8. elokuuta 2016

Kymmenen faktaa Muslimiveljeskunnasta

Nicolai Sennels valottaa blogissaan Muslimiveljeskunnan historiaa ja tavoitteita:


Turkin presidentti näyttää
Muslimiveljeskunnan käsimerkkiä
Muslimiveljeskunta (arab. Ikhwan - Veljeskunta) on monikansallinen sunnimuslimien islamistinen järjestö, jonka perusti Egyptissä vuonna 1928 islaminoppinut opettaja Hassan al-Banna (1906-1949). Muslimiveljeskunta on maailman voimakkain ja vaikutusvaltaisin islamistinen järjestö. Heidän pysäyttämisensä on välttämätöntä globaalin jihadin pysäyttämisessä. Muslimiveljeskunta toimii lukemattomien etujärjestöjensä kautta (opiskelijoiden ja intellektuaalien järjestöt; kulttuurikeskukset; hyväntekeväisyysjärjestöt; moskeijat; liitot; poliittiset aktivistijärjestöt). Qatar (maailman rikkain valtio) on järjestön pääasiallinen rahoittaja.


10 faktaa Muslimiveljeskunnasta:
Hassan al-Banna


1) Muslimiveljeskunnan perustaja Hassan al-Banna kirjoitti: "Jihad on Allahin määräämä jokaisen muslimin velvollisuus eikä sitä voi sivuuttaa tai väistää. Allah pitää jihadia erinomaisen tärkeänä ja hänen palkintonsa marttyyreille ja taistelijoille, jotka taistelevat hänen tiellään, on suurenmoinen. Ainoastaan ne, jotka ovat marttyyrien veroisia jihadissa, saavat saman palkinnon. ... Jihad [tarkoittaa] taistelemista uskottomia vastaan ja se sisältää kaikki mahdolliset pyrkimykset, joilla islamin vihollisia heikennetään heidän voittamisekseen, heidän omaisuutensa ryöstämisen, pyhättöjensä hävittämisen ja heidän jumalankuviensa murskaamisen." USA:n kongressi päättelee Hassan al-Bannan opettaneen, että islamin luonne on hallita eikä olla hallittuna, ja siksi islamin tehtävä Muslimiveljeskunnan tulkinnan ja toiminnan mukaan on pakottaa islamin laki kaikille kansakunnille ja ulottaa valtansa koko maailmaan. Vaikka al-Bannan suunnitelma oli monitahoinen, se keskittyi pääasiassa väkivaltaisen jihadin kouluttamiseen ja toimeenpanoon - terrorioperaatioihin.

Sayyid Qutb
2) Sayyid Qutb (1906-1966) seurasi al-Bannaa Veljeskunnan hengellisenä oppaana. Hän oli vahvasti juutalaisvastainen ja uskoi, että Hitler oli Allahin lähettämä. Qutbin kirja Milestones esittää, että "islamilaisen jihadin perimmäinen tarkoitus ... jihadin ei tule olla vain puolustuksellista, sen on oltava hyökkäävää, ja sen päämääränä on tuoda islam 'kaikkialle maailmaan koko ihmiskunnalle'". Kirjan sanotaan olevan suuri inspiraation lähde monille jihadisteille.

Yusuf al-Qaradawi
3) Yusuf al-Qaradawi (s. 1926) on Veljeskunnan nykyinen hengellinen johtaja. USA, Britannia ja Ranska ovat esimerkkejä maista, jotka ovat kieltäneet al-Qaradawin maahantulon. Al-Qaradawi ylistää jihadia ja terroristijärjestöjä ja kehottaa valloittamaan Euroopan: "Veljemme Hamasissa, Palestiinassa, Islamilaisessa vastarinnassa, Islamilaisessa jihadissa, kun kaikki muut ovat antaneet periksi ja menettäneet toivonsa, saattavat meidät takaisin uskoomme jihadin tielle.... Ainoa joka vielä puuttuu on Rooman valloittaminen. Ennustuksen toinen osa. Hiraqin kaupunki [Konstantinopoli] valloitetaan ensin, ja nyt on jäljellä enää Rooma. Tämä tarkoittaa, että islam palaa Eurooppaan kolmannen kerran, kun se on kahdesti karkoitettu..." (Al-Qradawi viittaa kahdesti karkottamisella Kaarle Marteliin Etelä-Euroopassa vuonna 732 ja kristittyyn liittoumaan Wienissä vuonna 1683).

Hitler ja suurmufti al-Husseini

4) Adolf Hitler auttoi Muslimiveljeskuntaa vuodesta 1936 lähtien, koska hän piti muslimeita tärkeinä liittolaisina. Hitler jopa perusti islamilaisen natsiarmeijan - Waffen-SS Handschar Divisions (handschar tarkoittaa saksaksi arabialaista sapelia).

5) Muslimiveljeskunnan tunnuslause on: "Islam on ratkaisu" ja "Allah on päämäärämme. Profeetta on johtajamme. Koraani on lakimme. Jihad on meidän tiemme. Kuolema Jumalan tiellä on suurin toiveemme. Allahu akbar!"

6) Muslimiveljeskunnan tunnuksessa on kaksi sapelia (arabialaista miekkaa) ja viittaus Koraanin kahdeksanteen suuraan (Sotasaaliin suura), jakeeseen 60: "Ja varustakaa (muslimit) heitä vastaan niin suuri sotavoima ja hyvin ravittuja ratsuja kuin vain voitte, säikyttääksenne siten sekä Jumalan vastustajat että omat vihollisenne ja myöskin muut, joita ette tunne, mutta jotka Jumala tuntee. Ja mitä kulutattekin Jumalan tiellä ja asialla, se korvataan teille täydelleen, eikä teille tule mitään vääryyttä tapahtumaan." Jakeessa kehotetaan muslimeja käymään väkivaltaiseen jihadiin "Allahin tiellä" (toisin sanoen islamin levittämiseksi).

7) Muslimiveljeskunnan käsimerkki (neljä sormea) sai alkunsa Sisin syrjäytettyä Mohamed Morsin, veljeskunnan korkean jäsenen, vuona 2013. Neljä sormea viittaa sotilasiskuun Rabaa al-Adawiyan moskeijaan (rabia viittaa lukuun neljä). Käsimerkki tarkoittaa, että henkilö joko tukee veljeskuntaa tai on sen jäsen. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja hänen tukijansa näyttävät usein Rabia-merkkiä.

8) Britannian hallitus julkaisi vuonna 2015 raportin Muslimiveljeskunnasta. Siinä päätellään, että "he [Muslimiveljeskunta] rohkaisevat väkivaltaan - ajoittain myös terrorismiin - milloin poliittinen vaikuttaminen on tehotonta.... Muslimiveljeskunnan ideologian ja taktiikan piirteet tässä maassa ja ulkomailla ovat ristiriidassa arvojemme kanssa ja ovat olleet ristiriidassa kansakunnan edun ja kansallisen turvallisuuden kanssa."

Mielenosoittajat näyttävät
Rabiaa Saksan Kölnissä.

9) Radikalisoitumista vastustava Quilliam-järjestö kuvaa Muslimiveljeskuntaa näin: "Muslimiveljeskunta on järjestö, joka vaikuttaa Egyptistä käsin ja sitä pidetään islamismin emälaivana, mistä monet islamistiset ja jihadistiset ryhmittyvät ovat saaneet alkunsa. Se pyrkii perustamaan globaalin islamistisen valtion, jota hallittaisiin heidän aivan erityisen poliittisen islamin tulkintansa mukaan. Vaikka he tällä hetkellä taktisista syistä tukevat demokraattista prosessia, järjestö ei sulje pois väkivallan käyttöä..."

10) Holy Land Foundation -oikeudenkäynnin aikana Muslimiveljeskunnalta paljastui dokumentteja, joiden mukaan heidän suunnitelmansa ei ollut ainoastaan käydä väkivaltaiseen jihadiin vaan myös käyttää demokratiaa sen itsensä tuhoamiseen: "Islamin edistäminen Pohjois-Amerikassa, tarkoittaen: tehokkaan ja pysyvän islamilaisen liikkeen perustaminen, joka toimii Muslimiveljeskunnan johdolla, ja joka ajaa muslimien asiaa kotimaassa ja ulkomailla, ja joka pyrkii kasvattamaan tarkkaavaisten muslimien määrää, tähtää muslimien pyrkimysten yhdistämiseen ja kohdistamiseen, esittää islamin vaihtoehtoisena sivilisaationa, ja tukee globaalia Islamilaista Valtiota missä hyvänsä se onkin... Asutusprosessi on 'Sivilisaatio-jihadistinen prosessi' kaikkine merkityksineen. Ikhwanin [Muslimiveljeskunnan] tulee ymmärtää, että heidän työnsä Amerikassa on yhdenlaista suurta jihadia, joka eliminoi ja tuhoaa läntisen sivilisaation sisältä päin ja 'sabotoi' sen surkean asumuksen heidän omien käsiensä kautta ja uskovaisten käsien kautta..."
Alkuperäinen kirjoitus: http://10news.dk/?p=2770

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti