18. joulukuuta 2016

Profeetta joka varasti Joulun


Ja katso, enkelit sanoivat: »Maria, Jumala ilmoittaa sinulle hyvän sanoman, että hänen Sanansa tulee sinulle. Hänen nimensä on oleva Messias, Jeesus, Marian poika, hän on kuuluisa tässä ja tulevassa elämässä, yksi niistä, jotka korotetaan Jumalan läheisyyteen.

"Ennen kuin alat etsiä tätä lainausta Uudesta Testamentista, sinun kannattaa pyytää muslimityötoveriltasi, -ystävältäsi tai -naapuriltasi Koraani luettavaksesi - lainaus on Koraanin kolmannen luvun jakeesta 45." Näin kirjoittaa Ibrahim Hooper, CAIR:in (Council on American-Islamic Relations) viestintäpäällikkö. Hän aloittaa tällä tavoin joulunajan viestinsä ja se esitetään todisteena siitä, että "myös muslimit rakastavat ja kunnioittavat Jeesusta".

Aina jouluisin Hooperin kirjoitus julkaistaan uudestaan viesteineen siitä, kuinka "meillä on enemmän yhteistä kuin luulisit." Mutta tähän toiveikkaiseen viestiin liittyy muutakin. Sillä joka vuosi joulun aikaan joillakin muslimeilla on tapana murhata kristittyjä ja polttaa heidän kirkkonsa - mieluiten juuri joulupäivänä. Jos olet kristitty ja asut Nigeriassa, Egyptissä tai Pakistanissa, Joulupäivä on sekä ilon että pelon päivä. Jotkut muslimimaiden kristityt elävät jatkuvassa sieppausten, raiskausten, pakkoavioliittojen, omaisuuden takavarikoinnin, hakkaamisen ja jumalanpilkkasyytösten pelossa. Kuten Raymond Ibrahim on osoittanut kuukausittain ilmestyvässä kirjoitussarjassaan muslimien kristittyihin kohdistuvasta vainosta, muslimimaailma on täynnä vihaa kristittyjä kohtaan.

Onkin kysyttävä: eivätkö he ole kuulleet sanomaa siitä, että muslimit "rakastavat ja kunnioittavat Jeesusta"? Kyllä he ovat. Mutta he eivät kunnioita Jeesus Nasaretilaista vaan Muhammedin versiota Jeesuksesta. Islamin opetuksen mukaan Jeesus, kuten myös hänen äitinsä, ovat muslimeita - Jeesus on peräti islamin profeetta. Hän ei ole kuitenkaan lainkaan Nasaretin Jeesuksen kaltainen. Hän kieltää (varsin jyrkästi) olevansa jumalallinen tai koskaan sellaista väittäneensä (Koraani 5:116-7). Koraanin mukaan Jeesusta ei myöskään ristiinnaulittu eikä hän herännyt kuolleista eikä hän ole myöskään osa Kolminaisuutta. Lähes joka kerta, kun Jeesus mainitaan Koraanissa, tekstissä nähdään paljon vaivaa hänen jumalallisuutensa kiistämiseksi. Esimerkiksi hieman sen jälkeen kun enkeli Gabriel on ilmoittanut Marialle, että hän synnyttää Jeesuksen, lukijaa muistutetaan, että "Tämän me julistamme sinulle Muhammed, tunnusmerkkinä ja viisauden tietona, jotka ovat Koraanissa. Katso, Jeesus on Jumalan edessä samankaltainen kuin Aadam; Hän loi hänet (Aadamin) maan tomusta, sitten Hän sanoi hänelle: »Ole!» ja hän oli (elävä sielu)" (Koraani 3:58-59). Jeesus oli siis vain ihminen. Jottei tästä jäisi epäselvyyttä, pyydetään Kirjan kansaa (kristittyjä) vielä myöntämään, "ettemme palvele muuta kuin ainoata Jumalaa emmekä aseta ketään Hänen rinnalleen" (Koraani 3:64).

Jeesuksen syntymän ilmoitus toistetaan Koraanin suurassa 19 yhdessä Jeesuksen syntymän kuvauksen kanssa (joka tapahtui taatelipalmun alla). Sen jälkeen annetaan varoitus: "Tällainen on Jeesus, Marian poika. Tämä on tosi sanoma, josta he kuitenkin kiistelevät. Jumalan ei ole soveliasta hankkia itselleen poikaa; kunnia olkoon Hänelle! Kun Hän päättää jonkin asian, Hänen tarvitsee vain sanoa: »Tapahtukoon!» ja se tapahtuu" (19:34-35). Toisessa kohdassa käytetään vielä jyrkempää kieltä. Jakeessa 9:30 sanotaan, että "kristityt sanovat: »Messias on Jumalan poika»", ja sitten: "Jumalan ynseys heitä rasittakoon! Kuinka ovatkaan he etääntyneet!"

Hooper ei mainitse näitä asioita ovelassa joulusanomassaan, mutta ne muslimit, jotka tuntevat Koraania, tietävät, että he jotka asettavat muita Jumalan rinnalle syyllistyvät shirk:in syntiin - ja se on pahin synti kaikista. Mutta muiden asettaminen Jumalan rinnalle (Jeesus ja Pyhä Henki) on juuri sitä, mitä kristityt tekevät. Niinpä he ovat Allahin kirouksen alla ja ansaitsevat rangaistuksen. Tästä syystä muslimit vihaavat kristittyjä ja se on syy vihamielisyyteen joulua kohtaan.

Muslimit uskovat, että evankeliumeissa Jeesuksen sanoma on väärennetty. Islamin näkökulmasta kristittyjen evankeliumin Jeesus on väärä Jeesus. Todellinen Jeesus - hän joka kieltää olevansa Jumalan poika - löydetään Koraanista. Muistakaa tämä seuraavalla kerralla, kun muslimiapologisti (tai kristitty islamin apologisti) kertoo teille, että muslimit rakastavat ja kunnioittavat Jeesusta. Se ei ole sama Jeesus.

Muhammed väittää tavanneensa Jeesuksen ihmeellisellä matkallaan Paratiisiin, mutta se Jeesus, jonka hän tapasi, oli vain yksi profeetoista. Itse asiassa tapaaminen tapahtui seitsemänkerroksisen taivaan toisella tasolla, joten muut profeetat olivat selvästi hänen yläpuolellaan. Hän ei myöskään näytä tehneen juuri vaikutusta Muhammediin, joka kuvaili hänen "punakkaa" ihoaan ja "monia pisamiaan". Muhammed näyttää tarkoituksella asettaneen Jeesuksen tähän asemaan: hänen yläpuolellaan ovat Aaron, Mooses ja profeetta Aabraham, jota seitsemänkymmentätuhatta enkeliä palvelee (ja joka Muhammedin mukaan "on aivan minun näköiseni").

Kuvitellaanpa hetki, että Muhammed ei olisi tavannutkaan oman mielikuvituksensa Jeesusta, vaan Muhammed siirrettäisiin ajassa taaksepäin tapaamaan todellista Jeesusta. Miten hän reagoisi? Tervehtisikö hän Jeeusta profeetta-kolleeganaan? Tuskinpa. Sillä Uuden Testamentin Jeesus on - muslimien näkökulmasta - jumalanpilkkaaja. Hän väittää olleensa olemassa jo ennen Aabrahamia. Hän väittää olevansa Jumalan poika. Hän väittää olevansa Jumalan veroinen. Hän on toisin sanoen syyllistynyt kaikkein pahimpaan syntiin. Toisten asettaminen Jumalan rinnalle on Koraanin mukaan niin vastenmielistä, että luultavasti Muhammed olisi liittynyt niiden joukkoon, jotka vaativat Jeesuksen kuolemaa.

Muslimien nykyinen kristittyjen vainoaminen ei ole Koraanin vääristelyä vaan pitkälti sen noudattamista. Koraanissa on lukuisia varoituksia kristityille, "jotka puhuessaan vääristelevät Pyhää kirjaa" [siis sitä evankeliumia, jonka Allah ilmoitti Jeesukselle] (Koraani 3:78). Muualla kristittyjä kutsutaan "jumalattomiksi" (3:110) ja "ihmisistä kurjimmiksi" (98:6). Heidän syntinsä on jälleen kerran, että he palvelevat "jotakuta Hänen vertaisenaan" (4:48) ja tämän synnin vuoksi Allah lähettää "pelästyksen epäuskoisten sydämiin" (3:151). Ja vielä lisäksi Viimeisenä Päivänä "hän [Jeesus] on todistava heitä vastaan" (4:159).

Kristittyjen tavoin muslimit uskovat Jeesuksen toiseen tulemiseen, mutta se tulee olemaan epämiellyttävä yllätys kristityille, jotka eivät ole kääntyneet islamiin. Usein siteeratun hadithin mukaan:

Profeetta sanoi: Minun ja hänen, Jeesuksen, välillä ei ole muuta profeettaa. Hän laskeutuu (maan päälle)... Hän rikkoo ristin, tappaa sian ja lakkauttaa jizyan. Allah hävittää kaikki muut uskonnot paitsi islamin (Sunan Abu Dawud 37, 4310).

Islamin uskonoppineet ovat yleisesti sitä mieltä, että nämä teot tarkoittavat, että Jeesus kieltää kristinuskon. Shafi-koulukunnan lakikäsikirjan mukaan "Tämän viimeisen tulemisen jälkeen heiltä hyväksytään ainoastaan islam ... hän [Jeesus] ei hallitse evankeliumin mukaan vaan meidän Profeettamme seuraajana" (o9.8).

Islamilaisesta näkökulmasta Jeesuksen syntymä on siis kristinuskon hävittämisen alkusoitto. Koraanin mukaan Jeesus ei tullut maailmaan pelastamaan ihmisiä synnistä, vaan julistamaan Muhammedin tulemista ja toimimaan todistajana kristittyjä vastaan Tuomion päivänä. Ibrahim Hooper tietää tämän kaiken. Ja sen takia hänen joulun sanomansa kristityille vaikuttaa melko ontolta. Jos, kuten islam opettaa, Jeesus ei ole Jumala, jos häntä ei ole ristiinnaulittu eikä hän ole noussut ylös, ja jos hän ei ole ihmiskunnan pelastaja, hänen syntymänsä saattaa olla merkille pantava, mutta ei suinkaan syy lohtuun ja iloon.

Muhammedille Jeesus oli tärkeä, koska hän saattoi käyttää häntä keksimänsä uskonnon edistämiseen - yksi profeetta lisää pitkään ketjuun, joka todistaa postuumisti islamin totuutta. Käytännössä Muhammed käyttää Jeesusta omiin tarkoitusperiinsä. Hän riisuu evankeliumin sanoman kaikesta merkityksestä. Koraanissa ei julisteta "ilosanomaa". Kuten niin moni muukin asia Koraanissa, ilmoitus Jeesuksen syntymästä on vain lainaa. Se on otettu mukaan pönkittämään Muhammedin väitettä, että hänen uskontonsa perustuu pitkään perinteeseen.

Muhammed ei juhlinut Jeesuksen syntymää. Hän alensi Jeesuksen Messiaasta lähettilääksi. Ja mitä tämä lähettiläs julisti? Elämänkieltävää lakiuskontoa, jonka jumala oli etäinen tyranni. Islamin synty oli askel taaksepäin. Muhammed katseli ympärilleen ja päätti, että maailma tarvitsee vielä yhden esi-kristillisen uskonnon. Jeesus julisti, että Jumala on rakastava isä. Muhammed julisti, että Jumala on arvaamaton ja pakkomielteinen hallitsija. Jeesus oli uudistaja. Muhammed halusi palata vanhaan. Hänen seksuaalinen ja sensuelli paratiisinsa on esimerkki paluusta monien pakanoiden kuvittelemaan taivaaseen.

Vaikka Muhammed lainaa kristinuskosta, islam on perustaltaan esi-kristillinen uskonto. Jeesuksen syntymä mainitaan, mutta varsinainen kertomus on poistettu. Suuri tarina on Koraanissa typistetty muutamaan katkelmaan, jotka eivät ainoastaan jätä noudattamatta alkuperäistä tarinaa, vaan niitä käytetään palvelemaan aivan eri tarkoitusta. Muhammedin kertomus Jeesuksen syntymän ilmoituksesta on selvästi lainattu Luukkaan evankeliumin ensimmäisestä luvusta. Mutta toinen luku, jossa enkeli ilmoittaa ilosanoman paimenille, on tarkoituksella jätetty pois:

mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. (Luukkaan evankeliumi 2:10-11)

Evankeliumin ilosanoma on, että Jeesus on syntynyt ja hänen syntymänsä mahdollistaa syntymisen uuteen elämään. Muhammed sulkee tämän mahdollisuuden. Kukaan, joka on lukenut Koraania, ei voi syyttää Muhammedia ilon tuomisesta maailmaan. Hän ei ole ilosanoman vaan vanhan sanoman lähettiläs: että olemme arvaamattoman ja käsittämättömän Jumalan orjia, jolla on pakkomielle rankaisemiseen (lähes jokaisella Koraanin sivulla pelotellaan helvetin tulella). Sen lisäksi yksi tärkeimmistä tavoista miellyttää Jumalaa on sotia hänen vihollisiaan vastaan. Sen sijaan Jeesus - ihmiskunnan toivo uudesta alusta - on alennettu suhteellisen pieneen sivurooliin tarinassa, joka evankeliumeihin verrattuna on varsin kolkko.

Vuonna 2001 yhdeksäntoista muslimia kaappasi neljä lentokonetta ja he onnistuivat murhaamaan kolmetuhatta ihmistä. Mutta tällainen ei olisi koskaan juolahtanut heidän mieleensä ellei 1400 vuotta aiemmin Muhammed olisi kaapannut ja vääristellyt juutalais-kristillisiä uskomuksia luodakseen oman uskonnon korvikkeensa. Muhammad ajatteli aluksi käännyttävänsä juutalaiset ja kristityt uuteen uskontoonsa. Kristittyjen ja juutalaisten elementtien oli tarkoitus tehdä islam heille houkuttelevammaksi.

Ja juuri sitä Ibrahim Hooper yrittää saavuttaa joulun ajan sanomallaan. Mutta ennen kuin uskot hänen "enemmän-yhteistä-kuin-luuletkaan" -propagandaansa, mieti muutamia viimeaikaisia uutisotsikoita:

"Joulujuhla saattoi motivoida San Bernardinon terroristeja" (On selvinnyt, että Syed Farook ja hänen vaimonsa Tashfeen Malik olivat syvästi loukkaantuneita Farookin toimiston joulukoristeista)
"Muslimilaulajattaren perhe saa tappouhkauksia muslimeilta, koska he olivat julkaisseet kuvan joulukuusestaan" (Perhettä syytettiin "islamin loukkaamisesta" ja heidän sanottiin "häpäisevän uskontonsa")
"Toivotettuaan kristityille 'Hyvää Pääsiäistä' pidetty Glasgowilainen kauppias tuli surmatuksi toisen muslimin toimesta" (Kauppias Asad Shah tapasi myös toivottaa hyvää joulua kristityille facebook-sivullaan ja kaupassaan)

Ja lopuksi vielä hieman perspektiiviä Hooperin joulukirjoitukseen. Islam Question and Answer -nettisivusto antaa ohjeistusta joulukuusista:

Kysymys: "En juhli joulua millään tavalla, mutta 11-vuotias tyttäreni pitää kovasti koristelluista joulukuusista. Onko luvallista pitää sellaista kodissani ympäri vuoden?"
Vastaus (lyhennetty): "Sinun tulee selittää tyttärellesi, että on haraam [kiellettyä] jäljitellä vääräuskoisia ja on pakollista erottautua heistä, jotka on tuomittu Helvettiin ja inhota kaikkea mistä he pitävät, vaatetusta, symboleja ja rituaaleja, jotta hänelle syntyy kunnioitus ja kiintymys omaa uskontoaan kohtaan..."

Jäljempänä kirjoituksessaan Hooper ehdottaa, että "vihan voimien" yritykset "työntää muslimit ja kristityt erilleen" voidaan välttää "rakkauden, rauhan ja anteeksiannon sanomalla, jota Jeesus opetti ja jonka molemmat uskonnot hyväksyvät." Tämän on hullunkurista, sillä en muista yhtään kohtaa Koraanissa, jossa muslimi-Jeesus puhuisi "rakkaudesta", "rauhasta" tai "anteeksiannosta". Sen sijaan siellä on useita kohtia, joissa Jeesus tai Allah kieltää, että Jeesus olisi Jumalan poika. Mutta juuri Jumalan Pojan tuleminen ihmiseksi on evankeliumin pääsanoma. Jos se poistetaan, poistuu myös syy joulukuuselle, joululauluille ja joulukorteille, jotka valaisevat keskitalven pimeyttä. Ja mikä tärkeintä: silloin poistuu myös suurin toivo, jonka uupunut maailma on nähnyt.

Jäljelle jää vain uupunut ja ankea Muhammedin maailma, missä Narnian tarinoiden sanoin  "on aina talvi, vaan ei milloinkaan Joulu"


 - William Kilpatrick

---

Alkuperäinen kirjoitus: http://www.crisismagazine.com/2016/prophet-stole-christmas

Hooperin kirjoitus: http://www.usatoday.com/story/opinion/2013/12/22/christmas-jesus-catholic-quran-column/4166559/

Raymond Ibrahimin raportteja kristittyjen vainoista: http://raymondibrahim.com/category/muslim-persecution-of-christians/

Luukkaan evankeliumi: http://raamattu.fi/1992/Luuk.html

Koraani: http://www.islamopas.com/koraani/sisallys.htm

1 kommentti:

  1. Kiitos vasemmistoliberaalin poliittisen ja virkaeliittimme, asia on suurimmassa osassa Eurooppaa täysin päinvastainen kuin Kilpatrickin Narnia-sitaatissa: tänne tunkeutuneilla nuorilla ja nuorehkoilla, korostuneen maskuliinisilla ja aggressiivisilla muslimimiehillä on ikuinen joulu kesät ja talvet. Vääräuskoisten asia on palvella heitä niin, että talvi on tasan yhtä mukava kuin kesä.

    VastaaPoista