23. huhtikuuta 2012

Maailman köyhyys, maahanmuutto ja purkkapallot

Tämä on suomennos Roy Beckin esitykseen "World Poverty, Immigration and Gumballs".Jotkut ihmiset sanovat, että voimakas maahanmuutto Yhdysvaltoihin voi auttaa maailman köyhyyden vähentämisessä. Se ei pidä paikkaansa ja näytän teille miksi.

Tämä purkkapallo esittää yhtä miljoonaa laillista maahanmuuttajaa, jotka Yhdysvallat on keskimäärin ottanut vastaan joka vuosi vuodesta 1990. Ketkä maailman ihmiset sitten ansaitsevat meidän humanitaarisen myötätuntomme?

Maailmanpankilla on mittari, joka mittaa ketkä ovat äärimmäisen köyhiä. He ansaitsevat vähemmän kuin kaksi dollaria päivässä. Kuinka moni maailman ihmisistä sitten ansaitsee vähemmän kuin kaksi dollaria päivässä?

Aloitetaan Afrikasta. Yksistään Afrikassa on 650 miljoonaa ihmistä, jotka ansaitsevat vähemmän kuin kaksi dollaria päivässä. Ja Intiassa on lisäksi 890 miljoonaa äärimmäisen köyhää ihmistä.

Kiinasta saamme 480 miljoonaa ihmistä, jotka ansaitsevat alle kaksi dollaria päivässä ja valitettavasti Aasiassa on sydäntäsärkevät 810 miljoonaa ihmistä, joiden tulot ovat Maailmanpankin mukaan alle kaksi dollaria päivässä. Ja lopuksi meillä on 105 miljoonaa Latinalaisen Amerikan asukasta, jotka ovat äärimmäisen köyhiä.

Maailmanpankin mukaan maailmassa on kolme miljardia ihmistä, jotka ovat äärimmäisen köyhiä ansaiten alle kaksi dollaria päivässä. Se tekee kolmetuhatta purkkapalloa ja joka vuosi me otamme yhden miljoonan ja oletamme sillä olevan jotenkin vaikutusta maailman humanitaariseen tilanteeseen.

Tietenkään maahanmuuttajat eivät ole näitä äärimmäisen köyhiä ihmisiä, eihän? Nämä ihmiset ovat liian köyhiä, liian sairaita ja liian eristyksissä, jotta he onnistuisivat tulemaan siirtolaiksi tänne.

Meille tulevat maahanmuuttajat ovat niitä vähemmän köyhiä ihmisiä ja Meksiko antaa hyvän mallin näistä ihmisistä, koska enemmistä tänne tulevista ihmisistä tulee Meksikosta ja Meksiko on köyhä.

Kuinka moni maailman ihmisistä asuu maissa, joiden keskimääräinen tulotaso on alempi kuin Meksikossa? Maailmanpankki kertoo meille, että heitä on nämä kolme miljardia plus 2,6 miljardia ihmistä. 5,6 miljardia maailman ihmisistä elää maissa, joiden keskimääräinen tulotaso jää pienemmäksi kuin Meksikossa. Se on 5600 purkkapalloa.

Mitä sitten eliitti kertoo meille? He kertovat, että kun otamme tämän yhden miljoonan uusia maahanmuuttajia, se tavalla tai toisella ratkaisee maailman köyhyyden ja meidän kuuluu ottaa heitä huolimatta sen vaikutuksista omiin työttömiimme ja köyhiin työläisiin, yhteiskuntamme kaikkein heikoimpiin. Huolimatta sen vaikutuksesta luonnonvaroihimme.

Vaikka seuraisimme Washingtonin kaikkein radikaaleimpia esityksiä ja kaksinkertaistaisimme maahanmuuton kahteen miljoonaan vuodessa, joka täysin ylittäisi meidän aineellisen, luonnonvarojen ja sosiaalisten rakenteiden kantokyvyn, me tosiasiassa vahingoittaisimme maailman köyhiä ihmisiä, koska se miljoona, jonka me otamme, on kaikkein tarmokkaimpia, usein paremmin koulutettuja, varmasti tyytymättömimpiä ihmisiä, jotka olisivat omissa maissaan muutosvoima, joka parantaisi näiden maiden tilannetta.

Todellisia humanitaarisia sankareita ovat ne ihmiset, joilla olisi varaa lähteä siirtolaisiksi, mutta jäävätkin omaan maahansa auttamaan maanmiehiään taidoillaan. Valitettavasti meidän maahanmuuttojärjestelmämme houkuttelee juuri näitä ihmisiä jättämään kotimaansa.

Tämä mahdottomuus saada aikaan edes pientä edistystä on itse asiassa vielä toivottomampi, koska kun me viime vuonna otimme miljoona maahanmuuttajaa, näissä maissa köyhät lisääntyivät 80 miljoonalla syntyvyyden ja kuolleisuuden erotuksena.

Ja tänä vuonna Kongressi tuo taas maahan miljoona siirtolaista ja YK:n mukaan näissä köyhissä maissa väki lisääntyy taas 80 miljoonalla. Ja voitte olla varmoja, että ensi vuonna Kongressi ottaa - elleivät äänestäjät estä heitä - taas miljoona maahanmuttajaa ja näissä köyhissä maissa väki lisääntyy taas 80 miljoonalla ihmisellä.

Voimme ottaa vaikka viisi miljoonaa ihmistä vuodessa, mutta emme koskaan pysy näiden maiden perässä. Emme tällä vuosisadalla.

Ymmärrättekö te? Maahanmuutto ei voi koskaan olla tehokas tai merkittävä tapa vähentää maailman kärsimystä. Heitä täytyy auttaa siellä missä he asuvat.

99,9% näistä köyhistä ei voi koskaan muuttaa rikkaaseen maahan. Ei mitään toivoa. Heidän täytyy kukkia siellä mihin heidät on istutettu - ainut paikka missä näitä 99,9% ihmisistä voidaan auttaa, on se missä he nyt elävät.

Autetaan heitä siellä.

https://www.numbersusa.org/
-Ibn MattiEi kommentteja:

Lähetä kommentti