29. heinäkuuta 2016

Mona Walter: Kävin Nizzassa

Mona Walter kirjoittaa matkastaan Nizzaan katsomaan omin silmin kuorma-autolla tehdyn terrori-iskun tapahtumapaikkoja.

---

Heinäkuun 19. päivä kävin itse Nizzassa katsomassa kaupunkia ja 14. heinäkuuta tapahtuneen hirvittävän joukkomurhan tapahtumapaikkaa, missä monet aikuiset ja lapset menettivät henkensä.

Matkan tarkoituksena oli kolmessa päivässä omin silmin ja haastattelemalla asukkaita ja turisteja selvittää, mitä todellisuudessa oli tapahtunut. Miksi tämä kaikki tapahtui?

Meidän medioissamme tekijää on kuvailtu häiriintyneeksi mielipuoleksi. Ranskassa tilanne oli aluksi samankaltainen. Monet ovat yhä sitä mieltä, että tekijä oli hullu ja teko oli tehty hetken mielijohteesta.

Olen keskustellut poliisien, sotilashenkilöiden, taksinkuljettajien ja Nizzan asukkaiden kanssa. Kuva on nyt aivan toinen. Teon takana oli jihadisti. Sitä oli suunniteltu vuoden ajan ja tekijällä on ollut kolme avustajaa. Jälleen kerran ovat media ja poliitikot koettaneet piilotella totuutta näistä iskuista, joita jihadistit ovat tehneet ympäri Eurooppaa. Koska eliitti kieltäytyy tunnustamasta, että tällä on mitään tekemistä islamin kanssa, on ongelman ratkaiseminen vaikeampaa. Johtajiemme hippaleikki islamin kanssa osoittaa heikkoutta. Islamin näkökulmasta me olemme jo hävinneet.

Me, joilla on tietämystä islamista, entiset muslimit, Lähi-idän kristityt ja muut, jotka ovat opiskelleet islamia, joudumme taistelemaan kahdella rintamalla. Toisaalta islamia vastaan ja toisaalta eliittiä vastaan, joka ei kutsu ongelmaa sen oikealla nimellä. Taas kerran poliitikot ja media uskovat, että ongelma menee pois hoitamalla islamin opin oireita. Vaan kun oireet poistaa, on tauti jäljellä. Tässä tapauksessa tauti on islam ja sen profeetta Muhammed. Oireet ovat jihadisteja.

Ehkäpä yritän esittää vertauksen, jotta tämän asian ymmärtäminen olisi helpompaa. Sanotaan vaikka, että Ruotsissa riehuisi massamurhaaja. Hän on tappanut satoja ihmisiä puukolla. Ei kai kukaan kuvittele, että ratkaisisimme tämän ongelman ottamalla murhaajalta puukon pois ja tarjoaisimme hänelle sitten mahdollisuutta elää keskuudessamme?

Verrataan tätä islamin ongelmaan siten, että puukko on jihadistit ja massamurhaaja on islam. Vaikka ottaisimme pois sata jihadistia, luo islam heitä tuhat lisää, sillä islamin uskonto on ongelman alkusyy.

Mikäli eliitti ei tunnusta ongelman alkusyytä, joudumme elämään jatkuvassa jihadisti-iskujen pelossa ja voimme valmistautua siihen, että demokratioistamme tulee sen seurauksena valvontayhteiskuntia.

Nämä jatkuvat jihadisti-hyökkäykset, joita saamme nyt Euroopassa kokea, ovat vain pisara siitä, mitä kristityt ja juutalaiset ovat joutuneet kokemaan 1400 vuoden ajan Lähi-idässä. Älä luulekaan, että islam on erilainen Euroopassa kuin se on Lähi-idässä.

Kuvasin jonkin verran filmimateriaalia Nizzasta. Kunhan olen käsitellyt materiaalin, laitan sen tähän blogiini ja youtube-kanavalleni, jonka voitte tilata itsellenne.

---

Alkuperäinen kirjoitus: http://monawalter.com/jag-besokte-nice/Mona Walter on tullut nuorena Ruotsiin pakolaisena Somaliasta. Hän tutustui kunnolla uskontoonsa islamiin vasta Ruotsissa ja oli järkyttynyt sen sanomasta. Hän hylkäsi islamin ja oli jonkin aikaa ateisti, kunnes kääntyi kristityksi. Nyt hän joutuu pelkäämään muslimeja ja elämään piilossa, sillä islamin mukaan uskosta luopuminen on kuolemalla rangaistava rikos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti