Lorne Gunter Toronto Sunissa:
Me länsimaalaiset saatamme olla pahimmat vihollisemme terrorismin vastaisessa sodassa. Monien johtajiemme ja mielipidevaikuttajiemme poliittinen korrektius saattaa meidät vielä hautaan.
Al-Qaida, ISIS, Al-Shabaab, Boko Haram ja monet muut terroristijärjestöt haluavat joko tappaa meistä niin monia kuin mahdollista tai vaihtoehtoisesti kääntää meidät heidän erityisen brutaaliin islamin lahkoonsa. Heidän unelmansa on maailmanlaajuinen kalifaatti, jossa kaikki vapaat ihmiset on alistettu sharia-lakia noudattavan salafistisen diktatuurin alaisuuteen.
Mutta ISIS ja muut ovat uhka lännelle ainoastaan niin kauan kuin me sallimme heidän olla olemassa. Länsimaiset armeijat voisivat melko helposti tuhota ISIS:in ja ajaa sen ulos Syyriasta ja Irakista. Ainakin sotilasoperaatio olisi suhteellisen vaivaton.
Ongelmana on löytää yhteinen tahto vastustaa ISIS:iä maassa eikä vain ilmasta käsin. ISIS:in hävittäminen on paljon vaikeampaa poliittisesti ja diplomaattisesti. Olisi vaikeaa vakuuttaa länsimaiset äänestäjät siitä, että lähettäisimme - jälleen kerran - jalkaväkeä ja panssarivaunuja Lähi-itään.
Diplomatian puolella venäläisillä ja nykyisellä Syyrian hallinnolla on hyvin erilaiset päämäärät kuin turkkilaisilla, joiden tavoitteet ovat täysin vastakkaiset kurdien kanssa (ja kurdit ovat lännen kannalta se luotettavampi liittolainen), joiden tavoitteet ovat erilaiset kuin Irakin sunnien, jotka taas ovat Irakin shiiojen vihollisia.
Sitten on vielä iranilaiset. Ja israelilaiset.
Silti kaikki nämä vaikeudet voidaan voittaa helpommin kuin poliittinen korrektius. Poliittinen korrektius ei pärjää radikaalille islamille.
Katsotaanpa paria loistavaa esimerkkiä tässä kuussa.
San Bernardinon terrori-iskujen jälkeen ilmiantaja astui esiin sanoen, että Obaman hallinnon poliittisesti korrektit elimet olivat lopettaneet tiedusteluprojektin, joka olisi saattanut estää iskun.
Entinen Homeland Security:n turvallisuusasiantuntija Philip Haney johti hanketta, jonka tehtävänä oli seurata ääriainesten kansainvälisiä verkostoja, joiden epäiltiin soluttautuneen Yhdysvaltojen muslimiyhteisöihin ja radikalisoivan Amerikan muslimeja.
Yksi niistä verkostoista, joita hän ja hänen väkensä seurasivat, oli Kalifornian Riversidessa, San Bernardinon kupeessa. Verkosto toimi juuri siitä moskeijasta käsin, missä tappaja Syed Farook tapasi käydä.
Mutta koska Haneyn projekti seurasi lähinnä islamilaisia radikaaleja, sen katsottiin olevan rasistista profilointia. Niinpä Haneyn mukaan Yhdysvaltain viranomaiset lakkauttivat operaation ja siirsivät sen työntekijät muihin tehtäviin sekä tuhosivat sen kaikkien 67:n tutkimuksen aineistot.
Ei ole mahdollista estää jokaista terrori-iskua eikä voida tietää varmasti olisiko Haneyn väki pystynyt estämään ennalta San Bernardinon iskut tunnistamalla Farookin ja hänen vaimonsa Tashfeen Malikin. Kuitenkin on niin, että niin kauan kuin johtajat ovat enemmän huolissaan muslimien loukatuista tunteista kuin terrorismin torjunnasta, länsimaat ovat paljon haavoittuvaisempia kuin niiden tarvitsisi olla.
Kaksi viikkoa sitten Kanadassa, samoihin aikoihin kun pääministeri Justin Trudeau toivotti ensimmäisen koneellisen Syyrian pakolaisia sydämellisesti tervetulleiksi Kanadaan, Toronton tulliviranomaiset ottivat amerikkalaisen kirjailijan Robert Spencerin kolmannen asteen käsittelyyn.
Spencer, joka pitää nettisivua jihadwatch.org, on radikaalin islamin ankara kriitikko. Hän on kirjoittanut 14 kirjaa terrorismista ja radikalisaatiosta, niistä kaksi New York Timesin bestsellereitä.
Mutta kun hän yritti tulla Kanadaan puhumaan Jewish Defence Leaguen tilaisuuteen, häntä kuulusteltiin kolme tuntia Pearsonin kansainvälisellä lentokentällä ja hänen matkatavaransa tutkittiin mahdollisen vihakirjallisuuden varalta.
Tunnettua kirjailijaa pidäteltiin mielipiteidensä vuoksi sillä aikaa kun pakolaiset (joiden mielipiteitä emme tunne) toivotettiin tervetulleiksi kuin sankarit.
Tämä jos mikä on demokraattisten arvojen PK-trumppausta.
Alkuperäinen kirjoitus: http://www.torontosun.com/2015/12/26/political-correctness-may-kill-us----literally
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti