23. toukokuuta 2016

Islamin syntymävika

Egyptiläis-saksalainen tutkija tohtori Hamed Abdel-Samad julkaisi Youtube-kanavallaan luentosarjan otsikolla "Islamin laatikko", missä hän rohkaisi ajattelemaan "laatikon ulkopuolelta" silloin kun analysoidaan islamin uskontoa. Sarjan kahdessa ensimmäisessä jaksossa Abdel-Samad käsitteli islamin alkuaikoja esittäen väitteen, että päinvastoin kuin monet liberaalit islamintutkijat väittävät, toisaalta islamin perinnön ja toisaalta profeetta Muhammedin ja Koraanin välillä ei voi tehdä eroa. Nämä luennot julkaistiin internetissä 9. ja 10. kesäkuuta 2015.

Otteita luennoista:

Hamed Abdel-Samad: Kun olimme lapsia, tapasimme sanoa "Olen muslimi ja ylpeä siitä" tietämättä ollenkaan mistä olimme ylpeitä ja miksi olimme muslimeja. Islam piti meidät laatikossa emmekä voineet nähdä mitään muuta, mutta kun tulemme ulos laatikosta, alamme ymmärtää muitakin ideoita ja näkökulmia, jotka näyttävät meille islamista sellaista, mitä emme voineet ymmärtää, kun olimme lukittuna laatikkoon.

Arabimaailmassa on uusi suuntaus erityisesti Egyptissä, missä pyritään reformoimaan islamia ja uudistamaan uskonnollista keskustelua. Sellaiset henkilöt kuin Islam Behery, tohtorit Adnan Ibrahim ja Mohamed Shahrour ja muut sanovat, että islam oli profeetta Muhammedin aikana hyvin kaunis uskonto - ongelmia ei ollut ja se oli hyvin suvaitsevainen ja armollinen uskonto - mutta sitten tulivat Umaijadit ja Abbasidit, jotka alkoivat vääristellä islamia tai tulkita sitä väärällä tavalla. Heidän mukaansa islamia vääristeltiin ja väärinkäytettiin 1400 vuoden ajan, kun odotettiin niitä, joilla olisi oikea islamin ymmärrys ja jotka tulkitsisivat sen oikein armon ja rauhan uskontona.

Minulla on täysin erilainen teoria tästä asiasta. Uskon että islam alkoi raakalaismaisena uskontona. Se oli sen luonne. Mekan ja Medinan kaupungeilla Arabian niemimaan sydämessä ei ollut mitään sivilisaatiota tai kulttuuria. Ne olivat heimoja jotka kokoontuivat yhteen ja ryöstelivät Arabian niemimaalla ja alkoivat sitten ryöstellä koko maailmaa. Kun Umaijadit ja Abbasidit tulivat, he aloittivat pedon kesyttämisen ja perustivat sivilisaation. He olivat niitä, jotka sepittivät profeetta Muhammedin elämäkerran asettaakseen hänet sivistyneeseen kontekstiin. He keksivät islamilaisen oikeuskäytännön ja hadithit asettaakseen islamin tiettyyn asiayhteyteen.

Reformistit eivät itsekään osaa ajatella laatikon ulkopuolelta. Jopa reformistit tekevät eron profeetan ja Koraanin ja toisaalta islamin historian välillä. Tämä on käsittämätöntä ja mahdotonta hyväksyä. Kaikki mitä on tapahtunut islamin historiassa sopii siihen mitä tapahtui ensimmäisenä vuosisatana. Islam oikeuttaa kaiken historian aikana tapahtuneen sillä, mitä tapahtui profeetta Muhammedin aikana Arabian niemimaalla. Kun lukee islamin historiaa, huomataan, että kun profeetta Muhammed kutsui rauhanomaisesti ihmisiä islamiin - " Kutsu heitä Herrasi tielle viisaudella ja sopivilla kehoituksilla ja kumoa heidän puheensa parhain keinoin" - tuskin kukaan vastasi hänen da'waansa. Häntä seurannut pieni joukko ei olisi pystynyt perustamaan valtiota.

Minkälaiselle perustalle [Medinan] Islamilainen valtio perustettiin? Se syntyi, koska sillä oli armeija ja tämä armeija alkoi ryöstellä ja hyökätä karavaanien kimppuun. Se aloitti islamlaisen elinkeinon, joka perustui valloituksille. Kun yritin selvittää, minkälaista työtä profeetta ja hänen kumppaninsa tekivät hijran jälkeen Medinassa, sain selville etteivät he tehneet mitään - ei kaupankäyntiä, ei maanviljelystä, ei mitään. He tekivät ryöstöretkiä ja jakoivat saaliin. Kun he ottivat tällaisen toimintatavan, heidän lukumääränsä alkoi kasvaa.

Islamilla on sen syntymätavan aiheuttama vakava ongelma ja se levittää tätä ongelmaa koko maailmaan, sillä muslimit eivät ole vapautuneet alkuaikojen vankeudesta. Kutsun tätä islamin syntymäviaksi. Vastasyntyneen islamin nopea poliittinen ja taloudellinen menestys, sen laajentuminen valloitusten ja ryöstöretkien avulla... Varhaisen islamin menestys on syy siihen, ettei se voi tulla ulos laatikosta.

Kun vertaamme islamia mafiaan, huomaamme niiden syntymän olleen hyvin samankaltainen.

Arabit olivat miehittäneet Sisilian saaren ja arabialainen kulttuuri vaikutti siihen suuresti. Arabeilla oli vaikutusta saaren maanviljelykseen ja kauppaan ja he toivat mukanaan jizyan ja kiskonnan eteläiseen Italiaan.

Mafia ei kutsu sitä jizyaksi. He sanovat pizzo.

Sama on toistunut siitä lähtien kun Islamilainen Valtio perustettiin Medinassa: tehdään ryöstöretki, otetaan saalis, jaetaan se ja tämä on talouden perusta. Suojellaan ryhmää ihmisiä ja otetaan heiltä suojelurahaa. Poliittisesti, tämä oli se miten islam perustettiin. Se on totuus, pidit siitä tai et.

Mitä islamin alkuaikoina tapahtui? Profeetta Muhammed kutsui ihmisiä Mekassa islamiin 12 vuotta ilman menestystä. Hän sanoi kauniita asioita. Kauneimmat Koraanin säkeet ovat Mekan kaudelta. Hän kehotti suvaitsevaisuuteen sanoen "Teillä on teidän uskontonne ja minulla on minun uskontoni." "Kutsu heitä Herrasi tielle viisaudella ja sopivilla kehoituksilla ja kumoa heidän puheensa parhain keinoin" [Koraani 16:125] Hän ei kutsunut väkivaltaan tai sotaan. Sanat "taistelu" tai "sota" esiintyivät vain Medinassa. Nämä kauniit periaatteet eivät aikaansaaneet vastakaikua Mekan asukkaissa. Mutta kun profeetta Muhammed muutti Medinaan, kaikki muuttui.

Mikä sai lukuisat ihmiset liittymään Allahin uskontoon? Minkälainen muutos tapahtui? Profeetta Muhammed solmi hyvin oudon sotilasliiton.

Sa'alikit olivat nuoria miehiä, jotka heidän heimonsa oli karkoittanut heidän rikostensa takia: varastamisen tai jonkun muun sellaisen vuoksi, mikä oli aiheuttanut häpeää heidän heimolleen. Heidät karkoitettiin ja he kokoontuivat vuorille, missä he muodostivat aseellisia joukkoja, jotka ryöstivät karavaaneja ja heimoja ja sieppasivat naisia ja lapsia ja myivät heidät orjiksi. He elättivät itsensä hyökkäyksillä ja hävityksellä. Ensimmäinen asia, minkä profeetta Muhammed teki muutettuaan Medinaan, oli kirjoittaa heille kirje, jossa hän vakuutti: Oi Sa'alikit, jos te seuraatte minun uskontoani ja tuette minua, kaikki mitä olette tehneet - kaikki murhat ja varkaudet - ovat halal. Teidän tarvitsee vain liittyä minun uuteen valtiooni. Niinpä sa'alikit liittyivät häneen. He olivat ensimmäisiä, jotka hyökkäsivät karavaanin kimppuun.

Nuo sa'alikit olivat menestyksen salaisuus. Sitten mukaan tuli Ghifarin heimo, jota johti Abu Dharr Al-Ghifari. Tämä heimo koostui ainoastaan maantierosvoista. Se oli ainut heimo, joka muutti kokonaan Medinaan. He kaikki muuttivat Medinaan. Miksi? Miksi juuri tämä kaikista heimoista muutti Medinaan? Koska profeetta Muhammed halusi heidät. Hän tarvitsi heitä tekemään hänestä vahvemman.

Tällä tavoin perustettiin islamin elinkeino ja se säilyi useita vuosisatoja. Perustamisestaan lähtien islamilainen talous perustui näille: orjuuttaminen, ryöstö, saaliin jakaminen, jizya ja ihmiskauppa. Tätä on hyvin vaikea hyväksyä, mutta se on totta. Orjakauppa oli yksi islamin elinkeinon tukipilareista aina Osmanien valtakunnan aikoihin asti, kunnes Abraham Lincoln lakkautti orjuuden Amerikassa ja orjakauppa kiellettiin kansainvälisillä sopimuksilla.

Kun he eivät voineet enää varastaa, ryöstellä, hävittää ja orjuuttaa ja myydä ihmisiä, he huomasivat, ettei heillä ollut mitään myytävää ihmiskunnalle. Nykyajan talousjärjestelmä perustuu siihen, että ihmisille myydään jotain, mitä he tarvitsevat. Maailmaa ei enää hallitse se, jolla on eniten aseita tai ne jotka ryöstävät kyliä ja heimoja. Ei. Tänään maailmaa hallitsee se, jolla on jotain myytävää. Maailman tärkeimpiä valtioita ovat ne, joiden valmistamia tuotteita löydät kotoasi. Katsele ympärillesi niin näet tuotteita Amerikasta, Saksasta, Japanista ja Kiinasta, ja sen vuoksi nuo maat ovat voimakkaita. Missä ovat saudi-arabialaiset tuotteet? Pakistanilaiset tuotteet? Egyptiläiset tuotteet? Marokkolaiset tuotteet? Syyrialaiset tuotteet? Et löydä niitä kotoasi. Islamissa on syntymävika. Islam on kätketty väkivaltaan ja sen talousjärjestelmä perustuu muiden sortamiseen ja heidän oikeuksiensa loukkaamiseen.

Islamilaisen perinteen ja profeetan ja Koraanin välille ei voi tehdä eroa. Jos sinulla on vanha ruosteinen auto, jonka jarrut eivät toimi, ja ajat sillä kuoliaaksi neljä tai viisi ihmistä, on vaikeaa väittää, että autossa ei ole mitään vikaa, mutta ongelma on huonoissa teissä, viallisessa bensiinissä tai panna syy auton valmistajan niskaan. Ei, ongelma on autossa ja tavassa jolla ajat sitä. Se on ongelma. Jos talosi on romahtamassa, älä maalaa sitä kauniilla väreillä ja sano, että se on korjattu. Jos talo on romahtamassa, ainut ratkaisu on purkaa se ja rakentaa se uudestaan kunnon perustalle. Jokainen insinööri voi kertoa sen sinulle. Mutta me emme halua insinöörejä. Emme halua asiantuntijoita. Haluamme ainoastaan säilyttää kasvomme. Me kieltäydymme tunnustamasta, että kriisin lähde on islamin perusteissa.

Mafiassa on aina ero capon, päällikön, ja capo dei capi'n, päälliköiden päällikön, välillä. Kummisedän käsite on hyvin samanlainen profeetan käsitteen kanssa. Kummisetä on koskematon. Häntä ei saa kritisoida. Jos kritisoimme, meidät tapetaan. Jos petämme hänet, meidät tapetaan.

Mafia pitää itseään moraalisena järjestönä. Kun he kertovat historiastaan, he sanovat: Me yhdistimme Sisilian heimot. Me palautimme turvallisuuden ja oikeuden, otimme rikkailta ja annoimme köyhille. Näin he esittävät itsensä. He esittävät, että mafia on armollinen järjestö, mutta he sanovat, että myöhemmät sukupolvet ovat pilanneet mafian maineen ja ovat käyttäneet sitä rikollisiin tarkoituksiin. Tämä on täsmälleen sama idea kuin tarina islamin perustamisesta.

Medinassa Muhammed perusti valtion, jolla oli paras tiedusteluorganisaatio koskaan. Kun hän jatkoi ryöstöretkiään ja muslimien lukumäärä kasvoi, hänen epäluulonsa häneen uskoviin muslimeihin kasvoi. Aluksi oli vain pieni joukko, jotka todella uskoivat hänen sanomansa.

Mutta useimmat niistä, jotka myöhemmin seurasivat häntä Medinassa, tekivät sen olosuhteiden pakosta, kun heidän heimonsa oli ryöstetty ja hajoitettu, tai koska he olivat opportunisteja, jotka halusivat hyötyä taloudellisesti. He ymmärsivät, että liittymällä Muhammedin leiriin he saisivat osuuden saaliista, rahaa ja orjatyttöjä. He hyötyisivät ryöstöretkistä. Kun joukko kasvoi, profeetta alkoi olla epäluuloinen: Kuka tukee minua ja kuka ei? Uskovatko he todella minun ideologiaani? Niinpä hän perusti tarkastusmenetelmän. Hän laittoi heidät rukoilemaan viisi kertaa päivässä näin kooten heidät yhteen viisi kertaa päivässä - neljältä aamulla ensi kerran ja myöhään yöllä. Tällä tavoin hän varmisti, että he olivat paikalla. Miksi hän sanoi, että rangaistus on kuolema niille, jotka eivät rukoile? Koska hän pelkäsi, että joku joka ei rukoile, voisi mennä vihollisleiriin ja aiheuttaa hänelle vahinkoa. Hän jopa sanoi: Olin polttaa talon, jonka asukkaat rukoilivat pois kotoa. Huomatkaa, miten vainoharhainen hän oli.

Katsokaa mitä tapahtui Raif Badawille, joka ruoskittiin Saudi-Arabiassa. Tai Farag Fodalle. Katsokaa niitä miljoonia, jotka pelkäävät sanoa ainuttakaan poikkipuolista sanaa islamista. Katsokaa kuinka he tappoivat kymmenen ihmistä Charlie Hebdo lehden toimituksessa, vain sen takia, että he olivat piirtäneet kuvan. Tämä on islamin ongelma.


Katso Memrin videoklippi: http://www.memritv.org/clip/en/5356.htm
Englanninkielinen teksti: http://www.memritv.org/clip_transcript/en/5356.htm


 "Uskon että islam alkoi raakalaismaisena uskontona. Se oli sen luonne."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti