22. lokakuuta 2013

Islamin myytit: Islam kunnioittaa naisia

Myytti:

Koraanissa mies ja nainen ovat tasa-arvoisia Allahin edessä. Jokainen ihminen tuomitaan hänen omien tekojensa perusteella. Nainen on tasa-arvoinen islamin lain edessä.

Totuus:

Pelkkä väite, että Allah tuomitsee yksilön vain hänen omien tekojensa perusteella, ei tarkoita että näillä olisi samat oikeudet tai roolit, tai että heidät tuomittaisiin samoilla säännöillä.

Koraanissa, Muhammadin elämäkerrassa tai islamilaisessa laissa ei ole mitään tulkinnanvaraisuutta siinä, että nainen on miestä alempiarvoisempi, vaikka tämän päivän islamin apologistit pyrkivät löytämään länsimaista feminismiä monenlaisista Koraanin katkelmista, joita ei historiallisesti ole koskaan tulkittu väitetyllä edistyksellisellä tavalla.

Sotilaallisten voittojen jälkeen Muhammadilla oli tapana jakaa vangiksi saatuja naisia palkintoina miehilleen. Ainakin yhdessä tapauksessa hän antoi miehilleen luvan raiskata sotasaaliiksi saatuja naisia näiden aviomiesten läsnä ollessa. Naisista tuli seksiorjia samoille miehille, jotka olivat surmanneet heidän aviomiehensä ja veljensä. Koraanissa on neljä jaetta, joissa Allah tekee selväksi, että muslimi-isännillä on täydet seksuaaliset oikeudet orjattariinsa. Yhtään jaetta, joka kieltäisi raiskauksen ei kuitenkaan löydy.

Koraani antaa muslimimiehille luvan löydä vaimojaan tottelemattomuuden vuoksi, mutta määräystä rakastaa vaimoaan ei löydy. Se vain toteaa, että miehet ovat vaimojaan ylempiä. Hadith sanoo, että naiset ovat älyltään alempiarvoisia ja että naiset muodostavat Helvetissä väestön enemmistön.

Islamin lain mukaan mies voi erota vaimostaan mielensä mukaan. Jos hän eroaa kahdesti ja haluaa sitten naida tämän uudestaan, on naisen ensin oltava sukupuoliyhteydessä jonkun toisen miehen kanssa. Miehiä tällaiset rajoitukset eivät koske.

Musliminaiset eivät voi vapaasti valita aviopuolisoaan kuten muslimimiehet voivat. Aviomiehet voivat myös ottaa muita vaimoja (ja seksiorjia) halunsa mukaan. Vaimon on oltava aina valmis seksiin miehensä kanssa (vaimot ovat Pyhän Koraanin mukaan heidän peltojaan, joita miehet voivat kyntää halunsa mukaan).

Musliminainen ei peri samasuuruista osuutta kuin mies. Tämä on hieman ironista, kun ottaa huomioon, että islam saa kiittää olemassaolostaan Muhammadin ensimmäisen vaimon omaisuutta, jota hän ei olisi perinyt, koska hänellä oli kaksi veljeä ja hänen ensimmäisellä aviomiehellään oli kolme poikaa.

Koraanin mukaan naisen todistus oikeudessa vastaa vain puolta miehen todistuksesta. Toisin kuin miehen, naisen tulee peittää päänsä - ja usein myös kasvonsa.

Jos nainen haluaa todistaa tulleensa raiskatuksi, tarvitaan neljä miespuolista todistajaa vahvistamaan naisen väite. Muuten hänet voidaan vangita tai kivittää kuoliaaksi, koska hän on tunnustanut "aviorikoksen".

Kun tämä kaikki otetaan huomioon, on melkoista liioittelua sanoa, että mies ja nainen ovat islamissa tasa-arvoisia, vaikka se perusteltaisiin epämääräisillä teologisilla vertauksilla tai vertailuilla. Väite on kokonaan uudenlainen juoni, joka on punottu nykyajan vaatimusten perusteella ja on jyrkässä ristiriidassa islamilaisen lain ja historian kanssa.


Lisätietoa Koraanissa:

Huntu
Naiset ovat alempiarvoisia kuin miehet
Raiskauksen todistaminen islamilaisessa laissa
Vaimon lyöminen
Avioero - miehen etuoikeus
Avioituminen uudestaan
Naiset ovat miesten komennossa
Moniavioisuus


---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm
1 kommentti: