17. maaliskuuta 2015

Mitä al-Qaida oikein haluaa?

Fouad Hussein kirjoitti kymmenen vuotta sitten kirjan al-Zarqawi: al-Qaida's Second Generation. Kirjansa esipuheessa tämä jordanialainen journalisti kirjoittaa: "Haastattelin monia erilaisia mielipiteitä omaavia al-Qaidan jäseniä saadakseni käsityksen siitä, miten Washingtonin ja terroristien välinen sota tulee kehittymään."

Terroristien seitsemän askeleen suunnitelmassa lopullinen tavoite olisi islamilaisen kalifaatin perustaminen, jota vastaan länsi olisi siinä vaiheessa jo liian heikko taistelemaan.

Ensimmäinen vaihe, "herätys": Tämä oli kirjaa kirjoitettaessa jo tapahtunut ja sen piti suunnitelman mukaan toteutua 2000 - 2003. Se alkoi syyskuun yhdennentoista terrori-iskuilla 2001 New Yorkissa ja Washingtonissa päättyen Baghdadin kaatumiseen 2003. Tekojen tarkoituksena oli saada Yhdysvallat julistamaan sota islamilaiselle maailmalle ja siten "herättää" muslimit. Al-qaida oli hyvin tyytyväinen tulokseen.

Toinen vaihe "silmien avaaminen" kestäisi vuoteen 2006 asti. Husseinin mukaan terroristien tavoitteena on saada länsi tietoiseksi "islamilaisesta yhteisöstä". Al-Qaidan pääpaino olisi nuorten miesten värvääminen organisaation riveihin. Irakista tehtäisiin globaalien operaatioiden keskus. Perustettaisiin armeija ja tukikohdat muihin arabimaihin.

Kolmas vaihe "vastarinnan aloittaminen" kestäisi vuodesta 2007 vuoteen 2010. Hussein ennustaa "painopisteen olevan Syyriassa" perustaen väitteensä tietolähteisiinsä. Hyökkäyksiä tehdään Turkkiin ja Israeliin. Al-Qaidan johtajat toivovat hyökkäyksen Israeliin antavan järjestölle uskottavuutta. Hussein uskoo myös naapurimaiden, kuten Jordanian, olevan vaarassa.

Neljäs vaihe, 2010 - 2013. Tänä aikana tavoitteena on kaataa vihatut arabihallitsijat. Hallitusten kaatuminen vahvistaisi al-Qaidaa. Suunnitelmissa on myös öljytoimitusten terrorisointi ja kyber-hyökkäykset Yhdysvaltoja vastaan.

Viides vaihe. Tässä vaiheessa perustetaan islamilainen valtio, Kalifaatti. Suunnitelman mukaan lännen vaikutus islamilaiseen maailmaan on vähentynyt ja Israel heikentynyt niin paljon, ettei sille ole vastusta. Al-Qaida toivoo, että uusi maailmanjärjestys voidaan silloin ottaa käyttöön.

Kuudes vaihe. Hussein uskoo, että vuodesta 2016 lähtien alkaa "totaalinen sota". Silloin Kalifaatin "islamilainen armeija" aloittaa "sodan uskovien ja uskottomien välille", mitä myös Osama bin Laden on usein ennustanut.

Seitsemäs vaihe. Viimeisessä vaiheessa tulee "täydellinen voitto". Hussein kirjoittaa, että terroristien näkemyksen mukaan Kalifaatti tulee ilman muuta onnistumaan, kun "puolitoista miljardia muslimia" lyövät muun maailman.


Spiegelin Yassin Musharbash ei artikkelissaan oikein jaksanut uskoa suunnitelman järkevyyteen vuonna 2005. Mutta kuinka sitten kävikään?

"Vihatut arabihallitukset" on nyt kaadettu arabikevään kansannousuissa. Islamilainen valtio on perustettu ja se terrorisoi Syyriaa ja Irakia. Uskovia virtaa kaikkialta maailmasta taistelemaan ISISin riveihin. Aikataulu on pitänyt hyvin tähän asti.

Ensi vuonna totaalinen sota? Se jää nähtäväksi.Lähteet: 
http://www.spiegel.de/international/the-future-of-terrorism-what-al-qaida-really-wants-a-369448.html
http://pamelageller.com/2015/03/pamela-geller-wnd-islamic-caliphate-by-2020.html/
http://en.wikipedia.org/wiki/Fouad_Hussein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti