6. marraskuuta 2013

Islamin myytit: Islam vastustaa orjuutta

Myytti:

Islam ei suvaitse ihmisten orjuuttamista. Muhammad oli orjuuden vastustaja ja hänen työnsä ansiosta orjuus lopetettiin.

Totuus:

Koraanista ei löydy pienintäkään suvaitsemattomuutta orjuutta vastaan. Itse asiassa islamin pyhä kirja antaa orjanomistajille selkeän oikeuden käyttää orjiaan seksuaalisesti hyväkseen - eikä vain yhdessä Koraanin kohdassa, vaan ainakin neljässä eri suurassa. Islamin laki on on täynnä ohjeita orjien käsittelyyn, osa niistä suhteellisen inhimillisiä, mutta mikään niistä ei kuitenkaan vastusta orjuutta.

Näiden ohjeiden olemassaolo hyväksyy ja laillistaa orjuuden. Tähän voi vielä lisätä sen tosiasian, että Muhammad itse oli innokas orjakauppias. Center of the Study of Political Islamin Bill Warner antaa kirjassaan Muhammad and the Unbelievers: a Political Life aiheesta seikkaperäisen selvityksen luotettavimpien muslimilähteiden perusteella, ja tekee seuraavan yhteenvedon:

Muhammad vangitsi orjia, myi orjia, osti orjia antaakseen ne lahjoiksi, sai orjia lahjaksi ja käytti orjia työntekoon. Sira kertoo orjuudesta hyvin selkeästi. 

Jopa jokainen saarnatuoli, mistä Muhammad saarnasi islamia, oli hänen orjiensa rakentama.

Koraani käskee muslimeita noudattamaan Muhammadin esimerkkiä ja sanoo hänen olevan "ylhäinen persoona". Orjuuden epäinhimilliset kauhut ovat olleet olennainen osa islamia 14 vuosisadan ajan, mukaanlukien nykyajan toisuskoisten orjien ahdingon Sudanissa, Malissa, Nigerissä, Mauritaniassa ja muualla muslimimaailmassa.

Islamissa ei ole koskaan ollut orjuuden vastaista liikettä (edes nykyorjuutta vastaan). Orjuuden vastustus tuli islamilaiseen maailmaan eurooppalaisten poliittisen painostuksen vuoksi, eikä sillä ole mitään tekemistä islamilaisen lain kanssa.

Huolimatta orjien hirveästä kohtelusta muslimimaissa, mitään länsimaista tuttuja syyllisyyden tunteita tai orjuuden kauheuksien dokumentointia ei sieltä löydy. Muslimien omantunnon tuskien puuttuminen johtaa usein sellaiseen väärään mielikuvaan, ettei orjuus ollut niin pahaa islamin alaisuudessa - vaikka se on päin vastoin osoitus islamin suvaitsevaisuudesta orjuutta kohtaan.

Niin narsistiseksi islam saa uskovaiset, että nykyäänkin monet muslimit uskovat, että muslimit tekivät itse asiassa palveluksen niille naisille, lapsille ja taistelusta hengissä selviytyneille miehille, kun he ottivat heidän omaisuutensa ja alistivat heidät palvelijoikseen.

Häpeää ja anteeksipyyntöä, vaikka siihen olisi kuinka syytä, ei juuri koskaan voi löytää Dar al-Islamista. Kalifeilla, jotka uskonnollisesti vastaavat paavia, oli haaremeissaan satoja tai jopa tuhansia nuoria tyttöjä ja naisia, jotka oli vangittu jopa Euroopasta asti ja myyty seksiorjiksi. Turkkilaiset saalistivat unkarilaisia kuin eläimiä ja ottivat kolme miljoonaa orjaa 150:n vuoden aikana 1500 ja 1600 luvuilla. Intiassa 200.000 hindua vangittiin ja kuljetettiin Iranin orjamarkkinoille vain kahdessa vuodessa (1619-1620), erään hyvänä pidetyn muslimihallitsijan toimesta.

Muslimiomistajat usein kastroivat afrikkalaiset orjansa. Harvat pääsivät lisääntymään, mikä selittää sen miksi Lähi-idässä on niin vähän afrikkalaista alkuperää olevia, vaikka arabit ottivat 1300 vuoden aikana enemmän afrikkalaisia orjia kuin eurooppalaiset 300 vuoden aikana. Amerikkaan tuodusta 400.000:sta orjasta on tullut 30 miljoonan ihmisen yhteisö, joilla on paljon paremmat elinolot kuin heidän afrikkalaisilla tovereillaan.

Islamilaisesta historiasta ei löydy William Wilberforcea tai Bartoleme de las Casasia. Kun apologisteilta kysytään islamilaisen orjuuden vastustajan nimeä, he antavat joskus nöyrästi itsensä Muhammadin nimen. Jos paras orjuuden vastustaja, jonka islam voi mainita, piti itse orjia ja toimi orjakauppiaana, ja joka määräsi sotavankeja seksiorjiksi jättäen jälkeensä 13 vuosisadan orjuuden perinnön, pitäisi sen vakuuttaa kenet tahansa, paitsi kaikkein paatuneimmat apologistit.

Lisälukemista:

Orjuus islamissa (TROP)
Orjuus islamissa (Answering Islam)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Islamin myytit sarjassa tarkastellaan islamista esitettyjä väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä.

Alkuperäiset englanninkieliset tekstit löytyvät The Religion of Peace sivustolta:
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm

1 kommentti:

  1. European Slaves in The Islamic Empire:
    http://secularafrican.wordpress.com/2013/08/20/european-slaves-in-the-islamic-empire/

    VastaaPoista