20. elokuuta 2012

Youcef Nadarkhani saa uusia syytteitä


Kristitty pastori Youcef Nadarkhani, joka istuu vankilassa islamin uskosta luopumisen takia Iranissa, joutuu uuteen oikeudenkäyntiin 27. elokuuta syytettynä rosvouksesta ja kiristyksestä. Nadarkhanille oli annettu tilaisuus katua ja palata islamiin, mutta hän on kieltäytynyt ja häntä odottaa sen takia kuolemantuomio jo ennestään.

Uusista rikoksista häntä alettiin syyttää vuosi sitten, mutta nimettömänä pysyvä lähde on kertonut Iranin ihmisoikeusjärjestölle, että syytteissä ei ole mitään perää. Olisiko  uudet syytteet nostettu vain sen takia, että saataisiin uusi tekosyy teloittaa Nadarkhani? Hänen tuomionsa on nostattunut voimakkaita kansainvälisiä vastalauseita, jonka takia hirttotuomiota ei ole pantu täytäntöön.

Youcef Nadarkhani, 33, on syntynyt muslimiperheeseen ja hän kääntyi kristinuskoon 19 vuotiaana. Ennen pidätystään hän johti 400 hengen kristittyä seurakuntaa Rashtin kaupungissa. Kuolemantuomio sai lainvoiman 23. elokuuta 2010. Kesäkuun 28. päivä vuonna 2011 Iranin korkein oikeus kumosi tuomion, mutta asetti ehdoksi Nadarkhanin katumisen - siis kääntymisen takaisin islamiin. Hän sai tilaisuudet katua syyskuun 25. ja 28. päivä, mutta kieltäytyi. Nadarkhani on vangittuna Rashtin vankilassa.

Lue lisää täältä.

Youcef Nadarkhani vankilassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti