18. marraskuuta 2017

Huumoriako?

Huumorin avulla voi käsitellä monia asioita, joita ei muuten osaa tai ehkä uskalla ilmaista, kuten hankalat tunteet tai kielletyt puheenaiheet.

Parhaimmillaan huumori on silloin, kun se on hyväntahtoista, mutta laittaa kuitenkin ajattelemaan. Parodiapoliisi Keijolla on Twitterissä hieno juliste, joka täyttää nämä molemmat vaatimukset. Tietysti joku voi nähdä tuossa myös ainakin kevyttä kenttäkettuilua.
No, onhan suorastaan naurettava ajatus, että nauruakin pitäisi rajoittaa. Voisiko olla vastuullista naurua? Saako nauraa, jos jollakin on vaikkapa hassu nimi?

Iltalehti kertoo juustomestarista, jolla on huvittava nimi. Olisiko tässä naurunvastuun paikka? On kai Vittu aivan tavanomainen ranskalainen nimi. Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä?
Kiellettyihin aiheisiin kuuluu nykyään myös joidenkin ideologioiden arvosteleminen, mukaan lukien leikinlasku vakavista aiheista. Mutta missä kulkee raja?

Osa huumorista on puhdasta hassuttelua...

...kun taas joskus se menee hieman vakavamieliseksi, vai ironiaksiko tuota kutsutaan?


-Tappakaa uskonluopiot! Hirttäkää homot! Kivittäkää avionrikkojat! Lyökää tottelemattomia vaimoja! Naikaa pieniä tyttöjä! Alistakaa kuffarit!
- Minä en halua tuollaisia uskomuksia maahani.
- No, no. Nyt riittää rasistinen vihapuhe.


Huumori perustuu monesti mieltä vailla oleviin rinnastuksiin, jotka ensin naurattavat ja saavat sitten ehkä pohtimaan...

Se on narttu.


Islamista ei paljon huumoria viljellä, koska siitä on tullut kielletty aihe. Ihmisiä on tapettu Profeetasta piirrettyjen kuvien vuoksi.

Joku vääräleuka onkin lausunut:

"Why Islam is called the Religion of Peace?
- Well, there's a piece over there, and there's a piece over there.

Mutta voisiko seuraavaa pitää loukkaavana tai peräti kiihottamisena kansanryhmää vastaan:
Pieni muslimipoika oli eksynyt tavaratalossa vanhemmistaan. Vartija tuli lohduttamaan pienokaista ja kysyi mikä tällä oli hätänä. -Mun äiti on kadonnut!, sai poika itkultaan sanottua. -Ahaa, mikä sinun äitisi nimi on? -Äiti. -Jahas, no miltä hän näyttää? Poika puhkeaa itkuun: "En mä tiedä!"


Olen yrittänyt hieman keräillä islamista tehtyä huumoria, mutta hyvää, tai pitäisikö sanoa hauskaa,  huumoria on vaikea löytää. Jos tiedätte hyviä linkkejä, niin laittakaa kommentteihin!2 kommenttia:

  1. On tietysti epäkohteliasta linkata omiin kirjoituksiinsa, mutta tässä paremman puutteessa selitys ilmiölle: "Miksi muslimit ovat niin vihaisia?"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se nyt toki epäkohteliasta ole! Kiitoksia linkistä!

      Poista