24. lokakuuta 2013

Islamin myytit: Islam on rauhan uskonto

Myytti:

Muhammad oli rauhantahtoinen mies, joka opetti seuraajiaan noudattamaan hänen esimerkkiään. Muslimit elivät rauhanomaisesti vuosisatoja, taistellen ainoastaan itsepuolustukseksi ja vain, jos se oli välttämätöntä. Aidot muslimit eivät koskaan käyttäytyisi aggressiivisesti.

Totuus:

Ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä siitä, ketä "aidot muslimit" ovat, koska Koraani erottelee tarkasti aidot muslimit teeskentelijöistä muun muassa suurassa 9. Tässä yhdessä myöhäisimmistä Koraanin luvuista sanotaan, että aito muslimi "panee alttiiksi omaisuutensa ja henkensä (Koraani 9:88)" sillä aikaa, kun teeskentelijät ovat jääneet kotiin ja kieltäytyneet liittymästä pyhään sotaan vieraiden maiden uskottomia vastaan.

Muhammad järjesti 65 sotaretkeä viimeisinä kymmenenä elinvuotenaan ja johti niistä itse 27:ää. Mitä enemmän hänen valtansa kasvoi sitä pienemmän tekosyyn hän tarvitsi käydäkseen taisteluun. Lopulta hän hyökkäsi muiden heimojen kimppuun vain siksi, etteivät ne vielä olleet hänen kasvavan imperiuminsa valtapiirissä.

Muhammadin kuoleman jälkeen hänen seuraajansa joutuvat välittömästi sotaan entisiä liittolaisiaan vastaan, koska nämä halusivat irtautua valtakunnasta. Abu Bakr kutsui heitä uskonluopioiksi ja teurasti kaikki, jotka eivät halunneet pysyä muslimeina. Lopulta hän sai pidettyä väkivalloin valtakunnan yhtenäisenä.

Islamin profeetan uskollisimmat seuraajat ja hänen oma perheensä kääntyivät myös toisiaan vastaan. Ensimmäisen kahdenkymmenenviiden vuoden aikana oli neljä kalifia (johtajaa), jotka olivat Muhammadin uskollisia miehiä. Kolme näistä neljästä murhattiin. Kolmannen kalifin murhasivat ensimmäisen kalifin pojan liittolaiset. Neljäs kalifi sai surmansa konfliktissa viidennen kalifin kanssa, joka pani alulle satavuotiaan ylettömyyksien ja irstailun dynastian, jonka tuhosivat Muhammadin sedän jälkeläiset karmealla ja laajalla verilöylyllä.

Muhammadin oma tytär, Fatima, ja hänen vävynsä, Ali, jotka molemmat selvisivät Mekan pakanuuden kurjuudesta hyvissä voimissa, eivät selvinneet islamista Muhammadin kuoleman jälkeen. Fatima kuoli vainojen aiheuttamaan stressiin kolmessa kuukaudessa ja Alin salamurhasivat hänen muslimivastustajansa. Heidän poikansa (Muhammadin pojanpoika) sai surmansa taistelussa ryhmittymää vastaan, joiden jälkeläiset ovat nykyajan sunnimuslimeja. Hänen kansastaan polveutuvat shiiamuslimit. Muhammadin sukulaiset ja ystävät jakautuivat kumpaankin toisiaan vastaan taistelevaan ryhmään, jotka edelleen hajosivat toisilleen vihamielisiksi alaryhmiksi islamin edelleen laajentuessa.

Muslimiapologisteilla, jotka sanovat että nykyajan terroristit eivät voi olla muslimeja, koska he tappavat toisia muslimeja, on melkoisen vaikea tehtävä selittää Fatiman seuraajien ja Aishan välinen sota asiaa tuntevalle yleisölle. Muhammad erityisesti asetti sekä lempityttärensä että lempivaimonsa esikuviksi musliminaisille, ja kuitenkin he olivat eri puolilla Muhammadin kuolemaa seuranneessa verisessä sisällissodassa. Kumman suhteen Jumalan profeetta erehtyi näin pahasti?

Muhammad jätti miehilleen ohjeet käydä taisteluun kristittyjä, persialaisia, juutalaisia ja polyteisteja (joita tulivat olemaan miljoonat epäonniset hindut) vastaan. Seuraavien neljän vuosisadan aikana muslimiarmeijat vyöryivät yllätettyjen naapureidensa ylitse ryöstellen ja ottaen väestöä orjiksi sekä pakottaen eloonjääneet aseella uhaten joko kääntymään muslimeiksi tai maksamaan suojelurahaa.

Muhammadin kumppanit elivät kylliksi kauan nähdäkseen islamin julistavan sodan jokaista maailmanuskontoa vastaan vain muutamassa vuosikymmenessä hänen kuolemansa jälkeen - julistaen Jihadia hinduja, kristittyjä, juutalaisia, zarathustralaisia ja buddhalaisia vastaan.

Ristiretkiin mennessä (eli kun eurooppalaiset alkoivat taistella vastaan) muslimit olivat valloittaneet sotimalla kaksi kolmannesta kristitystä maailmasta Syyriasta Espanjaan ja Pohjois-Afrikkaan. Muslimit ottivat miljoonia eurooppalaisia orjiksi samoin kuin kymmeniä miljoonia afrikkalaisia. Arabien orjakauppa jatkui 1300 vuotta aina siihen asti, kunnes kristityt maat pakottivat islamilaiset valtiot julistamaan käytännön laittomaksi (ainakin teoriassa). Tähän päivään mennessä muslimimaailma ei ole pyytänyt anteeksi Jihadin ja orjuuden uhreilta.

Maailmassa ei ole islamin lisäksi toista uskontoa, joka tuottaisi jatkuvasti terrorismia jumalansa nimeen. Vaarallisimmat muslimit ovat lähes aina niitä, jotka tulkitsevat Koraania kaikkein rehellisimmin. He ovat fundamentalisteja, uskon puhtauden vaalijoita, ja he uskovat Muhammadin valtuutukseen levittää islamia miekalla ja tappamalle ne, jotka eivät alistu. Jos aitoja vääräuskoisia ei ole tarjolla, he kääntyvät toisiaan vastaan.

Islamin pyhät tekstit ovat täynnä väkivallan ja vihan jakeita sekä toisuskoisia että edellämainittuja "teeskentelijöitä" (muslimit, jotka eivät käyttäydy kuten muslimin kuuluu) vastaan. Toisin kuin Raamattu, jossa väkivaltaiset kertomukset muuttuvat paljon rauhanomaisimmiksi käskyiksi, Koraani kulkee täysin vastakkaiseen suuntaan (väkivalta on ensin kielletty, sitten sallittua ja lopuksi pakollista). Kourallinen aikaisia jakeita, joissa puhutaan suvaitsevaisuuden puolesta jäävät vääjäämättä myöhempien täysin päinvastaisten jakeiden vyöryn alle. Kun Vanhan Testamentin veriset jakeet on yleensä sidottu niiden historialliseen kontekstiin tekstin itsensä mukaan, Koraanin käskyt väkivaltaan ovat useimmiten toistaiseksi voimassa olevia ja antavat tilaa tulkinnoille.

Islamin historian ja sen pyhimpien kirjoitusten perusteella voidaan sanoa, että ne jotka haluavat uskoa "rauhanomaiseen islamiin" joutuvat jättämään paljon enemmän huomiotta kuin terroristit. Millä tahansa objektiivisella mittarilla "Rauhan Uskonto" on ollut raain ja verisin uskonto mitä maailma on nähnyt. Islamissa rauha saapuu vasta silloin kun muslimit ovat vallassa - jos silloinkaan...

Lisälukemista:

Muhammadin elämä
Muslimien terrori-iskut 2001-2003
Muslimiterrori 2004
Muslimiterrori 2005
Muslimiterrori 2006
Muslimiterrori 2007
Muslimiterrori 2008
Muslimiterrori 2009
Muslimiterrori 2010
Muslimiterrori 2011
Muslimiterrori 2012
Allahin nimeen


---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti