20. lokakuuta 2013

Islamin myytit: Islam tarkoittaa 'rauhaa'

Myytti:

Vähemmän asioista perillä olevat muslimit usein väittävät, että sanan 'islam' juuri olisi 'al-Salaam', joka tarkoittaa 'rauhaa' arabiaksi.

Totuus:

Sanan 'islam' juuri on 'al-Silm', joka tarkoittaa alistumista tai antautumista. Islaminoppineilla ei ole tästä erimielisyyttä. 'Al-Silm' (alistuminen) tarkoittaa eri asiaa kuin 'al-Salaam' (rauha), muutoin ne olisivat sama sana.

Alistuminen ja rauha voivat olla hyvin erilaisia käsitteitä huolimatta siitä, että rauha saadaan usein aikaiseksi pakottamalla toiset väkivalloin alistumaan. Kuten nykyaikainen islaminoppinut Ibrahim Sulaiman sen sanoo: "Jihad ei ole epäinhimillistä huolimatta välttämättömästä väkivallasta ja verenvuodatuksesta sillä sen perimmäinen tarkoitus on saavuttaa rauha, jota laki suojelee ja edistää."

Tosiasiassa Koraani ei ainoastaan käske muslimeja alistumaan Allahille, se myös komentaa muslimit alistamaan muiden uskontojen edustajia kunnes he ovat täydellisesti taipuneet islamilaisen hallinnon alaisuuteen. Tämä on ollut innoituksena islamin aggressiiviseen historiaan ja sen menestykselliseen muiden kulttuurien valloitukseen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti