25. lokakuuta 2013

Islamin myytit: Islam on suvaitsevainen muita uskontoja kohtaan

Myytti:

Uskonnolliset vähemmistöt ovat kukoistaneet islamin alaisuudessa. Muslimeja on käsketty suojelemaan juutalaisia ja kristittyjä (Kirjan kansoja) ja olemaan aiheuttamatta heille vahinkoa. Koraani sanoo suurassa 109: "teillä on uskontonne ja minulla on uskontoni."

Totuus:

Uskonnoliset vähemmistöt eivät ole kukoistaneet islamin alaisuudessa. Tosiasiassa ne ovat kuihtuneet varjoiksi entisestään satojen vuosien sorron ja syrjinnän vuoksi. Jotkut pakotettiin kääntymään islamiin väkivalloin, toiset ahdistettiin rasittavaan dhimmiyteen.

Se mitä muslimit kutsuvat "suvaitsevaisuudeksi", näyttää ulkopuolisista - aivan oikein - järjestelmälliseltä syrjinnältä. Juutalaisia ja kristittyjä koskeva dhimmiys-sopimus islamin alaisuudessa tarkoittaa, ettei heillä ole samoja uskonnollisia oikeuksia ja vapauksia kuin muslimeilla. He eivät voi esimerkiksi puhua uskonnostaan tai rakentaa pyhäkköjä ilman lupaa.

Historiallisesti dhimmien on usein täytynyt pukeutua erottuvaan vaateparteen tai leikata hiuksensa tietyllä tavalla, joka osoittaa heidän alhaisemman ja nöyryytetyn asemansa. Heillä ei ole samoja laillisia oikeuksia kuin muslimeilla ja heidän täytyy lisäksi maksaa erityistä veroa, "jizyaa". Jos he eivät täytä veronkerääjän vaatimuksia, heidät voidaan tappaa tai heidän lapsensa voidaan ottaa heiltä pois.

Satojen vuosien ajan Euroopan kristityn väestön poikia otettiin pois vanhemmiltaan, pakkokäännytettiin islamiin ja koulutettiin osmanien valtakunnan sotilaiksi, jotka tunnettiin janitsaareina.

Tällaisen syrjinnän ja kolmannen luokan kansalaisen aseman vuoksi monet uskonnolliset vähemmistöt kääntyivät islamiin vuosisatojen kuluessa. Ne jotka eivät kääntyneet kohtasivat usein taloudellisia ja sosiaalisia vaikeuksia, jotka ovat jatkuneet tähän päivään asti, ja ovat tyrmistyttäviä nykyajan länsimaisilla suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden standardeilla mitattuina.

"Kirjan kansoihin" kuulumattomia - kuten hinduja ja ateisteja - kohtaan islam osoittaa hyvin vähän suvaitsevaisuutta saavutettuaan poliittisen ylivallan. Koraani käskee muslimeja "taistelemaan Jumalan tiellä" kunnes "epäjumalia ei enää palvota, vaan yksin Jumalaa". Valloitettu väestö kohtaa kuoleman elleivät he rukoile säännöllisesti ja anna almuja (toisin sanoen noudata islamin viittä peruspilaria).

Timur Lenk ja muut muslimitaistelijat teurastivat kymmeniä miljoonia hinduja ja buddhalaisia sekä pakkosiirsivät tai käännyttivät miljoonia muita tuhannen vuoden aikana. Somaliassa islamistit mestaavat kristittyjä. Iranissa heidät heitetään vankilaan.

On ironista, että toisuskoisten kohtelu on juuri sellaista, millaista muslimit itse pitäisivät oikeutettuna syynä väkivaltaiseen itsepuolustukseen. Islam oikeuttaa itse itsensä. Niinpä useimmat muslimit eivät näe syytä selitellä syvään juurtunutta ylimielisyyttä ja kaksoisstandardia.

Koraanissa on noin 500 jaetta, jotka kertovat Allahin vihasta toisuskoisia vastaan ja rangaistuksesta, jonka hän on varannut heille heidän uskottomuutensa takia. Siellä on myös pieni määrä jakeita, jotka sanovat toisin, mutta ne ovat pääasiassa varhaisia jakeita, jotka monet oppineet katsovat tulleen kumotuiksi myöhemmillä, väkivaltaisemmilla jakeilla.

Suurasta 109 puheen ollen, kuka tahansa todellinen Koraanin asiantuntija osoittaa, että jakeen tarkoituksena on pikemminkin erottaa islam Qurayshin jumalista (joista yhden nimi oli "Allah") kuin julistaa uskonnollista suvaitsevaisuutta toisuskoisia kohtaan. Silloin kun nämä jakeet ilmoitettiin Muhammadille, hänellä ei ollut poliittista valtaa eikä hänellä siten ollut muuta mahdollisuutta kuin olla suvaitsevainen muita kohtaan. Sen sijaan suvaitsevaisuudesta ei ollut jälkeäkään, kun Muhammad palasi voittajana Mekkaan vuosia myöhemmin ja määräsi kaikki, jotka eivät kääntyneet islamiin, joko karkotettaviksi tai kuolemaan. Noiden ihmisten, joille Muhammad oli aikaisemmin osoittanut suuran 109, vaalimat jumalankuvat Muhammad määräsi tuhottavaksi.

Jos "suvaitsevaisuus" tarkoittaa sitä, ettei ihmisiä murhata pelkästään heidän uskontonsa takia, voimme sanoa, että nykyajan islam täyttää vaatimukset ainakin suurimman osan aikaa. Mutta jos "suvaitsevaisuus" tarkoittaa sitä, että toisuskoisilla on samat uskonnolliset oikeudet kuin muslimeilla, on islam ehdottomasti suvaitsemattomin uskonto auringon alla.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htmEi kommentteja:

Lähetä kommentti