5. huhtikuuta 2015

Professori: Jihadistit seuraavat Muhammedin esimerkkiä

Tanskalainen kielitieteilijä Tina Magaard on analysoinut kolme vuotta kymmenen eri uskonnon perusteoksia. Hänen johtopäätöksensä on, että islam erottuu joukosta rohkaisemalla terrorismiin ja väkivaltaan enemmän kuin muut uskonnot.

Berlingske kirjoittaa:

Tina Magaard tuntee islamin erinomaisesti sekä henkilökohtaisesti että akateemisesti. Hän uskoo, että tanskalaiset islam-asiantuntijat eivät tuo esille, mitä islamin pyhissä kirjoituksissa sanotaan, ja missä laajuudessa ääriliikkeet saavat käyttövoimansa näistä kirjoituksista...
Hän opiskeli arabiaa ja luki sekä Koraania että haditheja. Sieltä hän tunnisti monia ahdasmielisiä suuntauksia, joihin hän oli törmännyt [matkoillaan muslimimaissa].
 "Se että islamin teksteistä löytyy murhanhimoisia katkelmia, ei ole itsessään huomiota herättävää, koska sellaisia katkelmia löytyy myös muista uskonnoista. Silmiinpistävää on se, miten paljon näitä katkelmia on verrattuna koko tekstiin, ja kuinka ne keskittyvät vastakkainasetteluun meidän ja heidän välillä, ja miten vääräuskoisia ja apostaatteja kuvaillaan likaisiksi, mädänneisiksi, rikollisiksi, tekopyhiksi ja vaarallisiksi. On myös huomiota herättävää kuinka paljon tekstit vaativat lukijaa taistelemaan vääräuskoisia vastaan sekä sanoin että miekoin. Monissa tekstikatkelmissa Muhammed näyttelee pääroolia rohkaisemassa väkivallan käyttöön, oli sitten kyseessä kivittäminen, kaulojen katkaisu, sotilasoperaatiot tai kriitikkojen ja runoilijoiden teloittaminen."
Tina Magaard pitää erityisen moitittavana sitä, että monet islamin tutkijat hänen käsityksensä mukaan jättävät nämä faktat tahallaan kertomatta, ja käyttävät valta-asemaansa hyväkseen asettamalla normin sille, mitä voidaan sanoa. Usein he syyttävät tanskalaisia rasismista sen sijaan, että objektiivisesti kertoisivat, että ääriainekset löytävät oikeutuksen väkivaltaan ja sillä uhkailuun suoraan islamin pyhistä kirjoituksista. ...
Kun häneltä kysytään Krudttöndenin tapahtumista (terrori-isku Kööpenhaminassa helmikuussa 2015) ja Charlie Hebdon hyökkäyksestä, ja olisiko toivottavaa tulevaisuuden harmonian ja yhteiselon vuoksi lopettaa Muhammedin piirtäminen, Tina Magaard antaa yksiselitteisen vastauksen:
 "Ainut asia, jonka saavutamme sanomalla, että meidän ei tule piirtää Muhammedia, on että me saamme lisää uskontoon perustuvia rajoituksia vapaudellemme. Meidän tulisi mieluummin ottaa härkää sarvista ja kysyä tekikö Muhammed oikein, kun hän esimerkiksi määräsi kriitikkonsa murhattaviksi. Tämä keskustelu meidän tulee käydä Euroopan muslimien kanssa."
Tina Magaardin mukaan kaikkein eniten herättää ajatuksia se, että on niin vaikea löytää imaamia, joka uskaltaisi ja haluaisi kritisoida islamin niitä puolia, jotka ovat vastoin liberaaleja vapauksia...
 "Sen sijaan tulee sellaista jorinaa, kuten: 'Tästä ei ole relevanttia keskustella tämänpäivän Tanskassa' tai 'tämä on väärinkäsitys'. Mutta he kieltäytyvät kritisoimasta konkreettisia tekstin kohtia, joita terroristit käyttävät oikeuttamaan tekonsa", Magaard sanoo.Suomennettu 10news.dk:n englanninkielisestä artikkelista Danish professor : Jihadis are just following the example of Mohammed.

Koko Berlingsken artikkeli on luettavissa englanniksi Gates of Viennasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti