22. helmikuuta 2016

Dan Parkin natsirastikuvia

Dan Park (s. 4.5.1968) on ruotsalainen katutaiteilija, joka on joutunut pidätetyksi, saanut sakkoja ja tuomittu vankilaan useita kertoja vihapuheesta Ruotsalaisessa oikeusistuimessa taiteensa vuoksi.

Merkittävin tapahtuma oli 2014, jolloin Park pidätettiin hänen avattuaan taidenäyttelyn, jossa esitteli teoksiaan, mistä hänet tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankilaan. Lisäksi oikeus määräsi yhdeksän teosta hävitettäväksi.

Park ei itse näe töitään rasistisina, vaan satiirina nykyisestä poliittisesti korrektista Ruotsista. Park tunnetaan sananvapauden puolustajana erityisesti Tanskassa, jossa hänen töitään on ollut esillä parlamenttirakennuksessa.

(lähde: Wikipedia)


Katsotaanpa sitten niitä natsirastikuvia:

Suomessa ei poliisi säästellyt resurssejaan, kun oli tullut ilmoitus huppupäästä, jota epäiltiin mahdollisesti vakavista viharikoksista.


Viime kesänä Suomessa oli unelma, johon sopii tämä Parkin kuva, vaikkei se mitenkään Meidän Unelmaan liitykään. (King: I have a dream)


Asiat voi aina nähdä ainakin kahdesta eri näkökulmasta:
Ruotsalaisessa Ikeassa turvapaikanhakija puukotti kuoliaaksi äidin ja hänen aikuisen poikansa. Asiaa hyssyteltiin. Samoihin aikoihin Ruotsissa nousi kohu siitä, kuinka tummaihoisille ei ole omia laastareita, vaan he joutuvat käyttämään valkoisten ihonväriin suunniteltuja tuotteita.


Dan Park tuntee myös myötätuntoa paperittomia kohtaan. Tässä kuvassa hän jakaa paperia paperittomille:Yksintulleet pakolaislapset pyytävät tässä kuvassa velliä:


Lisää kuvia löytyy Paavon saitilta: http://paavotajukangas.com/dan-park-24-7/


Vaan on-han Suomessakin taitelijoita vangittu kuvien vuoksi, on-han?

Harro Koskinen ja Sikamessias: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikamessias

Harro Koskinen - Sikamessias


---Ei kommentteja:

Lähetä kommentti