5. toukokuuta 2012

Muslimielämää

Suomi kärsii länsimaisista ongelmista: alkoholi virtaa, ihmiset ovat masentuneita ja avioliitot hajoavat. Osa meistä elää toisin eli nopeasti kasvava vähemmistömme, muslimit. Voisiko ratkaisu Suomen haasteisiin olla islam?

Näin kysytään TV ykkösen tositv- sarjan "Muslimielämää" esittelyssä. Ohjelman jakso alkaa kuvilla kaduilla örveltävistä juopoista, jolla näytetään kuinka moraalittomaksi tämä meidän yhteiskuntamme on mennyt. Olisiko Islam siis ratkaisu suomalaisten pahoinvointiin. Viina tietysti on syynä monen pahoinvointiin samoin kuin irtosuhteet ja naisten siveetön pukeutuminenkin.

Ohjelma perustuu Wildcard Productionin formaattiin "Make Me a Muslim" ja suomenkieliset jaksot voi katsoa YLE Areenasta.

Ohjelman tarkoituksena on tietysti poistaa ennakkoluuloja muslimeja kohtaan ja edistää islamilaista   monikulttuurisuutta. Seikkailijoiksi on valittu viisi erilaista henkilöä. Pasi on maahanmuuttovastainen taksikuski, jolla on epäsiisti parransänki ja vatsa yhtä komea kuin Matinpojallakin. Tyypillinen perussuomalainen juntti siis. Antti on ohjelman kiintiöhomo ja Kirsikka siveetön nainen. Papiksi opiskeleva Krista edustaa suvaitsevampaa ihmistyyppiä ja Eija taas hieman suvaitsemattomampaa. Mielenkiintoista seurata, miten ohjelma edistyy.

Ohjelmassa esitetään väitteitä islamista, jotka ovat minun käsitykseni mukaan vääriä. Väärällä tarkoitan sitä, että ne eivät perustu Koraaniin eivätkä haditheihin eivätkä edes tavalliseen islamin tulkintaan. Myönnän toki etten ole uskonoppinut, mutta minusta ohjelman juontajat syyllistyvät islamin häikäilemättömään valkopyykkäykseen. 

Tässä siis ohjelmassa esitettyjä väitteitä ja minun vastaväitteeni.

1. "Islam tarkoittaa rauhaa".

Muslimien omalla sivustolla "Islamopas" kerrotaan mitä islam tarkoittaa: 

"Islam on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa alistumista ja tottelevaisuutta,eli täydellistä antautumista Jumalan johdatuksen varaan"

Tulevaisuus.org sivustolla ladattavissa oleva kirja "Islam uskomme" määrittelee sanan "islam" merkityksen näin:

"Uskonnollisessa merkityksessä Islam tarkoittaa alistumista Jumalan tahtoon ja Hänen lakinsa noudattamista" ["Hänen lakinsa" tarkoittaa shariaa, blog. huom.]

Wikipedia kertoo, että sana tarkoittaa "kirjaimellisesti alistumista (Jumalalle)".

Miksi ohjelman juontaja Haider Al-Hello sanoo islamin tarkoittavan rauhaa, vaikka hänen omat uskonveljensä sekä aina luotettava wikipedia väittävät toisin? Haluaako hän esittää islamin edullisessa valossa? Miksi? Jos jotain pitää valheilla suojella, asiassa on ainakin Matinpojan elämänkokemuksen perusteella jotain mätää. (Ja vastaukseksi ei kelpaa, että sana on etymologisesti samaa juurta kuin "rauha", minkä jokainen järkevä ihminen ymmärtää.)


2. Profeetta ei ole koskaan lyönyt yhtään naista, lasta tai edes eläintä.

Isra Lehtinen esittää tämän väitteen, kun seikkailijat löytävät Koraanista naisen lyömiseen kehottavia kohtia. Jaa, että Mohammad oli täysin väkivallaton? Anteeksi nyt Isra, mutta se oli Buddha eikä Mohammad. 

Ali Sina esittää Faithfreedom.org sivustolla haasteen. Hän lupaa maksaa 50 000 dollaria sille, joka kumoaa hänen väitteensä loogisesti. Hän lupaa myös poistaa saittinsa internetistä ja kääntyä muslimiksi. Hänen väitteensä liittyen väkivaltaan tässä:
Ali Sina perustelee väitteensä Koraanilla ja Haditheilla. Nämä väitteet on siis perusteltu muslimien omilla pyhillä kirjoituksilla. Jos muslimi kieltäytyy uskomasta Koraaniin tai haditheihin, hän on islamin mukaan luopunut uskosta ja siitä on rangaistuksena kuolema ja ikuinen helvetin tuli.

Isra siis joko valehtelee tai on täydellisen tietämätön profeettansa elämänkerrasta, Haditheista, Sirasta  ja Koraanista. Profeetan elämänkerta on käännetty myös suomeksi, joten kielitaitokaan ei voi olla tekosyy tietämättömyyteen. Kirja on näköjään loppuunmyyty, mutta löytyy kirjastoista: http://www.basambooks.com/kirja.php?detail_id=70


3. Huono kohtelu ei ole Koraanin mukaista, ei edes pikkuisen hyönteisen huono kohtelu ole Koraanin mukaista.

Roskaa. Koraanin mukaan vääräuskoisia saa ja pitää kohdella huonosti. Otetaanpas muutama jae:

8:12 Muista, kuinka Herrasi julisti enkeleille: "Olen kanssanne; tukekaa siis niitä, jotka uskovat. Täytän pian uskottomien sydämet pelolla; silloin hakatkaa poikki heidän kaulansa ja heidän kaikki sormensa."

9:29 Taistelkaa niitä vastaan, jotka, vaikka ovat saaneet Kirjoituksen, eivät usko Jumalaan eivätkä viimeiseen päivään, eivät pyhitä sitä, minkä Jumala ja Hänen lähettiläänsä ovat selittäneet pyhäksi, eivätkä tunnusta totista uskontoa, taistelkaa, kunnes he auliisti maksavat veronsa ja tunnustavat alistuvansa.

3:28 Uskovaiset älkööt ottako uskottomia ystävikseen uskovaisten asemesta. Jos joku niin tekee, ei hänellä ole mitään puolustusta odotettavana Jumalalta. Teillä ei ole mitään pelättävää heidän puoleltaan. Jumala kehoittaa teitä pelkäämään vain Häntä, ja Hänen luoksensa te palaatte. 

33:60 Jos teeskentelijät, sydämessään vilpilliset ja kaupungin yllyttäjät eivät lakkaa pahuutta levittämästä, Me totisesti annamme sinulle vallan heidän suhteensa, niin etteivät he kauankaan saa olla naapureinasi kaupungissa; sellaiset joutuvat maanpakoon, ja missä ikinä heidät tavataan, heidät pidätetään ja armotta tapetaan.

Hyönteisistä en tiedä, mutta muslimit vaativat eläinten teurastusta tavalla, joka aiheuttaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä. Isra on siis joko täydellisen tietämätön tai valehtelee. 

VAROITUS: ÄLÄ KATSO TÄTÄ VIDEOTA JOS OLET HERKKÄ. Minä en pystynyt istumaan paikoillani, kun lehmät teurastettiin oikeaoppisella islamilaisella tavalla. Käsittämätöntä julmuutta.4. Islamin ihanne on varsinaisesti se, että ollaan yksiavioisia

Isra jättää kertomatta, että yksiavioisuus on vain naisten velvollisuus. Miehet voivat naida jopa neljä vaimoa, lisäksi he voivat käyttää orjatyttöjään haluamallaan tavalla. Shia-muslimeilla on myös käytäntö "väliaikainen avioliitto", jossa avioliittosopimus solmitaan määräaikaisesti esimerkiksi viikoksi. Tällä saadaan kierrettyä kätevästi islamin kielto prostituutiosta - koska mies ja nainen ovat  naimisissa, niin kaikki on hyvin. Katso linkki: http://euroopan-tulevaisuus-islam.blogspot.com/2006/02/avioliitto-islamissa.html


5. Islam on rauhan uskonto, terroristit ovat äärilikkeitä

Niinpä niin...

-Ibn Matti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti