1. maaliskuuta 2012

Muhammad-elokuva suunnitteilla

Ali Sina on entinen muslimi ja tunnettu islam-kriittikko. Citizen Times haastatteli häntä suunnitelmasta tehdä elokuva Muhammadin elämästä.

Citizen Times: Olette juuri julkaisseet ideanne tuottaa elokuva islamin profeetta Muhammadista. Miksi?

Ali Sina: Haluan totuuden tulevan tunnetuksi. Muhammad on historian vaikutusvaltaisin henkilö. Paitsi että hän muutti suuren osan Aasian ja Afrikan maista, hän on myös vaikuttanut suuresti länsimaihin. Harvat tietävät, että klassisen sivilisaation kuolema, ristiretket, inkvisitio, konkistadorit, kommunismi, natsismi, salaseurat ja jopa mafia saavat kiittää olemassaolostaan islamin vaikutusta.

(...)

Ilman Muhammadia maailma olisi ollut toisenlainen paikka - paljon turvallisempi, ystävällisempi ja sivistyneempi. Silti tiedämme tästä miehestä niin vähän. Hänen ympärillään on salaperäisyyden ja myyttien verho.

(...)

Citizen times: Elokuva "Mitä lännen tulee tietää" antaa islamista jo hyvän käsityksen. Miksi me tarvitsemme uuden elokuvan?

Ali Sina: "Mitä lännen tulee tietää" on dokumentti. Elokuva, jota olen ehdottamassa on elämänkertaelokuva. Dokumenttielokuva vetoaa tietynlaisiin katsojiin. He lukevat ja ovat jo tietoisia ongelmasta. Teatterielokuva vetoaa massoihin. Juuri massat me haluamme tavoittaa. Haluan kaikenlaisten ihmisten näkevän tämän elokuvan sen viihdearvon takia. Haluan tavallisten ihmisten kaduilla, toimistoissa ja kouluissa puhuvan Muhammadista. Teatterielokuvalla on paljon laajempi yleisö kuin dokumentilla. Ihmiset eivät maksa nähdäkseen dokumentin, mutta he maksavat viihde-elokuvasta. Meillä on nyt mahdollisuus saada viestimme tavoittamaan massat eikä mikään paljasta totuutta islamista paremmin kuin totuus Muhammadista.

Jos onnistumme elokuvan teossa ja saamme sen suuren yleisön saataville, se muuttaa keskustelun islamista pysyvästi. Dhimmi-median ja -poliitikkojen on mahdotonta pettää yleisöä sen jälkeen, kun he tietävät totuuden. Se voi muuttaa kaiken.

(...)

Lue koko artikkeli englanniksi täältä.
-Ibn Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti