Holland esittää oman teoriansa islamin synnystä. Hänen mukaansa islam sai alkunsa Arabian niemimaan sijasta lähellä Palestiinaa ja alkuperäinen Mekka sijaitsi mahdollisesti nykyisessä Irakissa. Perustelut tuntuvat ainakin näin maallikon korvissa varsin vakuuttavilta.
Ja lopuksi vielä äänikirja, jossa Holland esittää teoriansa islamin synnystä: In the Shadow of the Sword.

Kirjan voi ostaa ainakin Amazonin kirjakaupasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti