20. huhtikuuta 2018

Peter Townsendin tietoiskuja islamista

Peter Townsend visertelee islamista tilillä https://twitter.com/pthistory. Hän on julkaissut kirjat Nothing to do with Islam? ja Questioning Islam ja lähiaikoina ilmestyy myös islamin varhaishistoriasta kertova kirja (perustuen kriittiseen historiantutkimukseen).

Townsendin tviitit ovat usein tietoiskuja erilaisista islamin ilmiöistä. Laitetaanpa perjantain ratoksi tähän muutama näytteeksi.Muhammad, "erinomainen esikuva" (Koraani 33:21)

Virheettömien islamilaisten lähteiden mukaan Muhammad

  1. Määräsi ryöstöretkiä karavaanien kimppuun (ja osallistui niihin itsekin) saadakseen niiden tavarat itselleen ja vaatiakseen kauppiaista lunnaita.
  2. Pakotti monet vihollisensa (esim. Abu Sufyanin) hyväksymään profetiansa kuoleman uhalla. Hän myös pakotti ottopoikansa (Jumalalta saamansa 'ilmestyksen' perusteella) eroamaan vaimostaan, jotta voisi itse naida tämän (Sahih Muslim 2:2347; Sahih Bukhari 3,249; katso myös Koraani 33:6-38)
  3. Otti vaimokseen ja harrasti sukupuoliyhteyttä naisen kanssa, jonka aviomiehen, isän, veljet ja suurimman osan suvustaan Muhammadin seuraajat olivat surmanneet samana päivänä. (Sahih Bukhari 2,68 ja 4,143,280)
  4. Sen sijaan että olisi tyytynyt neljään vaimoon (jonka verran sallittiin hänen seuraajilleen) hän sai Jumalalta erityisen ilmestyksen, jonka mukaan hän voi naida niin monta vaimoa kuin halusi (Koraani 33:50). Hänen lempivaimonsa Aisha sanoikin, että Jumala näyttäisi lähettävän ilmestyksiä profeetan mielihalujen mukaan (Sahih Muslim 2,3453)!
  5. Meni naimisiin Aishan kanssa tämän ollessa kuusivuotias ja pani avioliiton täytäntöön, kun Aisha oli vain yhdeksän vuotta vanha (Sahih Bukhari 7,62,64). Erään perimätiedon mukaan Aisha leikki vielä nukeilla, kun avioliitto pantiin täytäntöön (Sahih Muslim 8,3311)
  6. Pani toimeen kansanmurhan antaen teloittaa 900 aseetonta juutalaisen Quraiza-heimon miespuolista jäsentä heidän kieltäydyttyään kääntymästä islamiin ja sai Jumalalta ilmestyksen, joka pyhitti teon (Koraani 33:25-26).
  7. Määräsi useita häntä vastustaneiden henkilöiden salamurhia (esim. runoilijat Asma bint Marwan ja Abu Afak)
  8. Määräsi miehensä kiduttamaan Kinana al-Rabia kuumalla raudalla, jotta tämä paljastaisi kätketyn aarteen sijainnin.
  9. Rikkoi tekemänsä rauhansopimuksen (Hudabiyyan sopimus), jonka mukaan hän eläisi rauhassa mekkalaisten kanssa. Tälläkin kertaa hän sai sopivasti 'ilmestyksen' Jumalalta oikeuttamaan tekonsa (Koraani 60:10)
  10. Salli miestensä raiskata sodassa vangeiksi saatuja naisia (Sahih Muslim 8,3371)Islam, aina niin järkevä uskonto

Ibn Umar kertoi Jumalan lähettilään sanoneen, että vääräuskoisilla on seitsemän suolistoa, mutta muslimeilla on vain yhdet suolet. (Sahih Muslim 3, 5113)

Abu Huraira kertoi, että Jumalan lähettiläs sanoi: Ihmisten tulee välttää nostamasta silmiään ylös taivaisiin rukoillessa, sillä muuten heidän silmänsä saatetaan napata pois (Sahih Muslim 1,863)

Abu Huraira kertoi Jumalan lähettilään sanoneen, että jos kärpänen putoaa jonkun teistä vesiastiaan, niin kastakoot vesiastian omistaja kärpäsen kokonaan veteen ja heittäköön sen sitten pois, sillä vaikka toisessa siivessä on tauti, on toisessa siivessä lääke. (Sahih Bukhari 7,673)

Profeetta käski heidän mennä kamelilauman luo ja juoda niiden maitoa ja virtsaa. (Sahih Bukhari 1,234)Tervetuloa Hotelli Islamoforniaan!

Eikö ''uskonnossa ole mitään pakkoa", kuten Koraanin jae 2:256 julistaa? No ei aivan. Eaglesien kappale Hotel California 'Voit kirjautua ulos milloin tahansa, mutta et voi koskaan lähteä!' sopii hyvin kuvaamaan islamin näkemystä islamista luopumisesta (apostaasista).

Koraanin mukaan edes koko maailman kulta ei riitä lunastamaan uskosta luopuneiden sieluja Tuomiopäivänä (Koraani 3:90-91). Muhammad teki myös selväksi, että apostaattien matkaa kohti ikuista tuomiota tulee nopeuttaa teloittamalla heidät: "Jos joku jättää islamin uskonsa, tappakaa hänet!" (Sahih Bukhari 4,52,260)

Sahih Bukhari kertoo tapauksesta, missä eräs Muhammadin seuraaja näki ystävänsä islamista luopuneen juutalaisen seurassa. Hänen reaktionsa? "Minä en istu alas ennen kuin tapat hänet Jumalan ja Hänen lähettiläänsä käskyn mukaan" (Sahih Bukahri 9,89,271)

Islamin opetus apostaasista ei voisi olla selvempi. Uskosta luopuneilla ei ole oikeutta elää! Jostain syystä tätä ei tuoda esille silloin, kun ei-muslimeja kutsutaan islamiin. Minkähän takia?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti