30. heinäkuuta 2012

Poliittinen sharia


Bill Warner:

Islam on tuomassa shariaa Amerikkaan naamioituna uskonnonvapaudeksi. Meille kerrotaan, että sharia on uskonnollinen laki ja siksi meidän ei tarvitse olla siitä huolissaan. Se on parhaimmillaankin vain osatotuus.

Jotta voi ymmärtää shariaa, on tärkeä ymmärtää, että se perustuu kokonaan Koraaniin ja Muhammadin sunnaan (hänen sanansa ja tekonsa, jotka ovat täydellisen ihmisen malli muslimeille). Sharia ei ole muuta kuin laillinen ja sosiaalinen säännöskokoelma kaikille yhteiskunnille, joka  säätelee yksityiskohtaisesti elämän jokaista osa-aluetta sen mukaan, mitä Koraanissa sanotaan ja mitä Muhammad sanoi ja teki.

On suuri väärinkäsitys pitää islamia vain uskontona. Jos islam olisi vain uskonto, sitä ei olisi enää olemassa. Eikä sitä varmasti tarvitsisi pelätä. Muhammadin tarina ja hänen elämäntehtävänsä tunnetaan hyvin. Yhteenveto siitä on islamin kasvukäyrä:

Muhammadin uralla oli kaksi vaihetta: uskonnollinen ja poliittinen. Uskonnollisena johtajana hän onnistui käännyttämään vain 150 arabia muslimeiksi ensimmäisinä kolmenatoista vuotena Mekassa. Kun hän lähti Medinaan, hänestä tuli poliitikko ja jihadisti. Politiikka ja jihad olivat Muhammadille menestys. Kun hän kuoli, jokainen arabi oli muslimi. Jos hän olisi pitäytynyt uskonnossa, hänen kuollessaan hänellä olisi ollut vain muutama sata seuraajaa ja islam olisi romahtanut. Politiikka oli se, joka teki Muhammadista menestyneen ja politiikka teki islamista menestystarinan 1400:n vuoden ajan.

Islamin historiallinen menestys on perustunut jihadiin ja sharia-lakiin. Jihad syrjäytti kristityt, zarahustralaiset, buddhalaiset ja hinduhallitukset ja tilalle laitettiin sharia. Kristittyjen ja muiden vääräuskoisten huono poliittinen asema sharia-lain alla johtaa heidän hitaaseen häviämiseensä. Muutamia esimerkkejä tästä ovat Turkki, Lähi-itä ja Afrikka.

Islamin menestyksen salaisuus on, että Koraani ja Muhammadin sunna on omistettu pääasiassa politiikalle, ei uskonnolle. Vääräuskoiset (kafir) ovat shariassa poliittinen luokka ja suuri osa islamin opista käsittelee vääräuskoisia. Katso seuraava kaavio:
Koska sharia perustuu Koraaniin, Siraan (Muhammadin elämäkerta) ja Haditheihin (Muhammadin sanat ja teot), sen täytyy olla luonteeltaan poliittinen. Ja shariassa onkin sekä uskonnollisia että poliittisia lakeja. Jokainen sharia-säännös, joka koskettaa vääräuksoisia, on poliittinen eikä uskonnollinen.

Huomaa: tarkasti puhuen politiikka, kulttuuri, laki ja uskonto ovat islamissa ja shariassa yhtä. Tällainen yhdistetty näkemys kuitenkin aiheuttaa sekaannusta: islam on uskonto, sharia-laki on uskonnollinen laki ja siksi sharia päihittää meidän politiikkamme. Niin kauan kuin islamia ja shariaa kohdellaan vain niiden uskonnollisen aspektin mukaan, me häviämme. Helpoin tapa tehdä se on erottaa shariasta sen poliittinen puoli.

Tässä on pieni esimerkki, joka havainnollistaa uskonnollisen ja poliittisen sharian eroa: Euroopassa ja New Yorkissa muslimit valtaavat kadut ja jalkakäytävät rukousta varten. Tätä suvaitaan "uskonnonvapauden" perusteella. On totta, että rukoilu on uskonnollista, mutta jalkakäytävien ja katujen valtaaminen on selvästi poliittinen teko. Vääräuskoisten käsketään alistua ja olla käyttämättä julkista kulkuväylää. Jokaiselle näistä muslimeista tulisi antaa sakko liikenteen estämisestä aivan kuten minua ja sinua sakotettaisiin, jos tukkisimme liikenteen.

Islam perustuu kahdelle periaatteelle: vääräuskoisten alistamiselle ja dualismille. Sharia soveltaa molempia periaatteita ja sen tuloksena rikkoo yleisinhimillisiä ihmisoikeuksia.

Kirjasta Reliance of the Traveller, joka on klassinen islamilaisen lain käsikirja:

Uskonluopiot (islamin jättäminen):
05.4 Uskonluopion tappamisesta ei määrätä rangaistusta


Vaimon lyöminen:
m10.12 ...[aviomies] saa löydä häntä [vaimoa], mutta ei siten että hänelle syntyy vammoja, tarkoittaen mustelmia, katkenneita luita, haavoja tai verenvuotoa.  Kasvoihin ei saa lyödä.


Jihad:
09.0 Jihad tarkoittaa sotaa vääräuskoisia vastaan, jotta sharia laki saatettaisiin voimaan.


Vääräuskoisten heikommat kansalaisoikeudet:
011.1 Kristittyjen ja juutalaisten kanssa tehdään muodollinen sopimus (dhimma) ja heistä tulee dhimmejä [toisen luokan kansalaisia].

Poliittisella sharialla ei ole mitään hyvää tarjottavanaan vääräuskoisille. Se pitää heitä arvottomina ja alistaa heidät vieraaseen komentoon. Poliittinen sharia rikkoo ihmisoikeuksia ja on ristiriidassa perustuslakimme kanssa.

Minkäänlaista sharia-lain sovellusta ei tule sallia hallinnossamme tai organisaatioissamme. Kansalaisten pitää tuntea poliittisen sharian perusperiaatteet ja heidän tulee vastustaa sen etenemistä kaikin tavoin.

***

Tämä on suomennos Bill Warnerin artikkelista Political Sharia.


-Ibn Matti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti