4. helmikuuta 2016

Carlqvist: Kuolema maahanmuuton vuoksi

Ingrid Carlqvist Gatestone Institute-sivustolla:

Massamaahanmuutto vaatii yhä uusia uhreja Ruotsissa. Murhat, hyökkäykset ja raiskaukset ovat tulleet osaksi tämän pienen vain kymmenen miljoonan asukkaan maan arkea, kun se viime vuonna aukaisi ovensa melkein 163.000:lle maahanmuuttajalle. Viimeisin uhri on 22-vuotias Alexandra Mezher. Hänet puukotti kuoliaaksi eräs niin sanottu yksin saapunut pakolaislapsi vastaanottokeskuksessa, missä hän työskenteli.

Vaikka turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt dramaattisesti sitten tammikuun neljännen, jolloin Ruotsi otti käyttöön rajatarkistukset Ruotsin Tanskan vastaisella rajalla, ovat jo maahantulleet ihmiset valtava ongelma kunnille, poliisille ja kansalaisille. Poliisi on häviämässä taistelun katurikollisuutta vastaan, samoin päivittäisiä vastaanottokeskusten tapahtumia vastaan - joihin kuuluvat yleiset järjestyshäiriöt tappeluineen, raiskauksineen ja uhkailuineen.

Vastaanottokeskuksissa vallitsee anarkia. Tammikuun 27:nä päivänä poliisi hälytettiin teini-ikäisten asuntolaan Lindåsissa, missä oli syntynyt mellakka. Poliisimies Johan Nilsson kertoi paikallislehti Barometernille:

"Eräälle nuorelle kieltäydyttiin myymästä makeisia ja hän suuttui henkilökunnalle. Hän kutsui kokoon 15 ystäväänsä ja henkilökunta joutui lukitsemaan itsensä oven taakse siksi aikaa, kun joukkio rikkoi ikkunoita ja muuta omaisuutta. Tekijä, joka väittää olevansa 16-vuotias, on epäiltynä mellakan aloittamisesta ja toinen henkilö on epäiltynä laittomasta uhkauksesta ja väkivaltaisesta mellakoinnista."

Epäilty kuitenkin vapautettiin myöhemmin, kun hän esitti dokumentin, joka todisti hänet alle 15-vuotiaaksi, jolloin hänellä ei ole rikosoikeudellista vastuuta.

Toinen vakavampi tapahtuma sattui Signalistenin vastaanottokeskuksessa Västeråsissa tammikuun 20. päivä. Kymmenen poliisia saapui paikalle, koska 10-vuotiaan pojan raportoitiin tulleen toistuvasti raiskatuksi. Väkijoukko otti poliisit vastaan käytävällä huutaen ja puiden nyrkkejään. Tilanne kehittyi niin pahaksi, että poliisit joutuivat pakenemaan henkensä edestä. Eräs poliiseista kertoi myöhemmin, että he onnistuivat pakenemaan vain, koska paikalla oli koirapartio:

"Taaksemme tuli vielä enemmän ihmisiä. Olin henkisesti varautunut taistelemaan hengestäni. Meitä oli 10 poliisia kapeassa käytävässä. Kuulin jonkun huutavan, että siellä oli hätäpoistumistie. Uskoin, että meidät päihitettäisiin helposti ympäristön ja vastustajien määrän vuoksi."

Poliisimies kirjoitti raporttiinsa myös, että hän toivoo tulevaisuudessa lisää koulutusta siitä, miten "käsitellään joukkoja ahtaissa tiloissa".

On selvää, ettei Ruotsin poliisi enää selviydy velvollisuuksistaan. Poliisipäällikkö Dan Eliasson vaati hiljattain 2500 uutta poliisia ja 1600 siviilityöntekijää poliisiin hoitamaan kasvanutta terroriuhkaa ja pakolaistulvaa. Ottaen huomioon ajan, mikä menee poliisien koulutukseen, kestää luultavasti kauan ennen kuin poliisi saa täydennystä. Eliasson vaati myös 1.8 - 2.8 miljoonan kruunun korotuksia budjettiin, koska "pakolaistilanne kasvattaa huomattavasti poliisin työmäärää".

Hän mainitsi erityisesti rajavalvonnan ja vastaanottokeskusten tarvitsevan lisäresursseja ympäri maan: "Joudumme menemään sinne usein, siellä on tappeluita ja häiriöitä".

Tammikuun 26. päivä tapahtui se, mitä kaikki olivat pelänneet. Poliisi saapui "yksin saapuneiden lapsien" vastaanottokeskukseen Möndalissa varhain aamulla saatuaan tiedon puukkotappelusta. Heidän saapuessaan oli jo liian myöhäistä. Vastaanottokeskuksen työntekijä Alexandra Mezher makasi vertavuotavana lattialla yhden hoitamansa "lapsen" puukottamana. Hän kuoli sairaalassa muutamaa tuntia myöhemmin.

Poliisi pidätti somalimiehen, joka väitti olevansa 15-vuotias, murhasta epäiltynä, samoin epäiltynä toisen nuoren murhayrityksestä - tämä oli yrittänyt estää puukotusta. Tekijä vangittiin myöhemmin. Paikallislehti GT:n mukaan henkilökunta oli aikaisemmin useasti varoittanut, että tekijällä oli psykiatrisia ongelmia.

Mezherin perhe on Libanonin kristittyjä, jotka pakenivat Libanonin väkivaltaisuuksia 25 vuotta aikaisemmin. Alexandran äiti, Chimene Mezher kertoi brittiläiselle Daily Mail-lehdelle:

"Lähdimme pakoon Libanonin sisällissotaa, väkivaltaa ja vaaroja. Tulimme turvalliseen Ruotsiin perustamaan perheen. Mutta se ei ole enää turvallinen... Enkä ymmärrä miksi...miksi Alexandra? Hän halusi auttaa heitä, mutta he tekivät tämän. Haluan vain vastauksia."

Chimene Mezher syyttää Ruotsin poliitikkoja tyttärensä murhasta. Mölndalin, Göteborgin lähiön, viimeaikainen dramaattinen väestönkasvu pelottaa monia sen 60.000:sta asukkaasta. Alle vuodessa sinne on muuttanut 8000 turvapaikanhakijaa - heistä puolet niin sanottuja "yksin saapuneita pakolaislapsia".

Nyt on tullut ilmi, että vastaanottokeskuksen, jossa Alexandra Mezher surmattiin, henkilökunta oli toistuvasti valittanut kestämättömistä olosuhteista. Vuosi sitten työntekijät varoittivat liian vähäisestä henkilökunnasta ja yksin työskentelemisestä: "Tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään vakavaa, mutta vielä kyllä tapahtuu", sanoi epätoivoinen työntekijä, joka soitti sosiaalihuollon tarkastusvirastoon ("Inspektionen för vård och omsorg", IVO). IVO tutki vastaanottokeskuksen, mutta heidän mukaansa kaikki oli kunnossa. Kun Mezher murhattiin, oli hän yksin keskuksessa kymmenen turvapaikanhakijan kanssa. Murhaan ei ole vielä löydetty motiivia.

Kun poliisipäällikkö esiintyi "Hyvää huomenta Ruotsi" TV showssa päivä Mezherin murhan jälkeen, hän ilmaisi sympatiaa murhaajalle, mutta tuskin edes mainitsi uhria. Se synnytti raivon sosiaalisessa mediassa. Eliasson sanoi:

"Olette tietysti kiihtyneitä kaikkien osallisten puolesta. Luonnollisesti uhrin ja hänen perheensä vuoksi, mutta myös sen yksinäisen nuoren pojan vuoksi, joka teki niin hirveän teon. Mitä hän onkaan joutunut kokemaan? Minkälaista traumaa hän kantaa? Tämä koko pakolaiskriisi osoittaa, kuinka epäreilua elämä on niin monissa maailman paikoissa. Meidän on yritettävä ratkaista tämä parhaan kykymme mukaan."

Sosiaalisen median ilmapiiri on nyt lähes vallankumouksellinen. Ihmiset laittavat nettiin videoita, joissa he syyttävät hallitusta murhasta ja siitä, että Ruotsiin on tuotettu väkivaltaisia ihmisiä ja että ruotsalaiset on täysin unohdettu.


Alexandra Mezher (vasemmalla) murhattiin "yksinsaapuneiden pakolaislasten" vastaanottokeskuksessa, missä hän työskenteli. Hänet puukotti asukas, joka on tullut Somaliasta ja joka väittää olevansa 15-vuotias. Kun poliisin päällikkö Dan Eliasson (oikealla) puhui murhasta televisiossa, hän ilmaisi sympatiansa murhaajalle jättäen uhrin lähes huomiotta.


Mitä Ruotsin hallitus oikein ajattelee? Onko se sitä mieltä, että oikeus turvapaikkaan menee kaiken muun edelle - jopa omien kansalaisten turvallisuuden edelle?

Gatestone Institute soitti Sofia Häggmarkille, sitoutumattomalle oikeusministeriön virkamiehelle maahanmuuttajien oikeuksista. Tässä haastattelu:

Tuleeko kenellä tahansa olla oikeus hakea turvapaikkaa Ruotsista, vaikka se johtaisi Ruotsin tuhoon?
"Oikeus turvapaikkaan on hyvin vahva. Meillä on kansainväliset säännöt ja EU:n säännöt, jotka sanovat, että jos henkilö tulee EU-maahan, hänellä on oikeus hakea turvapaikkaa."
Onko oikein sanoa ei, jos maassanne on ryhmiä, jotka tulevat turvapaikanhakijoiden uhkailemiksi - sellaiset vähemmistöt kuin romanit, juutalaiset ja saamelaiset? Tai että Ruotsilla ei ole varaa siihen?
"Ei, jos henkilöllä on perusteet turvapaikkaan tai häntä uhkaa kotimaassaan kuolemanrangaistus tai kidutus, emme voi kieltää heiltä turvapaikkaa."
Eikö Ruotsin hallituksen tärkein tehtävä ole suojella Ruotsia ja ruotsalaisia?
 "Meidän täytyy noudattaa kansainvälisiä sääntöjä; olemme pakotettuja siihen. Meidät voidaan haastaa Euroopan Unionin tuomioistuimeen ellemme salli ihmisten hakea turvapaikkaa."
Kumpi on tärkeämpää - ruotsalaisten henki vai riski siitä, että teidät haastetaan Euroopan Unionin tuomioistuimeen?
"En voi vastata tuohon kysymykseen; voin ainoastaan kertoa, mitä ovat säädökset."
Sanot siis, että jos 30 miljoonaa ihmistä tulee tänne tappamaan meitä, me emme voi puolustautua, me emme voi estää sitä?
 "Voin ainoastaan sanoa, että oikeus turvapaikkaan antaa hyvin vahvan suojan."
 Mutta ei ruotsalaisille?
"Jos henkilö tappaa jonkun täällä Ruotsissa, oikeusjärjestelmä käsittelee asian ja syyttää tekijää. Meidän on tarkasteltava jokaista turvapaikanhakijaa yksilöllisesti."
Tiedätkö yhtään tapausta maailman historiasta, että valtio olisi välittänyt enemmän muiden maiden kansalaisista kuin omistaan?
 "En voi vastata tuohon. Mutta ei ole mitään sääntöä, mikä asettaisi rajan kuinka monta [turvapaikanhakijaa] Ruotsi voi ottaa vastaan."
 Eli ei ole mitään suunnitelmaa sen varalle, että maa on täynnä ja kansalaiset ovat peloissaan?
"Ei ole."
Mitä mieltä itse olet, onko tämä niinkuin pitää?
"En voi vastata tuohon. Se ei ole minun työtäni."
 Jos useat miljoonat muslimit tulevat tänne ja toimeenpanevat sharia-lain, niin oikeus turvapaikkaan on käytännössä aiheuttanut maamme demokratian kumoamisen, ruotsalaisten korvaamisen muun maalaisilla ja koko Ruotsin yhteiskuntajärjestelmän tuhoamisen. Onko kukaan teistä miettinyt tällaisia kohtalokkaita seurauksia?
"Ymmärrän ajatuksesi."

Toimet joihin hallitus ryhtyi 4. tammikuuta olivat tapa lopettaa maahanmuutto vaarantamatta oikeutta turvapaikan hakemiseen, koska niillä jotka astuvat Ruotsin maaperälle, on oikeus hakea turvapaikkaa. Hallitus määräsi vastuun juna- ja lauttayhtiöille, jotka operoivat Ruotsin ja Tanskan välillä, mikä tarkoittaa, että noiden yhtiöiden täytyy palkata vartiohenkilökuntaa estämään tulijoita, joilla ei ole esittää passia tai henkilötodistusta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ihmiset eivät voi liikkua vapaasti Pohjoismaiden välillä sitten Pohjoismaiden passivapauden säätämisen vuonna 1952.

Henkilötietojen tarkistukset ovat aiheuttaneet ongelman Tanskalle, joka ei ole lainkaan halukas pitämään kaikkia Ruotsiin haluavia turvapaikanhakijoita. Niinpä Tanska pani toimeen omat rajatarkistuksensa Saksan rajalla.

Muutoin Tanska on valinnut eri tien kuin Ruotsi. Sen sijaan, että estäisi ihmisiä hakemasta turvapaikkaa, Tanskan parlamentti sääti uuden lain tammikuun 26. päivä, joka asettaa turvapaikanhakijoille kovia vaatimuksia - vaatimuksia, joiden hallitus toivoo vähentävän tulijoiden määrää. Uudet säännöt määräävät:


 • Lyhyemmät oleskeluluvat
 • Tiukennokset perheenyhdistämiseen
 • Valtion oikeus takavarikoida turvapaikanhakijan omaisuutta kulujen kattamiseksi
 • Tiukemmat ehdot pysyvään oleskelulupaan
 • Helpompi oleskeluluvan peruutus
 • 10% alennus turvapaikanhakijan rahallisiin etuihin


Jopa Tanskan sosialidemokraatit tukivat lakeja. Vuonna 2010 he vaativat, että Eurooppa "antaa tilaa islamille", mutta nyt se on näköjään tehnyt täyden u-käännöksen. Sosialidemokraattien puheenjohtaja Henrik Sass Larsen julkaisi mielipidekirjoituksen Politiken-lehdessä:

"Teemme kaikkemme rajoittaaksemme ei-länsimaalaisten pakolaisten ja maahanmuuttajien määrää tässä maassa. Siksi olemme menneet näin pitkälle - paljon pitemmälle kuin koskaan kuvittelimme. Teemme tämän, koska emme halua uhrata hyvinvointivaltiota humanismin nimissä. Sillä hyvinvointivaltio on... sosialidemokraattien poliittinen projekti. Massamaahanmuutto - katsokaa vaikka Ruotsia - tuhoaa hyvinvointivaltion talouden ja sosiaalisen perustan."

Mutta monen sukupolven rakentaman hyvinvointivaltion suojeleminen ei näytä olevan Ruotsin sosialidemokraattien päämäärä. Jotkut ovat jo kauan väittäneet, että sosialidemokraattien kiintymys maahanmuuttoon johtuu puolueen pyrkimyksestä täyttää maa "vaalikarjalla" ja se on saanut nyt uutta pontta. Muslimit näyttävät tutkimusten mukaan usein äänestävän vasemmistoa. Esimerkiksi Ranskan muslimit äänestivät 93 prosenttisesti sosialistista presidenttiä Francois Hollandea ja lähes 90% Amerikan muslimeista äänesti presidentti Obamaa.

Viimeaikaisten mielipidemittausten perusteella Ruotsin pääministeri Stefan Löfven todella tarvitsee muslimien äänet pysyäkseen vallassa. Arvostettu kyselytutkimuslaitos Sifo julkaisi puolueiden tammikuun kannatusluvut. Sosialidemokraattien tulos oli säälittävä 23,2% - huonoin tulos sitten 1967. Puolue sai 31% kannatuksen 2014 vaaleissa ja sitä pidettiin huonona.

Kun uudet rajatarkastukset saatettiin voimaan tammikuussa ja turvapaikanhakijoiden määrä väheni 10.000:n viikottaisen tulijan huipusta 820:een (tammikuun kolmas viikko), kukaan ei osannut sanoa, oliko se seurausta rajakontrollista vai talvisesta säästä.

Kaikkiaan 162.877 ihmistä haki turvapaikkaa Ruotsista vuonna 2015. Se on lähes kaksinkertaisesti edelliseen vuoteen verrattuna ja moninkertaisesti enemmän kuin 2000-luvun keskiarvo, joka on noin 33.000 vuodessa.

Nyt sisäministeri Anders Ygeman kertoo Dagens Industri-lehdessä, että hän on antanut poliisille ja maahanmuuttoviranomaisille tehtäväksi karkottaa maasta jopa 80.000 viime vuonna saapunutta turvapaikanhakijaa. Hallitus suunnittelee käyttävänsä tilauslentoja. Anders Ygeman kuvailee operaatiota "hyvin suureksi haasteeksi".Alkuperäinen kirjoitus: http://www.gatestoneinstitute.org/7363/sweden-death-by-immigration2 kommenttia:

 1. Anonyymi4/2/16 23:01

  80000 palautusta on pelkkä feministihallituksen suuri kusetus. Millä hartioilla se aikoo suunnitelman toteuttaa? Vai aikooko se pyytää Suomen armeijaa apuun suunnitellun sotilaallisen yhteistyön nimissä? Ruotsin poliisista ja armeijasta ei moiseen operaatioon ole.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa saattaa mennä, ja on jo mennytkin, maan alle. Ruotsista kerrotaan, että 1000 aivan yksin viime vuonna saapunutta pakolaislasta on kadonnut: http://www.ibtimes.com/europe-refugee-crisis-1000-children-reported-missing-swedish-town-2143290

   On selvää, ettei poliisi pysty poistamaan pakolaisia väkisin maasta, jos he eivät pysty pitämään järjestystä edes lapsille.

   Poista