1. joulukuuta 2015

Myytti: Muhammed ei hyväksynyt raiskausta

On islamin vastaista raiskata musliminainen, mutta Muhammed suorastaan kannusti raiskaamaan muiden uskontojen harjoittajia, kun heidät saatiin vangeiksi taistelussa. Tämä hadith antaa kontekstin Koraanin jakeelle 4:24:

Allahin Lähettiläs (rauha hänelle) lähetti sotilasosaston Awfasiin Hunainin taistelun aikana. He kohtasivat vihollisen ja taistelivat heitä vastaan. He voittivat vihollisen ja ottivat heidät vangeiksi.
Jotkut Allahin Lähettilään (rauha hänelle) kumppanit olivat vastahakoisia käymään sukupuoliyhteyteen naisvankien kanssa, koska näiden toisuskoiset aviomiehensä olivat paikalla. Niinpä Allah, Ylistetty, ilmoitti tämän Koraanin jakeen: (Suura 4:24) "Samoin (ovat kielletyt teiltä) kaikki naidut naiset lukuunottamatta niitä orjattaria, jotka ovat joutuneet haltuunne (oston tai sodan kautta)." (Abu Dawud 2150, samoin Muslim 3433)

Oikeastaan, kuten hadith osoittaa, se ei ollut Muhammed, vaan "Allah, Ylistetty", joka käski raiskaamaan naiset heidän aviomiestensä edessä - mikä on jälleen yksi syy, miksei islamia voi pitää samanlaisena muiden uskontojen kanssa.

Huomatkaa myös, että näiden epäonnisten naisten aviomiehet olivat selvästikin hengissä taistelun jälkeen. Tämä on tärkeää, sillä asia on pahasti ristiriidassa niiden apologistien kanssa, jotka väittävät Muhammedin ottaneen orjiksi vain leskiä, jotka eivät muuten olisi voineet huolehtia itsestään. (Vaikka apologistit olisivat oikeassa, minkälainen moraalikoodisto pitää oikeana, että lesket voivat valita vain nälkäkuoleman ja raiskauksen välillä?)

On useita muitakin episodeja, joissa Muhammedilla on hyvä mahdollisuus kieltää raiskaaminen - kuitenkin hän sen sijaan antaa ohjeita, miten raiskaus tulee suorittaa. Yhdessä tällaisessa tapauksessa hänen miehensä olivat vastahakoisia vähentämään orjiensa rahallista arvoa markkinoilla saattamalla heidät raskaiksi. Muhammedille esitettiin kysymys keskeytetystä yhdynnästä:

"Oi Allahin Lähettiläs! Olemme saaneet naisvankeja osuutenamme sotasaaliista, ja olemme huolissamme heidän rahallisesta arvostaan. Mikä on sinun mielipiteesi keskeytetystä yhdynnästä?" Profeetta vastasi: "Teettekö te todella niin? On parempi ettette harjoita sitä. Sielu jonka Allah on määrännyt syntymään, tulee varmasti syntymään." (Bukhari 34:432)

Kuten nähdään, islamin profeetta ei pannut pahakseen sitä, että hänen miehensä raiskasivat naisia, vaan antoi ohjeen ejakuloida uhriensa sisään.

Kuten voi kuvitella, Muhammedin selvä hyväksyntä taistelussa vangittujen naisten raiskaamiseen ja hänen oma osallistumisensa siihen saa nykyajan apologistit kiemurtelemaan. Tästä syystä jotkut heistä pyrkivät selittelemään näitä lukuisia tapahtumia ja Koraanin viittauksia esittämällä, että nämä olivat naisia, jotka pakenivat huonoja avioliittojaan ja etsivät turvaa muslimien luota. Jotkut apologistit jopa viittaavat heihin "vaimoina", vaikka Koraani tekee selvän eron "orjattarien" ja oikeiden vaimojen välillä (katso suura 33:50).

Nykyajan apologistien syväksi harmiksi historiallisista teksteistä ei löydy kerrassaan mitään, mikä tukisi heidän ruusuista versiotaan muslimien historiasta. Bani Mustaliqin naiset myytiin orjuuteen sen jälkeen, kun heidät oli raiskattu:

"Lähdimme sotaretkelle Allahin Lähettilään (rauha hänelle) Bi'l-Mustaliqiin ja otimme vangeiksi joitakin erinomaisia arabinaisia; ja me himoitsimme heitä, sillä me kärsimme vaimojemme poissaollessa, (mutta samanaikaisesti) himoitsimme myös heistä saatavia lunnaita. Niinpä päätimme harjoittaa seksiä heidän kanssaan, mutta käyttäen 'azl (miehen sukupuolielimen vetäminen pois, ennen kuin siemenneste purkautuu, jotta vältetään hedelmöittyminen). Mutta me sanoimme toisillemme: Teemme näin vaikka Allahin Lähettiläs on seurassamme; miksi emme kysyisi häneltä neuvoa? Niinpä kysyimme Allahin Lähettiläältä (rauha hänelle), ja hän vastasi: Ei sillä ole väliä" (Sahih Muslim 3371).

Muhammed ja hänen uskolliset seuraajansa myivät naisorjia kuin mitä tahansa hyödykettä:

"Sitten lähettiläs lähetti Sa-d b. Zayd al-Ansarin, Abdu'l-Ashalin veljen, joidenkin Bani Quraizan vangittujen naisten kanssa Najdiin ja hän myi heidät vaihtaen heidät hevosiin ja aseisiin." (Ibn Ishaq/Hisham/Hisham 693)

Onko islamin mukaista vaihtaa jonkun vaimo hevosiin? Selvästikään nämä eivät olleet vaimoja!

Vielä tärkeämpää on se, että määritelmällisesti "vangiksi otettu" nainen ei selvästikään ole pakenemassa aviomiestään. Hän yrittää paeta vangitsijaltaan (eli muslimiorjakauppiaalta). Seuraava hadith kuvailee tyypillistä orjien hankkimisretkeä, jossa naiset ja lapset vangitaan heidän yrittäessään paeta hyökkääviä muslimeita:

"...ja sitten me hyökkäsimme joka puolelta ja saavuimme heidän vesipaikalleen, missä taistelu käytiin. Jotkut vihollisista tapettiin ja jotkut otettiin vangeiksi. Silloin näin etäällä pakenevia naisia ja lapsia. Pelkäsin, että he saavuttaisivat vuoret ennen minua, joten ammuin nuolen heidän ja vuoren väliin. Kun he näkivät nuolen, he pysähtyivät. Sitten hain heidät ajaen heitä edelläni" (Sahih Muslim 4345).

Muslimikertoja näkee naisten yrittävän paeta (miestensä joukkomurhan jälkeen) ja ampuu nuolen heidän reitilleen katkaistaakseen heidän tiensä. He yrittivät välttää joutumasta muslimien vangiksi.

Sama hadith jatkaa kertomalla, että Muhammed itse vaati yhden vangituista naisista omaan käyttöönsä:

Ajoin heitä edelläni, kunnes saavuimme Abu Bakrin luo, joka antoi minulle yhden tytön lahjaksi. Sitten saavuimme Medinaan. En ollut vielä kajonnut häneen, kun Allahin Lähettiläs (rauha hänelle) tapasi minut kadulla ja sanoi: "Anna minulle tuo tyttö." (Sahih Muslim 4345)

Islamin profeetta ja hänen seuraajansa käyttivät sotaa saadakseen naisia henkilökohtaisiin seksuaalisiin tarpeisiinsa ja kaupankäynnin välineiksi. Ellei naista julistettu jonkun vaimoksi, hänestä tuli seksiorja. Missään tapauksessa hänen kohtalonsa ei riippunut siitä mitä hän oli tehnyt, eikä hänellä ollut mahdollisuutta vaikuttaa tulevaisuuteensa.

Alkuperäinen kirjoitus: http://www.thereligionofpeace.com/Muhammad/myths-mu-rape.htm


Sotasaaliiksi saadut naiset myytiin seksiorjiksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti