25. joulukuuta 2012

Rauha maassa (ja ihmisillä hyvä tahto)

Citizen Warrior blogissaan:

Serge Trifkovic on sanonut että suurimmassa osassa maailman konflikteissa muslimit ovat osallisina, ja jos ne konfliktit poistettaisiin, maailma olisi hyvinkin rauhallaninen paikka.

Sekä ortodoksiset että heterodoksiset muslimit ovat aina kärkkäitä huomauttamaan, että islam on rauhan uskonto. Trifkovicin lausunto herätti kuitenkin uteliaisuuteni joten aloin etsiä Googlesta karttaa maailman konflikteista ja tietoa siitä mikä osa niistä on sellaisia joissa muslimit ovat osallisina. En löytänyt sitä mitä etsin, mutta löysin kaksi karttaa (kahdelta sivustolta joilla ei ole tekemistä toistensa kanssa), jotka ovat kiinnostavia kun niitä vertaa toisiinsa.

Ensimmäinen kartta on Freedom House sivustolta. Se on organisaatio joka pitää kirjaa maailman demokratioista. Sieltä löytyy "vapauden kartta". Violetit maat ovat kuvassa vähiten vapaita:

Muutamaa klikkausta myöhemmin löysin kartan maailman muslimipopulaatioista. Värit kertovat miten suuri osuus väestöstä on muslimeja ja missä on tiheimmät muslimipopulaatiot (tumman sininen näyttää missä muslimien osuus on suurin):Kartoissa ei ole juurikaan eroa. Ainut iso ero on Kiina, joka ei ole islamilainen, mutta sijoittuu silti huonosti vapaudessa.

Niinpä käytännöllinen tapa lisätä rauhaa maailmaan on saada ei-muslimit ymmärtämään se tosiasia, että islam ei ole rauhan uskonto. Kun se tulee selväksi suurelle osalla ihmisistä, muslimit eivät voi enää huijata meitä retoriikallaan, emme enää alistu heidän vaatimuksiinsa, emme tuhlaa rahojamme islamilaisten hallitusten tukemiseen emmekä luota ortodoksimuslimeihin neuvotteluissa. Tuloksena on enemmän maailmanrauhaa.


* * *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti