29. elokuuta 2017

Opettiko Muhammad rakkautta?

Citizen Warrior vastaa blogissaan kysyjille:

Joku kysyi Facebookissa näin: "Opettiko Muhammad alun perin rakkautta, mutta sitten ihmiset vuosisatojen saatossa irrottivat hänen sanansa kontekstistaan?"

Vastasin näin: Ei, Muhammad ei opettanut rakkautta. Mutta vuosisatojen saatossa monet muslimit - sillä ihmiset ovat tavallisesti myötätuntoisia - jättivät Muhammadin opetukset huomiotta ja kohtelivat toisuskoisia ystävällisesti.

Mutta ajat muuttuvat. Saudi-Arabia on käyttänyt valtavaa öljyvarallisuuttaan levittääkseen fundamentalismia maailman joka kolkkaan, ja rahoittanut tuhansia moskeijoita ja madrasseja, joissa kaikissa opetetaan puhdasta väärentämätöntä islamia, jossa Allahin laki (sharia) on ainut laillinen yhteiskuntajärjestys, ja islamin lopullinen tavoite on saattaa kaikki maailman ihmiset sharian alaisuuteen.

Islam opettaa, että tämä tavoite saavutetaan siten, että ensin uskottomia vain kutsutaan islamiin, kuten Osama bin Laden teki ennen syyskuun yhdennentoista iskuja Yhdysvaltoihin. Jos uskottomat eivät ota islamia vastaan, muslimien on Allahin määräyksen mukaisesti julistettava heille sota, jos vain ovat riittävän voimakkaita siihen. Voitettuaan heidän on annettava uskottomille vielä yksi mahdollisuus kääntyä islamiin (kristityillä ja juutalaisilla on myös mahdollisuus hyväksyä dhimmin asema), tai tulla surmatuiksi.

Tämä järjestely on toiminut hyvin. Viittäkymmentäkuutta maata hallitaan islamilaisen lain mukaan. Islamilainen yhteistyöjärjestö (OIC, Organisation of Islamic Cooperation) on maailman laajin organisaatio Yhdistyneiden kansakuntien jälkeen ja se on YK:n suurin äänestysblokki.

Tänä päivänä muslimeja muuttaa kaikkiin toisuskoisiin valtioihin. He tuovat mukanaan ideologiansa.


Joku toinen kommentoi vielä: "En ymmärrä miksi ihmiset seuraavat näitä ohjeita. Miten vaikeaa on vain hyväksyä toiset ihmiset? En ymmärrä. Minusta on mukaa olla ystävällinen. Se on palkitsevaa.

Vastasin hänelle näin: Ystävällisyys on tosiaan mukavaa. Mutta mieti sitä, että muslimi on kasvatettu uskomaan, että Koraani on Kaikkivaltiaan sanaa. Ja Muhammad on Kaikkivaltiaan viimeinen profeetta. Ja Muhammad sanoi, että Allahin laki (sharia) on ainut laillinen yhteiskuntajärjestys. Kaikki muut lakijärjestelmät ovat ihmisen tekemiä ja siksi vääriä ja pahoja.

Ja mieti vielä sitä, että jos uskoisit Allahin antaneen jokaiselle muslimille tehtävän: saattakaa kaikki ihmiset Allahin alamaisiksi. Ja on sitä paitsi täysin luvallista käyttää väkivaltaa, sillä uskottomat eivät ymmärrä omaa parastaan. He joutuvat joka tapauksessa kärsimään hirvittävästä kidutuksesta tuonpuoleisessa, joten voisit yhtä hyvin yrittää tehdä heistä uskovaisia, jopa vastoin heidän tahtoaan.

Näin se menee. Ja se on aiheuttanut ihmiskunnalle ongelmia jo 1400:n vuoden ajan. Ratkaistaanko tämä olemalla ystävällinen niille, jotka uskovat tällaiseen ideologiaan? Mitä me voisimme tehdä? Tätä kysymystä meidän kaikkien tulisi pohtia. Miten voisimme toimia siten, että olisimme myötätuntoisia, muttemme kuitenkaan typeryksiä?Suomennettu Citizen Warriorin blogista: http://www.citizenwarrior.com

Citizen Warrior Facebookissa: https://www.facebook.com/citizenwarriorcentral/

Citizen Warrior Twitterissä: https://twitter.com/citizen_warrior

Citizen Warrior on myös julkaissut ohjekirjan siitä, miten oikeaa tietoa islamista voidaan levittää ei-muslimeille: Getting Through: How to Talk to Non-Muslims About the Disturbing Nature of Islam
---


Ayaan Hirsi Ali keskustelee islamista Dave Rubinin haastattelussa.2 kommenttia:

 1. Anonyymi2/9/17 01:11

  Moi Matti. Kysyisin vielä, että mitä se "Allahu akbar" oikein tarkoittaa? Mä olen lukenut ja kuullutkin, että se olisi suomeksi "jumala on suurin". Olen myös kuullut ja lukenut, että se olisi "jumala on suurempi". Kumpi lienee oikeampi käännös? Varsinkin kun tarkoitus on täysin erilainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa itse arabiaa, mutta käsittääkseni se tarkoittaa "Jumala on suurempi", eli konditionaali. Se siis tarkoittaa, että "Meidän Jumalamme on suurempi kuin teidän jumalanne."
   Olen lukenut tästä myös sellaisen selityksen, että "Jumala on suurin" ei ole islamin teologian mukainen, koska Allahilla ei ole mitään rajoituksia; jos Allah olisi suurin, niin silloin tavallaan sanoittaisiin, ettei Allah voisi olla vielä sitäkin suurempi! Tähän totean vain kuten Ibn Hisham monesti Profeetta Muhammadin elämäkerrassa: "Jumala tietää parhaiten."

   Bill Warner esittää, että tämä islamiin sisäänrakennettu uskomus saattaa olla syynä islamilaisen maailman tieteelliseen takapajuisuuteen: jos Jumalalla ei ole mitään rajoja, niin syyn ja seurauksen lakiakaan ei ole, eikä ole myöskään mahdollista harjoittaa tiedettä, joka perustuu syyn ja seurauksen lakiin. Jos Jumala voi huomenna päättää, että Aurinko nouseekin tästä lähtien lännestä tai omena ei putoakaan maahan vaan jää leijumaan herra Newtonin pään yläpuolelle, se ei ole hyvä pohja tieteelliselle ajattelulle. Itse asiassa islamin parissa oli keskiajalla lahko (Mu'taziliitit), joka halusi ajatella enemmän kreikkalaisten filosofien opetusten mukaan, mutta heidät tuomittiin lopulta vääräuskoisiksi ja jäljelle jäi tämä vanhoillinen ja tieteelle vihamielinen suuntaus... https://fi.wikipedia.org/wiki/Mu%27taziliitit

   Poista