10. maaliskuuta 2012

Vastajihadistin hissipuheHissipuhe on lyhyt esitelmä esimerkiksi yrityksestä ja sen toiminnasta. Hissipuheen voi pitää silloin kun on vain vähän aikaa tehdä vaikutus - vaikkapa silloin kun törmää sattumalta potentiaaliseen asiakkaaseen hississä.

Vastajihadisti tarvitsee oman hissipuheensa. Sen voi heittää peliin kahvitauolla tai illanistujaisissa. Puheen pitää olla niin lyhyt, ettei vastapuoli ehdi kyllästyä, mutta siinä pitää silti ehtiä kertoa olennainen. Se ei saa olla tyrkyttävä ("mitä Jeesus sinulle merkitsee?") eikä loukkaava ("saatana kun mä vihaan noita xxx") vaan ennemminkin jutusteleva, ihan kuin kertoisi mitä tahansa tavallista asiaa ("vaihdoin tossa viikonloppuna uudet nastat alle").

Vastajihadistin hissipuhe muodostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa on täky. Kerrotaan sopivassa yhteydessä jokin pieni asia, josta kuulija saattaa kiinnostua ("luin jostakin että Iranissa odottaa mies kuolemansellissä, kun se oli luopunut islamin uskosta"). Jos kuulija kiinnostuu, niin voidaan kertoa lisää Youcef Nadarkhanista ja siitä, että islam määrää uskonluopiot teloitettavaksi. Kolmannessa vaiheessa voidaan sitten keskustella muistakin asiaan liittyvistä aiheista, Muhammadin pilakuvista, koraanin polttamisista ja muista tempuista, joista voi joutua islamistien tappolistalle.

Vastajihadistin hissipuheen rakenne:
- Täky: "Iranissa meinataan teloittaa mies, kun se on kääntynyt kristityksi"
- Tarkennus: "islam määrää teloittamaan uskonluopiot", "Nadarkhani on seurakunnan pastori, joka..."
- Keskustelu: "islam määrää kuolemanrangaistuksen lisäksi näistä rikoksista: aviorikos, homous, ..."
Anna kiinnostuneelle kuulijalle lisäviitteitä, vaikkapa sharia-laki esite tai lähetä sähköpostissa pari hyvää linkkiä. Älä jatka myyntipuhetta liian pitkään, kuulijan täytyy saada rauhassa sulatella uutta tietoa. Jätä yksityiskohtia auki - kuulija haluaa ehkä kysyä niitä myöhemmin, jos häntä alkaa asia kiinnostamaan ja saat uuden mahdollisuuden keskusteluun.

Puhe jatkuu seuraavaan vaiheeseen vain, jos kuulija on kiinnostunut. Kaikkia ei kiinnosta, eikä heitä saa väkisin kiinnostumaan. Paras tilanne on se, kun keskustelukumppani itse kysyy lisää.

Kenelle ei kannata yrittää puhua? Muslimit eivät välttämättä ihastu, jos ei-muslimi kertoo heille, mitä islam on - antaa islamiin kriittisesti suhtautuvien (entisten) muslimien hoidella heidät. Toinen vältettävä ryhmä ovat ne, jotka ovat omaksuneet multikulturismi-islam-on-rauhan-uskonto-aatteen - heitä voi olla vaikea käännyttää. Kannattaa keskittyä ihmisiin, jotka ovat avoimia uusille asioille, niihin joilla ei vielä ole jyrkkää mielipidettä.

Hissipuheen tarkoitus ei ole käännyttää ketään. Tarkoituksena on jakaa tietoa, jota kuulija ei saa kymmenen uutisista tai aamun hesarista.

Tein tähän oman hissipuheeni Youcef Nadarkhanista. Lisää hyviä aiheita löytyy vastajihadistisivustoilta pilvin pimein, valitse omasi!

(Täky)
Oletko kuullut että Iranissa aiotaan teloittaa mies sen takia, koska hän on kääntynyt kristinuskoon?


(Tarkennus)
Mies on seurakunnan pastori Youcef Nadarkhani, ja hän on ollut vangittuna vuodesta 2009. Iran ei ole laittanut tuomiota täytäntöön länsimaiden vastalauseiden takia. Islamhan määrää kuolemantuomion siitä, jos kääntyy pois islamin uskosta. Nadarkhani on entinen muslimi.


(Keskustelu)
Olen kuullut että Iranissa, Pakistanissa ja muissa muslimimaissa on paljon ihmisiä pidätettyinä islamin uskonluopioina tai muista islamin mukaan vakavista rikoksista. Islamhan määrää kuolemantuomion myös aviorikoksesta, homoudesta ja profeetta Muhammadin pilkkaamisesta. Asia Bibi niminen kristitty nainen odottaa Pakistanissa kuolemantuomiota, koska hän on muka pilkannut profeettaa. Samasta syystä muslimit raivostuvat niin kovasti Muhammadista piirretyistä pilakuvista. Kuvan piirtäminen loukkaa Muhammadia ja siitä on määrätty kuolemanrangaistus.


(Lisätietoja voi lähettää sähköpostilla perään)
http://www.foxnews.com/world/2012/02/22/iran-court-convicts-christian-pastor-convert-to-death/

http://aclj.org/nadarkhani


-Ibn Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti