13. kesäkuuta 2016

F.W. Burleighin It's All about Muhammad

F.W. Burleighin It's All about Muhammad on lukemistani Muhammedin elämäkerroista selvästi paras: siinä ei ole uskonnollista paatosta, kuten Ibn Ishaqin alkuperäisessä, se on enemmänkin elämänkerrallinen romaani kuin tietokirja, mikä tekee siitä viihdyttävän lukukokemuksen ja se käsittelee aihettaan kylmän asiallisesti ja samalla riemastuttavan tarkkanäköisesti. Taistelukuvaukset ovat kuin mistä tahansa sotaromaanista ja Burleigh herättää pölyiset hadithit eloon pohtimalla, mitä roolihenkilöt ovat ajatelleet ja tunteneet ja mitkä olisivat saattaneet olla heidän motiiveitaan. Kirja perustuu islamin pyhiin kirjoituksiin ja kaikkeen esitetään lähdeviitteet, joita on sivukaupalla kirjan lopussa.

Jos englannin kieli sujuu, suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän kirjan.

Kirjaesittely Amazon.com kirjakaupassa:

Miksi kaikki nuo autopommit, kaulojen katkaisut ja joukkomurhat Lähi-idässä? Miksi Muhammedin uskonnon seuraajat tappavat säälimättömästi vääräuskoisia ympäri maailmaa? Miksi Boston, Pariisi, Bryssel - ja nyt Orlandon verilöyly?

F.W. Burleigh perustaa kirjoituksensa syvälliseen taustatutkimukseen vastatakseen kysymykseen mikä on tämän kaiken takana. Burleighin kiinnostus islamiin syttyi kun New Yorkin kaksoistornit tuhoutuivat syyskuussa 2001. Johtokysymys hänen tutkimuksessaan oli: "miksi tähän uskontoon liittyy niin paljon väkivaltaa?" Tutustuttuaan tarkasti 20.000:een sivuun alkuperäistä islamilaista kirjallisuutta, hän antaa suoran vastauksen: Kaiken takana on Muhammed (It' All about Muhammad).

Piirroksilla kuvitettu kirja on jaettu kolmeen osaan: Luola (The Cave), Hämärän rajamailla (The Twilight Zone) ja Keskipäivän pimeys (Darkness at Noon). Kaksitoista ensimmäistä lukua esittää todisteita siitä, että Muhammedilla oli epileptisiä kohtauksia, jotka saivat hänet vakuuttuneeksi, että Jumala puhui hänelle. Se selittää miksi Muhammed teki Koraanista sellaisen kuin se on. Teksti kertoo Kaaban vaatimattomasta alkuperästä ja kuinka se sai kuution muotonsa vuonna 605, jolloin Muhammed oli yksi rakennusmiehistä. Nämä ensimmäiset luvut kertovat myös kuinka viha Muhammedin sisällä patoutui hänen traumaattisen lapsuutensa vuoksi ja miten hänen luonteensa sai psykopaattisia piirteitä. Hän uskoi olevansa "viimeinen profeetta" ja se sai hänet lopulta julistamaan sodan kaikkia niitä vastaan, jotka torjuivat hänet ja hänen uskontonsa.

Toisessa osassa Muhammedin patoutunut viha purkautuu. Kirjassa kerrotaan kuinka hän perustaa al-Qaidansa - päämajansa Yathribissa (Medina), minne hän pakeni sen jälkeen, kun mekkalaiset olivat päättäneet tappaa hänet; kuinka hän joutui konfliktiin juutalaisheimojen kanssa, kun nämä eivät suostuneet tunnustamaan häntä profeetakseen; kuinka hän suoritti juutalaisten etnisen puhdistuksen mukaan lukien kokonaisen heimon miesten teloituksen; kuinka hän murhautti arvostelijansa; taistelut ja ryöstöretket, joissa raiskattiin, ryösteltiin ja tapettiin; ja lopulta Mekan valloitus. Nämä 18 lukua muodostavat draaman kaaren, jota esitetään yhä tänä päivänä.

Muhammed kosii Safiyaa, kirjan kuvitusta.
Viimeisessä osassa kerrotaan kuinka Muhammed valloitti koko Arabian. Tässä osassa kerrotaan myös hänen lukuisista vaimoistaan ja valloitussodista Arabian niemimaan ulkopuolelle. Yhdessä viimeisistä luvuissa pohditaan hänen väitettään, että hän on ensimmäisiä ylösnousseita tuomiopäivänä ja miten hän avustaa Jumalaa päätöksessä kuka pääsee taivaaseen.

Muhammedin luomus levittää edelleen hävitystä maan päällä sen vuoksi, että muslimien velvollisuus on noudattaa Muhammedin esimerkkiä - hänen sunnaansa (josta sunnimuslimit ovat saaneet nimensä). Hänen sunnansa sisältää esimerkin käyttää väkivaltaa niitä kohtaan, jotka ovat torjuneet hänet.

Enää ei ole riittävää ainoastaan varoittaa islamista - alistumisen ideologiasta, jonka luoja oli henkisesti sairas ja hengellisesti köyhä mies. Varoitukseen täytyy liittää ratkaisu ja tämä kirja tarjoaa sen: Se on aggressiivinen, periksiantamaton ja anteeksipyytelemätön totuuden julkituominen Muhammedista kaikilla mahdollisilla tavoilla kuvitetuista kirjoista dokumenttifilmeihin ja viihde-elokuviin. It's All about Muhammad antaa esimerkin tästä kuvituksellaan. Totuus Muhammedista on voimakas itsepuolustusase, jota ihmiset voivat käyttää Muhammedin luomuksen vastustamisessa ja torjumisessa. Totuus Muhammedista on keino tuhota hänen luomuksensa ja se on kaikkien saatavilla.

F.W. Burleighin blogi:
http://itsallaboutmuhammad.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti