13. helmikuuta 2012

Kolme asiaa joita et tiennyt islamista

Kun jollakulla on mielipide tai uskomus, on aina myös toinen taho, joka yhtä vahvasti vastustaa sitä. Molemmat osapuolet väittävät juuri heillä olevan parhaat argumentit ja faktat sekä oikea maailmankuva, ja (ironisesti) molemmat pitävät toisen ajatuksia vääristelynä, sokeina itsestään selvyyksille ja yksinkertaisesti typerinä.

Useimmat ihmiset altistavat itsensä vain tiedolle, joka sopii heidän omaan maailmankuvaansa. On epämiellyttävää tehdä toisin. Haluaisimme kuitenkin kertoa sinulle joitakin yllättäviä asioita Islamista. Kehotamme sinua myös seuraamaan muutakin kuin vain valtamediaa, ja jos sinulla on aikaa, lukemaan Koraania itse.

Aluksi haluaisimme esitellä sinulle kolme asiaa, joita et luultavasti tiennyt Islamista:


1. Islamia ei ole kaapattu.

Että Islam on kaapattu, on se mitä ei-muslimit luonnostaan olettavat, koska he olettavat kaikkien uskontojen olevan samanlaisia. Syy ei-muslimien hämmennykseen on se, että useimmat meistä eivät ymmärrä eroa Koraanin ja minkä tahansa muun meille tutun uskonnollisen kirjan välillä.

Kristittyjen Raamattu on kokoelma eri kirjoittajien kirjoituksia, joiden kirjoitusajankohdat voivat erota satoja vuosia toisistaan, sisältäen vertauksia, neuvoja ja unia, koottuna yhteen kirjaan. Sama pätee juutalaisten Tooraan.

Jopa ne meistä länsimaalaisista, jotka eivät ole kristittyjä eivätkä juutalaisia, tuntevat näitä uskontoja tämän verran ja olettavat, että sama pätee Koraaniin.

Mutta Koraani on vain yksi kirja, jonka on kirjoittanut yksi mies omana elinaikanaan. Se on tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti, eikä se ole täynnä symboliikkaa tai hämäriä vertauksia. Se sisältää suurimmaksi osaksi suoria käskyjä. Tietysti Koraanissa on ristiriitaisuuksia, kuten kaikissa uskonnollisissa kirjoissa, mutta Koraani itse tarjoaa lukijalle keinon tietää mitä tehdä ristiriitaisuuksille.

Koraanissa selitetään, että kun kaksi kohtaa ovat ristiriidassa keskenään, myöhemmin kirjoitettu kumoaa aiemmin kirjoitetun. Useimmat länsimaalaiset eivät tiedä, että rauhanomaiset, suvaitsevaiset jakeet on kirjoitettu Muhammadin uran alkupuolella. Koraanin mukaan nuo jakeet on kumottu myöhemmillä, väkivaltaisemmilla ja suvaitsemattomammilla jakeilla.

Joten kun länsimaalaiset kuulevat jihadistien lainaavan Koraanin väkivaltaisia jakeita, ja sitten rauhanomaisten muslimien lainaavan rauhanomaisia jakeita, he tulkitsevat sen samoin kuin jos joku lainaisi jakeita Raamatusta tai Toorasta. He ajattelevat itsekseen, ”No, Koraanissa on varmasti paljon erilaisia ja ristiriitaisia jakeita, ihan niin kuin muissakin uskonnollisissa kirjoissa, joten muslimit voivat valita ne kohdat jotka haluavat ja perustella niillä mitkä teot hyvänsä.” Mutta Koraani ei ole lainkaan tällainen kirja. Siinä ei ole valinnanvapautta. Siellä  sanotaan hyvin yksikäsitteisesti ja selvin sanankääntein, että muslimit eivät saa muuttaa tai hylätä mitään kohtaa Koraanista ja sen hyvin selvästä ja suorasanaisesta sanomasta, tai he palavat tulisessa pätsissä ikuisesti.


2. Sharia-lain saattaminen voimaan maailmanlaajuisesti on uskonnollinen velvollisuus

Monet ihmiset eivät ymmärrä, miten poliittisesti suuntautunutta Islam perusteiltaan on. Oikeastaan Islam on ennemmin ”uskonnollinen ideologia” kuin ”uskonto”. Se sisältää pakollisen ja hyvin yksityiskohtaisen laillisen ja poliittisen suunnitelman koko yhteiskunnalle: Sharian.

Islamissa ei erotella poliittista ja uskonnollista. Sen sijaan Islam ja Sharia muodostavat totalitaarisen järjestyksen yhteiskunnan jokaisella tasolla, mukaan lukien uskonnolliset rituaalit, liiketoimet ja sopimukset, moraali ja tavat, uskomukset ja rangaistukset.

Koraanissa Allah tekee selväksi, että ihmisten keksimät hallitusmuodot (kuten demokratia) ja sananvapaus (kuten Koraanin kritisointi) ovat kauhistus ja ne pitää hävittää. Ilmaisua ”hiipivä sharia” (creeping sharia) käytetään kuvaamaan hidasta, harkittua ja järjestelmällistä Islamilaisen lain edistämistä ei-muslimimaissa.

Virallisia sharia-tuomioistuimia toimii jo Britanniassa, missä niissä käsitellään tapauksia avioeroista ja taloudellisista kiistoista perheväkivaltaan. Sharia-oikeutta yritetään saada käytäntöön Saksassa, Ruotsissa ja muissa Euroopan maissa. Vaikka sharialla on jalka oven välissä vain vähäpätöisemmissä tapauksissa kuten perinnönjaossa ja perheväkivallassa, niin sinun pitäisi olla huolissasi, että sharia:

- käskee että juopottelijat ja uhkapelaajat pitää ruoskia
- sallii aviomiesten hakata vaimojaan
- sallii vääryyttä kärsineen kostaa samalla mitalla – sanamukaisesti silmä silmästä
- käskee hakkaamaan varkaan käden irti
- käskee teloittamaan homoseksuaalit
- määrää, että avioliiton ulkopuolista seksiä harrastaneet joko ruoskitaan tai kivitetään kuoliaaksi, riippuen siitä olivatko he naimattomia vai naimisissa
- määrää  kuolemantuomion sekä muslimi että ei-muslimeille, jotka kritisoivat Muhammadia, Koraania tai shariaa itseään.
- määrää tappamaan islamin uskosta luopuneet
- kehoittaa väkivaltaiseen ja kunniattomaan jihadiin eli pyhään sotaan uskottomia vastaan.

Koraaniin kirjoitettu sharia on Allahin laki. Kaikki muut hallitusmuodot ovat syntiä. Jokaisen muslimin velvollisuus on jatkaa taistelua, kunnes kaikki hallitukset noudattavat sharia-lakia.


3. Muslimeilla on lupa erehdyttää ei-muslimeja, jos se auttaa Islamia

Ei-muslimeille tämä periaate, Taqiyya, on toinen yllättävä islamin käsite. Kun toisissa uskonnoissa totuuden puhumista pidetään hyveellisenä, Koraani käskee muslimeita valehtelemaan vääräuskoisille uskostaan ja poliittisista tarkoitusperistään suojellakseen islamia ja se leviämistä.

On monia esimerkkejä siitä kuinka islamilaiset johtajat puhuvat yhtä englanniksi länsimaalaiselle lehdistölle ja sitten muutamaa päivää myöhemmin jotain täysin erilaista omille kannattajilleen arabiaksi.

Vihollisen harhauttaminen sodassa on aina hyödyllistä ja islam on sodassa ei-islamilaista maailmaa vastaan, kunnes koko maailma noudattaa sharia-lakia. Kaikki  vääräuskoiset ei-muslimimaissa ovat vihollisia. Siksi länsimaalaisten harhauttaminen on täysin hyväksyttävää, siihen jopa kannustetaan, jos se auttaa levittämään islamia.

Jokin aika sitten tapahtui, että amerikan-islamilainen järjestö American Relief Agency esitti keräävänsä varoja orvoille, mutta antoikin rahat terroristeille. He erehdyttivät hyväsydämiset länsimaalaiset vääräuskoiset antamaan rahaa organisaatioille, jotka tappoivat länsimaalaisia vääräuskoisia.

Tee omaa tutkimustasi – tämä ei ole yksittäinen tapaus.


"Islam on rauhan uskonto."

Muslimijärjestöt maailmalla usein julistavat, että islam on rauhan uskonto, mutta mitä se todellisuudessa merkitsee? Muslimeille näyttää olevan helppoa lainata rauhanomaisia koraanin varhaisia jakeita samalla, kun – seuraten taqiyyan periaatetta – unohtavat mainita sen, että ne on kumottu myöhemmillä väkivaltaisemmilla jakeilla.

Koraanin mukaan maailmassa vallitsee rauha vasta sitten, kun islam ja sharia ovat voimassa jokaisessa maassa, eikä yhtään aikaisemmin. Siksi jokainen muslimi voi puhtaalla omallatunnolla sanoa, että islam on rauhan uskonto.


Jos joku näistä kohdista tuli sinulle yllätyksenä, on varmasti vielä paljon mitä et tiedä.

Tämä asia koskettaa sinua lähitulevaisuudessa, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja opiskele, ennen kuin se on liian myöhäistä.Tämä on käännös Three Things about Islam You Didn't Know -youtube videosta. 

Ehkäpä joku Ibn Mattia osaavampi tekee siitä tekstityksen tai jopa kokonaan suomenkielisen version! Lukijana voisi olla se nariseva-ääninen pikku-Myyn näyttelijä muumeista ja taustalla voisi soida Jannen Tuonelan joutsen.

Saksaksi se jo löytyy. Luovutan täten käännökseni oikeudet Public Domainiin.


Tekstissä mainittu American Relief Agency-tapaus liittynee tähän ei-enää-niin-tuoreeseen uutiseen: http://archive.columbiatribune.com/2007/mar/20070308news012.asp


-Ibn Matti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti