5. marraskuuta 2015

Kirjoituksia islamista

Tässä blogissa on suomennettu useita islamia käsitteleviä kirjoitussarjoja. Ne ovat lisäksi ilmestyneet kootusti seuraavilla sivustoilla:

Jumalan orja
Muhammedin tarina
Kahden tunnin Koraani
Koraaniblogi

Muhammadin elämä ja sankariteot

The Religion of Peace -sivustolta suomennettu kirjoitussarja Muhammad kertoo Muhammedin elämän tarinan. Jumalan orja -blogista koko sarja löytyy koottuna yhdelle sivulle.

Kirjoitussarjan osat ovat:Islamin myytit

Toinen Jumalan orja blogissa kootusti ilmestynyt kirjoitussarja käsittelee islamin myyttejä ja se alkaa kirjoituksella Islamin myytit: Islam tarkoittaa 'rauhaa'. Tämäkin kirjoitussarja on suomennettu The Religion of Peace -sivustolta.

Kirjoitussarjassa käsitellyt myytit ovat:


Kahden tunnin Koraani

Bill Warner on julkaissut useita islamia käsitteleviä kirjoja ja tässä blogissa on suomennettu hänen laatimaansa Koraanin lyhennettyä painosta A Two Hour Koran. Toisin kuin oikea Koraani, tämä on järjestetty aikajärjestykseen, siitä on poistettu toisto (esimerkiksi profeettojen tarinat kerrotaan Koraanissa moneen kertaan) ja siihen on lisätty Muhammedin elämäkerran ja Muhammadin elämästä kertovien hadithien perusteella kommentteja, jotka antavat usein vaikeaselkoisille teksteille kontekstin. 

Kirjoitussarjassa ovat tähän mennessä ilmestyneet seuraavat luvut:


Koraaniblogi

Robert Spencerin Jihad Watch -sivustolta löytyy kirjoitussarja Blogging the Quran, jonka suomennokset ovat edenneet tähän mennessä 10:een lukuun eli Joonan suuraan asti. Spencer toteaa Joonan suuran selityksessään, että Koraanin luvut 1-9 muodostavat Koraanin pääsisällön. Lukemalla muutaman ensimmäisen luvun Koraanista saa jo hyvin selkeän kuvan islamista. Spencer ei blogissaan esitä omia tulkintojaan, vaan hän siteeraa valtavirran muslimioppineiden Koraanin selityksiä.

Tähän mennessä ilmestyneet koraaniblogit:
2. Lehmän suura
3. Imranin perheen suura
4. Naisten suura
5. Pöydän suura
6. Karjan suura
7. Rajamuurin suura
8. Sotasaaliin suura
9. Katumuksen suura
10. Joonan suura

Tämä kirjoitussarja löytyy kootusti Koraaniblogista. Sivun oikeassa reunassa olevasta napista voit tilata blogin sähköpostiisi, jolloin saat tiedon uusista suomennoksista sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.


Muhammedin tarina

Muhammedin tarina on suomennettu Harry Richardsonin kirjasta The Story of Muhammed. Richardson perustaa kirjoituksensa Bill Warnerin versioon Ibn Ishaqin Muhammedin elämäkerrasta - Muhammed and the Unbelievers. Hän myös pohtii jokaisessa luvussa tekstin merkitystä ja pyrkii selittämään, miten Muhammedin elämän tapahtumat liittyvät islamin ilmiöihin.

Suomennetut luvut ovat: 
Muhammedin tarina löytyy myös sivustolta: http://abdullahsarh.wix.com/muhammedintarina


Näistä sarjoista tulen jatkamaan Koraaniblogin ja Kahden tunnin Koraanin suomennoksia. Pysykää kanavalla!5 kommenttia:

 1. Kiitos taas kerran. Kyllä aika ajoin joutuu hakemaan muistin tueksi lähteitä ja googlettaessa tänne tulee pääsääntöisesti osuma. Olet tehnyt todella merkittävää työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hämmästyin tätä kirjoittaessani itsekin, että onpas noita blogeja jo kertynytkin. Nyt vain pitäisi saada lisää lukijoita, jotta Spencerin, Warnerin ja kumppaneiden tietämys saataisiin myös suomalaisten tietoisuuteen.

   Poista
 2. Islamista tietoa suomeksi hakevien kannattaa myös tutustua Islamin aikapommi sivustoon ja siellä erityisesti kirjoitukseen "Mitä lännen tulee tietää" https://aikapommi.wordpress.com/mita-lannen-tulee-tietaa/

  VastaaPoista
 3. Omasta puolestani kiitän myös sinua tekemästäsi työstä.

  VastaaPoista