30. maaliskuuta 2018

Sharialakia toisuskoisille: Jälkiteksti

Tämä jälkiteksti päättää Bill Warnerin Sharialakia toisuskoisille käännöksen. Käännös löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta http://sharialakiatoisuskoisille.blogspot.fi/  ja alkuperäisen englanninkielisen kirjan voi ostaa esimerkiksi AdLibris -nettikirjakaupasta.
ISLAMIN DOKTRIININ TILASTOLLINEN TUTKIMUS

Islamin doktriinissa on runsaasti aineistoa miesten ja naisten epätasa-arvosta. Doktriini voi olla toisuskoisille hämmentävä, sillä sen sisältö on monesti ristiriitaista. Islamin kaksijakoisuus merkitsee, että siinä voi olla kaksi erilaista näkemystä, jotka molemmat ovat tosia. Jotta koko kuva tulisi näkyviin, on islamin teksteistä tehty tilastollinen analyysi.

Jokainen säe tai hadith voidaan luokitella sen mukaan minkälaiseen asemaan se asettaa naisen yhteiskunnassa. Monissa säkeissä ylistetään äitejä kaikkien miesten yläpuolelle. On myös monia säkeitä, joiden mukaan naiset ja miehet tuomitaan Viimeisenä Päivänä yhtäläisesti vain heidän tekojensa mukaan. Monissa tapauksissa ei voida havaita minkäänlaista valta-asetelmaa; nämä ovat neutraaleja viittauksia.

Alla olevat kuvaajat on tuotettu siten, että on otettu ensin kaikki tekstit, joissa viitataan naisiin. Sitten aineisto on luokiteltu neljään luokkaan: korkea status, tasavertainen status, matala status ja neutraali status. Neutraalit viittaukset eivät sisällä hierarkista informaatiota. Esimerkki neutraalista viittauksesta on luettelossa esiintyvä naisen nimi.

Alla tilasto Koraanista:

Naisen status Koraanissa; osuus teksteistä, joissa viitataan naisiin.


Ja samanlainen analyysi haditheista:

Naisen status haditheissa; osuus haditheista, joissa viitataan naisiin.


KORAANI

Yksi sharialain perusteista on Koraani. Koraanin ollessa kuuluisin kirja, jota kafirit eivät ole lukeneet eivätkä ymmärtäneet, vaikuttaa tämä olevan suurin este sharian opiskelulle.

Koraania on kuitenkin helppo ymmärtää, jos tuntee historialliset faktat. Muhammadin ajan kertomukset ovat saatavilla ja huomaamme, että lukutaidottomat arabit paitsi ymmärsivät Koraania myös keskustelivat sen merkityksistä.

He saattoivat tehdä niin, sillä he käyttivät erilaista Koraania kuin se, jonka voi ostaa tänä päivänä kirjakaupasta. Koraani koottiin vasta vuosia Muhammadin kuoleman jälkeen ja sen luvut järjestettiin pituusjärjestykseen syistä, joita emme tiedä. Pitkät luvut ovat kirjan alussa ja lyhyimmät loppupuolella. Voit kuvitella miten kävisi, jos ottaisit romaanin, irrottaisit siitä sivut ja järjestäisit sen lukujen pituuden mukaan. Romaani olisi pilalla, koska juoni katoaisi. Kirjakaupan Koraani vaikuttaa järjettömältä sillä siinä ei ole tarinaa eikä juonta.

Muhammadin aikalaisille kaikki säkeet olivat ymmärrettäviä, sillä ne olivat vastauksia Muhammadin elämän tapahtumiin. Säkeillä oli konteksti ja ne voitiin helposti ymmärtää.

Historiallinen Koraani voidaan rekonstruoida. Meillä on käytössämme hyvin yksityiskohtainen Muhammadin elämäkerta, Sira. Kun otamme Siran ja asetamme Koraanin säkeet Muhammadin elämän tapahtumien yhteyteen, saamme aikaiseksi alkuperäisen Koraanin. Kuka tahansa voi lukea ja ymmärtää tätä historiallista Koraania.

Kun tämä on tehty, huomaamme, että on selvästi kaksi hyvin erilaista Koraania. Varhainen mekkalainen Koraani on uskonnollinen. Myöhempi Medinassa kirjoitettu Koraani on hyvin poliittinen. On tärkeää huomata, että niissä sanotaan useasti aivan vastakkaisia asioita. Tämä on islamilaisen kaksijakoisuuden perusta.

Historiallinen Koraani on tarina. Se alkaa runoilla, jotka kertovat Jumalasta. Sitten se julistaa sodan kaikkia niitä vastaan, jotka ovat eri mieltä Muhammadin kanssa. Se kertoo alkuperäisen suvaitsevaisen vääräuskoisen arabikulttuurin hävittämisestä. Lopussa koko Arabia on saatettu sharialain alaisuuteen. Kafirien Arabia oli lopulta täydellisesti islamin hallinnassa.


LISÄTIETOA
LUKEMISTA

SIRA
Mohammed and the Unbelievers, CSPI Publishing

HADITH
The Political Traditions of Mohammed, CSPI Publishing

KORAANI
A Simple Koran tai An Abridged Koran, CSPI Publishing


ERINOMAINEN TEOS KRISTITYILLE JA JUUTALAISILLE
The Third Choice, Mark Durie

NAISET JA SHARIA
Cruel and Usual Puhisment, Nonie Darwish

YLEISTÄ TIETOA
Stealth Jihad, Robert Spencer
Why I Am Not a Muslim, Ibn Warraq
They Must Be Stopped, Brigitte Gabriel

Kahden tunnin KoraaniEi kommentteja:

Lähetä kommentti