1. lokakuuta 2013

Ahmed Akkari: "Nyt ymmärrän mitä te muut olette joutuneet kestämään"

Dispatch International:

Maanantaina entinen islamisti-saarnaaja, libanonilaissyntyinen Ahmed Akkari, sai kokea kivien heittelyä, häiriköintiä ja uhkauksia Vollmosenin muslimi-ghetossa, Odensen esikaupungissa Tanskassa. Useita poliisimiehiä oli suojelemassa Akkaria kolmekymmenhenkiseltä muslimijoukkiolta, jotka syyttelivät hänen olevan "homo", "juutalainen" ja "rasisti".

Tanskan "Muhammed-kriisin" aikaina 2005-2006, Ahmed Akkari oli puhemiehenä 27:lle islamilaiselle järjestölle, jotka aiheuttivat ongelmia tanskalaisille sanomalehti Jyllands-Postenin julkaistua kuuluisat Muhammed-pilakuvansa syyskuun 30. päivä vuonna 2005. Hän oli myös mukana tanskalaisista imaameista ja islamilaisista johtajista koostuneessa delegaatiossa, joka lähti Lähi-itään lietsomaan vihaa Tanskaa vastaan. Seuranneissa levottomuuksissa enemmän kuin sata ihmistä sai surmansa ja Tanskan lähetystöjä poltettiin.

Tänään Ahmed Akkari on julkisesti ottanut etäisyyttä aikaisemmasta roolistaan ja ilmoittanut mielipiteenään, että pilakuvien julkistus oli oikein ja asianmukaista. Hän on myös varoittanut tanskalaisia entisistä liittolaisistaan ja sanonut heidän olevan vaaraksi Tanskalle.

Satoja ihmisiä saapui kokoukseen Vollsmoseen, heidän joukossaan huputettuja muslimeja, jotka yrittivät sabotoida tapahtumaa huutamalla uhkauksia tanskaksi ja arabiaksi. Poliisi joutui pidättämään joitakin häiriköitä.

Ahmed Akkari oli silminnähtävästi järkyttynyt kokemastaan.

- Nyt ymmärrän mitä te muut olette joutuneet kestämään kaikki nämä vuodet, kertoo Akkari Dispatch Internationalille.

- On hyvin surullista, että nämä ihmiset eivät opi käyttäytymään asiallisesti. Meidän pitäisi pystyä keskustelemaan vapaasti Tanskassa, mutta he eivät selvästikään kunnioita tämän maan arvoja.

Kokouksen järjesti Sosialidemokraattisen puolueen kansanedustajaehdokas Christian Rabjerg Madsen, jonka oli myös vaikea sulattaa illan tapahtumia.

"Täällä Vollmosenissa meillä on kaupunginosia, joihin ei postimies eikä palokunta uskalla mennä. Ja täällä ei ilmiselvästi voi sanoa mielipidettään joutumatta uhkailun tai häirinnän kohteeksi. Tämä ei ole hyväksyttävää täällä Tanskan sydämessä", Christian Rabjerg kommentoi B.T. sanomalehdelle.

* * *

Ahmed Akkari puhuu Tanskan Free Press Societyn tilaisuudessa


The imam who defected: Extremists run all Danish mosques
Ahmed Akkari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti