7. lokakuuta 2013

Ahmed Akkarin haastattelu

Dispatch Internationalin Lars Hedegaard ja Ingrid Carlqvist haastattelivat entistä imaamia Ahmed Akkaria, jolla on tekeillä myös kirja kokemuksistaan. Suomennan osan haastattelusta - koko haastattelun voi lukea täältä.

[...]


Oliko Muhammed-pilapiirrosjupakassa myös ulkomaisia intressejä?

- Ei aluksi, mutta joulukuussa 2005 ja tammikuussa 2006 ulkopuoliset voimakkaat islamistitahot kiinnostuivat asiasta kovasti.

Loukkaantuivatko muslimit todella pilapiirroksista vai teeskentelivätkö he tarkoituksenaan saavuttaa poliittista valtaa?

- Jotkut olivat aidosti loukkaantuneita, mutta eivät johtoryhmän jäsenet. He vain käyttivät tilannetta hyväkseen saavuttaakseen valtaa. Me tiesimme, että voisimme saavuttaa poliittista etua vaatimalla uskonnon kritisoinnin kieltämistä. Kun yksi asia kielletään, lisää vaatimuksia esitetään.

- Se on epäsuoraa väkivaltaa mielipiteen vapautta vastaan.

Saavutitteko jotain? Pelkäävätkö ihmiset nyt ilmaista mielipiteitään enemmän kuin ennen pilapiirrosjupakkaa?

- Kyllä me saimme jotain aikaiseksi. Meillä Skandinaviassa ollut vapaus esittää asiat niin kuin ne ovat, on nyt uhattuna. Spontaanisuus on uhattuna.


Viime vuosina Tanska on kokenut kaksi selvästi uskonnollisesti motivoitunutta murhayritystä - pilapiirtäjä Kurt Westergaard vuonna 2010 ja historioitsija Lars Hedegaard vuonna 2013. Toimivatko tekijät omasta aloitteestaan vai saiko joku heidän elinpiirissään tekemään ne?

- Se on aina sosiaalinen ympäristö. Sinut aivopestään jakamaan ihmiset ryhmiin ja islamia käytetään oikeuttamaan tämä jaottelu.

Kulttuurillemme on täysin vierasta tappaa tuntemattomia ihmisiä vain heidän mielipiteidensä tähden.

- Kyllä, mutta islamin uskonnolliset johtajat ihannoivat tämän tyyppistä rikosta. On täysin normaalia uskoa, että tanskalaiset ovat pahantahtoisia meitä kohtaan ihan pelkkää pahuuttaan. Monet muslimit eivät ymmärrä tanskalaista kulttuuria ja ovat siksi helposti johdateltavissa islamilaisella propagandalla.


Poliisimies sanoi minulle [Lars Hedegaard] jokin aika sitten, että mies joka aikoi ampua pääni irti joutuu ennen pitkää kiinni, koska aina on ihmisiä, jotka tietävät hänen teostaan ja ennemmin tai myöhemmin he puhuvat. Oletko samaa mieltä siitä, että muslimiyhteisössä on ihmisiä, jotka tietävät salamurhaajan henkilöllisyyden.

- Kyllä.

Mutta he eivät kerro tietoaan poliisille?

- Eivät.


Onko olemassa islamilainen suunnitelma valloittaa Länsimaat?

- Kyllä, sellainen suunnitelma on olemassa ja asenteet ovat valloituksen kannalla.

Sitä on vaikea ymmärtää. Muslimit tulevat tänne väittäen, että he ovat paenneet sortoa kotimaissaan ja sitten he sabotoivat meidän vapauttamme?

- Minäkään en ymmärrä sitä. Mutta he takertuvat ajatukseen, että uskonnon pyhyys on aina parempi.

Mutta he eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä omissa yhteiskunnissaan, joissa islamilainen oikeudenmukaisuus on ollut voimassa vuosisatoja?

- Ihmiset jotka nyt tulevat tänne, eivät pakene islamia, vaan he tulevat taloudellisista syistä. Uskomme ymmärtävämme, että he ymmärtävät miten yhteiskuntamme pystyy tarjoamaan kaikki nämä edut, mutta eivät he ymmärrä. He eivät allekirjoita meidän vapauden ihanteitamme, mutta heidät täytyy saada hyväksymään ne.

- Poliitikkomme ovat naiveja. Meidän on vaadittava lojaalisuutta ja maamme rakastamista. Emme voi käskeä heitä luopumaan uskostaan, mutta jos he eivät osoita lojaalisuutta, meille muodostuu rinnakkaisia yhteiskuntia.

Esimerkkinä tanskalaisesta naivisuudesta, Ahmed Akkari mainitsee uskonnolliset koulut. Kun muslimien yksityisiä kouluja kritisoidaan, joku mainitsee sen tosiasian, että on olemassa myös kristillisiä yksityisiä kouluja. Mutta niissä on valtava ero. Kristillisissä kouluissa oppilaat opiskelevat Raamatun lisäksi tanskalaista kulttuuria ja lauluja, Tanskan lippua jne. Muslimikoulussa ei opeteta näitä.

- He opettavat lapset elämään fantasiamaailmassa, utooppisessa kuvitelmassa, että kaikki on täydellistä islamissa.


Olet aiemmin sanonut, että kaikkia tanskalaisia moskeijoita ja muslimiorganisaatioita johtavat ääriainekset. Mitä meidän pitäisi tehdä sille?

- Meidän pitää demokratisoida nämä instituutiot ja meidän ei tule sallia, että moskeijat ovat yhteydessä muslimijärjestöihin.

[...]

* * *

Muslim mystery man Akkari reveals some of his secrets
Lars Hedegaard
Kurt Westergaard
Ahmed Akkari
Muhammad pilapiirrosjupakka
Dispatch International -verkkolehti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti