12. marraskuuta 2013

Islamin myytit: Islam on demokratia

Myytti:

Islam on yhteensopiva demokraattisten periaatteiden kanssa. Uskonto itsessään on demokraattinen.

Totuus:

Demokratia on järjestelmä, jossa kaikkia ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti lain edessä erottelematta heitä rodun, uskonnon tai sukupuolen perusteella. Jokaisen yksilön antama ääni on saman arvoinen kenen tahansa toisen antaman äänen kanssa. Ihmisten yhteinen tahto määrittää yhteiskunnan säännöt.

Islamin lain alla vain muslimiehillä on täydet oikeudet. Naisen arvo on usein puolet miehen arvosta - joskus jopa vähemmän. Toisuskoisella ei ole arvoa muslimin rinnalla. Itse asiassa, muslimia ei voi koskaan tuomita kuolemaan vääräuskoisen tappamisesta.

Islamilaisessa valtiossa vallitsee islamin laki, joka on johdettu Koraanista ja Sunnasta. Oppineet tulkitsevat lakia ja soveltavat sitä sosiaalisiin, kulttuurillisiin ja poliittisiin tilanteisiin. Ihmistä ei voi koskaan asettaa Koraanin tai Sunnan yläpuolelle, yhtä vähän kuin hänet voi asettaa Allahin yläpuolelle.

On kiistanalaista onko muslimimaailmassa yhtään valtiota, jota voitaisiin pitää todellisena demokratiana. On kuitenkin selvää, että ne harvat valtiot, joita usein pidetään demokraattisina, kärsivät hallituksen ja uskonnollisten johtajien välisistä vaikeista jännitteistä, jälkimmäisten usein syyttävän demokratiaa heille väkisin annetuksi harhaoppiseksi järjestelmäksi.

Islam ei johda demokratiaan.

Lisälukemista:

Demokratia ja islam
Lojaalisuus toisuskoiselle hallitukselle


---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti