16. toukokuuta 2016

Jesidityttö kertoo ISISin raiskaushelvetistä

Raymond Ibrahim: Yazidi Girl Exposes ISIS Rape Hellhole


Arabiankielinen Jafar Abdulin isännöimä TV-show "Shabaab Talk" haastatteli 22.3.2016 jesidityttöä, joka oli onnistunut pakenemaan ISISin seksiorjuudesta.

Birvan Jafar Abdulin ohjelmassa
Teini-ikäinen tyttö, joka esiintyy nimellä Birvan, otettiin orjaksi hänen ollessaan 15-vuotias ja hän onnistui pakenemaan vankeudesta kuukausia myöhemmin. Hän on nyt 17. Hänen tarinansa on 40-minuuttisen haastattelun mukaan seuraavanlainen:

Jesidit pakenivat sodan runtelemasta kylästään lähellä Irakin Tel Affaria, kun ISISin joukot pysäyttivät heidät. Miehet vakuuttivat, että jos jesidit tekevät yhteistyötä ja vastailevat muutamaan kysymykseen, heitä ei vahingoiteta ja he voivat palata rauhassa kotiinsa. Birvan vastaa kysymykseen jesidien lukumäärästä, että heitä oli 95 miestä ja heidän perheensä - "paljon, paljon naisia ja lapsia".

Hieman myöhemmin saapui paikalle vielä 17 ISISin ajoneuvoa "täynnä miehiä". Miehet ryhtyivät aggressivisiksi, kokosivat jesidit ja erottivat miehet naisista ja veivät heidät pois - mukaan lukien Birvanin isä, veljet ja sedät. Naiset ja lapset vietiin eri rakennuksiin ja heitä pidettiin lukkojen takana.

ISISin taistelijat sanoivat vain siirtäneensä miehet eri paikkaan. Kuitenkin pian heidän poisviemisensä jälkeen Birvan kuuli lukemattomia laukauksia: "En unohda noiden laukausten ääntä koskaan", hän sanoo. Hän löysi myöhemmin isänsä ruumiin; hän ei enää koskaan nähnyt veljiään tai setiään ja hän on varma, että heidät on surmattu.

Naisia siirreltiin eri paikkoihin ja he viipyivät niissä aina muutaman päivän. Birvan onnistui pysymään lähellä äitiään. ISISin miehet pelottelivat naisia säännöllisesti laukaisten aseensa ilmaan ja huutaen "Allah Akbar" (Allah on suurin). "Me kaikki", sanoo Birvan, "painauduimme toisiamme vasten ja pitelimme toisiamme pelon vallassa."

ISISin miehet kertoivat heille Birvanin mukaan, että "jos te yritätte paeta, me tapamme teidät ja teurastamme teidät... Äitini piteli minua tiukasti, peloissaan siitä, että heidän vietyään hänen koko perheensä - aviomiehen, lapset ja veljet" - he ottaisivat vielä minutkin."

Se päivä saapui. Birvan kertoo, että hän ja hänen äitinsä pitelivät toisiaan tiukasti ja itkivät, kun ISIS pakotti heidät erilleen ja he veivät hänen äitinsä ja kaikki keski-ikäiset ja vanhemmat naiset eri paikkaan:

Vaikein muisto on se kun pitelin äitiäni kädestä ja meidät pakotettiin erilleen. Tämä oli kovin paikka - ei vain minulle, vaan kaikille tytöille ja lapsille... He tappoivat jokaisen naisen, joka vastusteli, he ampuivat heidät.

Seuraavaksi kaikki kuutta vuotta vanhemmat pojat vietiin sotilasleiriin, luultavasti heidät käännytettiin islamiin ja koulutettiin ISISin taistelijoiksi.

Sitten Birvanin ryhmä - tyttöjä ja naisia iältään 9-22 vuotta - vietiin Mosuliin:

Muistan miehen, joka näytti vähintään 40-vuotiaalta, ottavan kymmenenvuotiaan tytön. Kun tämä vastusteli, mies hakkasi häntä kivillä ja hän olisi ampunut hänet ellei hän olisi suostunut lähtemään hänen kanssaan. Vastoin tahtoaan.

Siellä oli 5000 orjuutettua jesidityttöä. "He tulivat ja ottivat väkisin kenet tahansa tytön; jos tämä vastusti, he tappoivat hänet siihen paikkaan."

"He tulivat ostamaan tyttöjä ilman hintaa, tarkoitan, että he sanoivat meille jesiditytöille, että me olemme sabiya [sotasaalista, seksiorjia], kuffar [vääräuskoisia], meitä voidaan myydä ilman hintaa" tarkoittaen ettei heillä ollut pohjahintaa ja se selittää miksi jesidityttöjä "myytiin" muutamasta tupakka-askista.

"Kuka tahansa, joka käveli huoneemme ohi ja piti meistä, saattoi vaan sanoa 'Lähdetään!'"

Kun hänen vuoronsa tuli ja mies sano "tule", "Kieltäydyin ja vastustelin ja hän hakkasi minut raa'asti." Mies osti hänet, vei hänet pakolla kotiinsa, joka oli aiemmin kuulunut jesideille, missä hän tyydytti miehen tarpeet henkensä edestä.

Kun häneltä kysyttiin miehestä, hän sanoi: "Hän oli todella vastenmielinen, tarkoitan, kun hänet näkee ei huomaa eroa hänen ja eläimen välillä. Vaikka eläimetkin ovat armollisempia kuin heidän [ISIS] sydämensä."

Kun Jafar Abdul kysyy häneltä yksityiskohtia päivittäisistä kokemuksistaan, Birvan näyttää selvästi vaivaantuneelta. Hän pitää taukoja toistaen sanaa "raiskaus". Yhdessä kohdassa hän kertoo "siinä talossa oli 48 ISISin miestä ja meitä oli kaksi tyttöä - kaksi jesidityttöä" - ikään kuin sanoakseen "käyttäkää mielikuvitustanne".

Hän kertoo kuinka he kerran veivät hänen ystävänsä viereiseen huoneeseen: "siellä tapahtui jotain käsittämätöntä!" Ystävä toisti hänen nimeään ja huusi "Auta minua, pelasta minut!"

Birvan sanoo yrittäneensä itsemurhaa neljä kertaa. Kerran hän otti 150 pilleriä, jotka hän löysi talosta; hän ei tiedä mitä pillereitä ne olivat. Hän kärsi myrkytysoireista, mutta ei kuollut. Abdul kysyy vietiinkö hänet sairaalaan. Hän vastaa: "Mihin sairaalaan? He hakkasivat minua entistä enemmän!"

Hän myös yritti juoda bensiiniä ja viiltää ranteensa. "Elämä oli painajaista", hän sanoo.

Hän sanoo, että jesidinaiset pakotettiin pukeutumaan burqaan, kun he kulkivat ulkona, pääasiassa siksi, ettei heitä tunnistettaisi. He myös pakottivat tytöt käyttämään paljastavia asuja. "Kaikki", hän sanoo, "oli heille helppoa."

Kysyttäessä oliko heillä päivittäisiä rutiineja hän sanoo: "Joka päivä kuolin 100 kertaa. En vain kerran. Kuolin joka tunti, joka tunti... lyömisestä, surusta, kidutuksesta."

Birvan onnistui lopulta pakenemaan - "vain siksi, että olin päättänyt, ettei ole väliä jäänkö kiinni. Pako tai kuolema olivat molemmat parempia kuin jääminen sinne."

Toiset jesidit ja muut ISISin alistamat ei-musliminaiset eivät ole päässeet pakenemaan; he toivovat, että me pelastamme heidät.

2 kommenttia:

  1. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että ISIS noudattaa Muhammedin esimerkkiä täsmällisesti, eivätkä tee mitään, mitä ei olisi islamin mukaan sallittu muslimimiehelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka kauhistuttavia ovatkaan kiroukset, jotka muhamettilaisuus langettaa kannattajilleen! Ei ole ainoastaan fanaattista kiihkoa, joka ihmisessä on yhtä vaarallista kuin vesikauhu koirassa, vaan myös tämä hirveä fatalistinen apatia. Vaikutukset ovat ilmiselviä monissa maissa. Ajattelemattomia tapoja, huolimattomia maanviljelysjärjestelmiä, laiskoja kaupankäyntimenetelmiä ja omaisuuden turvattomuutta tapaa kaikkialla, missä profeetan seuraajat hallitsevat tai asuvat. Alhainen sensualismi riistää tältä elämältä sen viehkeyden ja sivistyneisyyden; tulevalta sen arvokkuuden ja pyhyyden. Se tosiasia, että muhamettilaisen lain mukaan jokaisen naisen on kuuluttava jollekin miehelle tämän absoluuttisena omaisuutena, joko lapsena, vaimona tai jalkavaimona, viivästyttää väistämättä orjuuden lopullista häviämistä aina siihen asti, kunnes islamin usko on lakannut olemasta suuri voima ihmisten keskuudessa. - Winston Churchill

      Poista