29. maaliskuuta 2012

Sharia on Islamin ydin


Uskonnot ovat ideologioita, joissa oletetaan yleensä jonkin yliluonnollisen – jumalien tai vaikkapa uudestisyntymisen – olemassaolo. Yleensä ihmisillä on hyvin hatara käsitys muista kuin omasta uskonnostaan ja silloin kun tietoa on, se on usein vain ulkoisiin seikkoihin liittyvää. Tiedetään esimerkiksi, että juutalaiset eivät syö sianlihaa ja muslimit rukoilevat viisi kertaa päivässä.
Kiinnostavampaa on kuitenkin se, mikä on kunkin uskonnon ydinasia ja mitä se tarkoittaa käytännössä. Otetaan esimerkiksi herra Lutherin ”perustama” luterilaisuus:
Luterilaiset uskovat, että
- on olemassa kaikkivaltias Jumala
- ihminen on langennut syntiin, jonka vuoksi Jumala on tuominnut ihmiset kadotukseen (perisynti)
- Jumala kuitenkin rakasti ihmiskuntaa ja lähetti maailmaan oman poikansa Jeesuksen, jonka roomalaiset teloittivat ristiinnaulitsemalla.
- Jeesus nousi ylös kuolleista ja sai vallan tuomita eläviä ja kuolleita
- jos ihminen uskoo Jeesuksen sovittaneen hänen syntinsä, hän pääsee Taivaaseen, muuten hän joutuu kadotukseen eli Helvettiin.
Toisilla kristillisillä lahkot lisäävät vielä lisäehtoja Taivaaseen pääsyyn, kuten katumuksen tai ripittäytymisen ennen kuolemaa. Toisilla lahkoilla on myös erilaisia vaatimuksia hyvistä teoista ja nuhteettomasta elämästä.
Luterilaisten moraalikoodi
- Mooseksen laki on voimassa, ts. Kymmenen käskyä, Luterilaisen ei kuitenkaan tarvitse Taivaaseen päästäkseen noudattaa niitä (Jeesukseen uskominen riittää)
- tee muille kuten haluaisit itsellesi tehtävän (kultainen sääntö)
Tätä on mielenkiintoista verrata muslimeihin, joilla on hieman erilainen uskonnon ydin:
Muslimi uskoo, että
- on olemassa kaikkivaltias Jumala
- Muhammad on Jumalan profeetta
- muslimi uskoo myös muihin Koraanissa mainittuihin asioihin kuten enkeleihin ja muihin profeettoihin.
- hyvä muslimi pääsee Paratiisiin ja huonot muslimit sekä vääräuskoiset joutuvat Helvettiin
- Hyvä muslimi noudattaa tarkasti Jumalan käskyjä ja Muhammadin esimerkkiä
- Paratiisiin pääsy on varmaa ainoastaan jos kuolee taistellessaan Islamin puolesta (jihad – pyhä sota)
Muslimin moraalikoodi:
- hyvän muslimin on noudatettava Koraanin ja Sunnan eli Muhammadin perinnetiedon määräyksiä, esimerkiksi rukoiltava viidesti päivässä
- Islamin laki sharia määrää hyvin tarkasti, mikä on sallittua ja mikä ei. Sallittu ei usein noudata ”luonnollista” moraalikoodia, joka voi aiheuttaa yllätyksiä länsimaalaiselle. Esimerkiksi nallen ristiminen Muhammadiksi voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten myös Muhammadin kuvan piirtäminen.
On siis hyvin olennaista tietää, mitä sharia-laki sisältää, koska sharian noudattaminen on elintärkeä asia muslimille. Jos et noudata shariaa, eli Jumalan lakia, joudut helvettiin, joka on Koraanin kuvausten perusteella varsin hirvittävä paikka.
Länsimainen kristillisestä taustasta tuleva luonnollisesti olettaa, että Islamissa Jumalan antama laki on samanlainen kuin kristinuskossa, toisin sanoen ”älä tapa”, ”älä varasta”, ”älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi” ja sen sellaista. Sharia eroaa kuitenkin olennaisesti Mooseksen laista, mitään ”kymmentä käskyä” sieltä ei löydy. Myöskään Islamissa ei ole useiden muiden uskontojen kultaista sääntöä, ”tee sinä muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän”.
Islaminuskoinen ei voi valita, mitä Jumalan käskyjä hän haluaisi noudattaa. Hänen on oltava täysin kuulianen. Islam tarkoittaa ”alistumista” – muslimi on täysin alistunut Jumalan tahtoon, hänen on pakko noudattaa Jumalan lakia. Jumalan lain noudattamatta jättämisestä seuraa hirveä rangaistus kuoleman jälkeisessä elämässä.
Mitä sharia sitten määrää? Se säätelee ihmisen koko elämää aina hampaiden pesusta ja takapuolen pyyhkimisestä (kyllä vain!) siihen, miten rukoillaan ja paastotaan aina siihen, mitkä ovat kuolemalla rangaistavia rikoksia.
Esimerkkejä sharian määräyksistä:
- varkaalta pitää katkaista oikea käsi
- avionrikkoja pitää kivittää kuoliaaksi
- Islamin uskosta luopunut pitää teloittaa
- homoseksuaalit pitää teloittaa
- Profeetta Muhammadin pilkkaamisesta saa kuolemantuomion
- muslimi ei saa ystävystyä vääräuskoisen kanssa
- valehteleminen on sallittua, jos se edistää islamin asiaa
- jokaisen muslimin velvollisuus on levittää Islam kaikkialle maailmaan
- tottelematonta vaimoa saa lyödä
- omien lasten tai lastenlasten tappamisesta ei tuomita rangaistukseen
- vääräuskoiset on tapettava tai heidät on alistettava toisen luokan kansalaisiksi
Voiko tämä olla edes totta? Ei kai kukaan enää nykyaikana toimi näin? Varmasti blogisti nyt pistelee omiaan rasisminkiihkossaan?
Yllämainittuja asioita harjoitetaan kuitenkin muslimimaissa tänäkin päivänä:

Näitä esimerkkejä löytyy pilvin pimein. Seuraa muslimien edesottamuksista kertovia sivuja ja tee itse johtopäätöksesi!
Hyviä uutissivustoja ovat esimerkiksi:
Sivustoilla on aina alkuperäinen lähde mainittu, joten sinun ei tarvitse pelätä sivustojen keksivän uutisia omasta päästään.
Kiihkotonta asiallista tietoa islamista voit etsiä myös:
Suomeksi löytyy
Käy viihtymässä myös Matinpojan toisessa blogissa Mustassa Koirassa:

-Ibn Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti