23. marraskuuta 2015

Tawfik Hamid ja islamin aakkoset

Tohtori Tawfik Hamid on islamin intellektuelli ja uudistaja, ja hän oli aikaisemmin Egyptiläinen ääri-islamisti. Hän oli radikaalin islamistiorganisaation Jamaa Islameia (JI) jäsen yhdessä Al-Zawaherrin kanssa, josta tuli myöhemmin Al-Qaidan kakkosmies. Radikalisoiduttuaan JI:n riveissä (noin 35 vuotta sitten) hänen omatuntonsa heräsi, hän ymmärsi radikaalin islamin vaarat ja alkoi opettaa uusia rauhanomaisia tulkintoja islamin klassisista ydinteksteistä.

Hamid on kirjoittanut kirjan Inside Jihad: How Radical Islam Works; Why It Should Terrify Us; How to Defeat It (Jihadin sisäpiiri: Miten radikaali islam toimii; Miksi sen pitäisi kauhistuttaa meitä; Miten se voitetaan).

---


Tawfik Hamidin kirjoitus Newsmaxissa: Carson on oikeassa muslimeista

Presidenttiehdokas tohtori Ben Carsonia kritisoitiin viime viikolla hänen kommentoituaan islamia.

Kun häneltä kysyttiin uskooko hän islamin olevan yhteensopiva perustuslain kanssa, hän vastasi: "Ei, en usko. En usko. En suosittelisi muslimia tämän maan johtoon."

Kriitikoiden epäonneksi pilkka, iva ja tuomitseminen eivät ole argumentteja.

Ne ovat väärässäolijan viimeinen oljenkorsi.

Muslimina - ja erityisesti radikaalin islamistijärjestön entisenä jäsenenä - voin ehdottomasti sanoa, että Carson on oikeassa. Ilman ainuttakaan poikkeusta, vahvistettu islamilainen kirjallisuus opettaa sellaisia väkivaltaisia periaatteita kuin uskosta luopuneiden tappamista, naisten lyömistä, homojen tappamista ja sotavangeiksi saatujen naisten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Jos joku epäilee tätä, tai haluaa tehdä vastaväitteen, hänen on osoitettava nämä väitteet vääriksi. Jos Carsonin arvostelijat voisivat esittää yhdenkin vahvistetun islamilaisen teologisen kirjan, joka väittää muuta.

Jos he voisivat osoittaa yhdenkin tutkielman, joka on hyväksytty Al-Azhar yliopiston johtavien islaminoppineiden tai Saudi-Arabian uskonnollisten johtajien toimesta, ja joka hylkää perinteiset barbaariset islamin lain periaatteet.

Jos he voisivat tuoda esiin yhdenkin vahvistetun islamilaisen tekstin, joka selvästi ja yksiselitteisesti tuomitsisi uskonluopioiden tappamisen, naisten lyömisen, homojen tappamisen ja naisten ottamisen sotavangeiksi tarkoituksena raiskata heidät - ehkäpä sitten arvostelu olisi oikeutettua.

Mutta sellaista tekstiä ei ole.

Ja niin kauan kun tällaisia kirjoituksia ei löydy, Ben Carson on oikeassa. Nämä sharian arvot ja periaatteet, jotka ovat täysin ristiriidassa Amerikan perustuslain kanssa, ovat edelleen olennainen osa valtavirran islamia.

Ja pahempaa: edellämainitut hirvittävät arvot ovat islamissa "maloom mina aldeen Bil-Darora" (uskonnon välttämätön osa).

Toisin sanoen, jos kuka hyvänsä muslimi hylkää homojen ja uskonluopioiden tappamisen tai naisten lyömisen ja raiskaamisen, häntä ei enää pidetä muslimina sharian mukaan. Ja tällaiset säännöt ovat täysin perustuslain vastaisia.

Alkuperäinen kirjoitus: http://www.newsmax.com/TawfikHamid/Ben-Carson-Middle-East-Religion/2015/09/23/id/692925/


---


Tawfik Hamidin islamin aakkoset

On tullut aika määritellä radikaali islam. Pyydä paikallista moskeijaasi, islaminoppineita ja islamilaisia järjestöjä tuomitsemaan selväsanaisesti, yksiselitteisesti ja julkisesti seuraavat asiat:

A: Islamin uskosta luopuneiden tappaminen
B: Naisten lyöminen, ja kivittäminen kuoliaaksi aviorikoksen vuoksi
C: Juutalaisten kutsuminen sioiksi ja apinoiksi
D: Sodankäynti toisuskoisia vastaan islamin levittämiseksi, kun toisuskoisille on annettu kolme vaihtoehtoa - alistu islamille, maksa jizyaa (nöyryyttävä vero) tai tule tapetuksi.
E: Toisten ihmisten orjuuttaminen
F: Taistelu juutalaisia vastaan ja heidän tappamisensa ennen "päivien loppua".
G: Homojen tappaminen.

Todellisen maltillisen henkilön ja järjestön tulisi voida välittömästi tuomita kaikki edellämainitut asiat ja vastustaa niitä julkisesti ja yksiselitteisesti.

Muslimimaailma ei voi odottaa maailman kutsuvan islamia rauhanomaiseksi niin kauan kuin he opettavat ja tukevat yllämainittuja opetuksia.

Tawfik Hamid: How to end Islamophobia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti