21. marraskuuta 2015

Italian Poliisi: Muslimimaahanmuuttajat heittivät kristittyjä yli laidan

Hada Messia, Livia Borghese ja Jason Hanna AINA-uutissivustolla 20.11.2015:

Rooma (CNN) - Maahanmuuttajien joukossa Libyasta Italiaan olleet muslimit heittivät 12 kanssamatkustajaansa yli laidan - tappaen heidät - koska nuo 12 olivat kristittyjä, sanoi Italian poliisi tiistaina.

Italian viranomaiset ovat vanginneet 15 ihmistä epäiltynä kristittyjen murhaamisesta merellä, sanoi Palermon poliisi Sisiliassa.

Palermon poliisin mukaan muut matkalla olleet sanoivat, että he pelastivat itsensä "koska he tekivät voimakasta vastarintaa hukuttamisyrityksiä vastaan ja muodostivat ihmisketjun".

Kaksitoista kuollutta olivat poliisin mukaan Nigeriasta ja Ghanasta.

Tuhannet ihmiset vuosittain tekevät vaarallisen matkan Pohjois-Afrikasta Euroopan Välimeren rannikolle, monesti huonosti varustetuilla laivoilla. Monet matkaajat pakenevat sotaa ja köyhyyttä Afrikassa ja Lähi-idässä.

Italian rannikkovartioston mukaan yli 10.000 ihmistä saapui Libyasta Italian rannikolle yksin viime viikonloppuna.

Joka vuosi moni kuolee yrittäessään matkaa, usein syynä on veneen kaatuminen. Viime vuonna ainakin 3200 kuoli. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) mukaan vuodesta 2000 lähtien lähes 22.000 ihmistä on kuollut yrittäessään Välimeren ylitystä.

IOM kertoi torstaina viimeisimmästä veneen uppoamisesta. Vain neljä ihmistä selviytyi 45:stä nostaen arvion kuolonuhrien määrästä tänä vuonna lähes tuhanteen.


---

Ilmeisesti tämä on sama tapaus kuin toukokuussa raportoitu, yksityiskohdat täsmäävät melko hyvin:
http://news.yahoo.com/aid-agency-says-41-migrants-feared-dead-sea-142032667.html


Mutta kuka oikeastaan on syyllinen 20.000:n ihmisen hukkumiseen?


Voitaisiinko hukkumiskuolemat estää vaikkapa estämällä merikelvottomilla veneillä tulevien maahan pääsy? Ei ylittäjiä, ei hukkuneita.

2 kommenttia:

  1. Jos kaikki päättäjät laitettaisiin yhdessä autiolle saarelle, johon kerran kuukaudessa saapuisi pullopostia, ja josta käsin he säätäisivät lait ja asetukset, olisivatko he enää niin kiinnostuneita meidän oloistamme?

    VastaaPoista
  2. Joskus tuntuu, että tuohan se nykytilanne juuri on: päättäjät toimivat omien ideologisten ajatustensa mukaan välittämättä lainkaan todellisuudesta.

    VastaaPoista