6. elokuuta 2012

Shafilean murhaajat tuomittu elinkautisiinMail.com, 3.8.2012


Tuomari Roderick Evans tuomitsi Iftikharin (52) ja Fazana Ahmedin (49) elinkautisiin tyttärensä Shafilean murhasta vuonna 2003. Pariskunta joutuu istumaan vähintään 25 vuotta.

"Hän oli kahden kulttuurin puristuksessa - kulttuurin ja elämäntavan jonka hän näki ympärillään ja jota hän halusi noudattaa, ja kulttuurin ja elämäntavan jonka te halusitte hänelle pakottaa", sanoi tuomari Evans julistaessaan tuomiota Chester Crownin tuomioistuimessa Luoteis-Englannissa.

Britanniassa on viimeisen kymmenen vuoden aikana surmattu enemmän kuin 25 naista niin sanotuissa 'kunniamurhissa'. Vanhemmat ovat hyökänneet lastensa kimppuun, kun nämä ovat heidän mielestään aiheuttaneet perheelleen häpeää olemalla liian länsimaisia tai kieltäytymällä järjestetystä avioliitosta.

Shafilea oli vain kymmenen vuotias kun hän alkoi kapinoida vanhempiensa tiukkoja sääntöjä vastaan, sanoo syyttäjä Androw Edis. Nuori tyttö piilotteli meikkejä, tekokynsiä ja länsimaisia vaatteita koulussa ja vaihtoi konservatiiviset vaatteet takaisin ennen kuin hänen vanhempansa hakivat hänet.

Hänen elämänsä viimeinen vuosi oli kuitenkin kaikkein traumaattisin. Toukokuussa alkaneessa oikeudenkäynnissä kuultiin Shafilean pikkusiskoa Aleshaa, joka sanoi nähneensä murhan ollessaan 12-vuotias.

"Shafilealla oli ollut riitä pukeutumisesta vanhempiensa kanssa, jotka olivat tunkeneet muovipussin tytön suuhun ja pidelleet käsin hänen suutaan ja nenäänsä, kunnes hän oli kuollut", Alesha todisti.

...

Shafilean jäännökset löydettiin sen jälkeen poliisi oli asentanut mikrofonit perheen kotiin. Syyte päästiin nostamaan vasta nyt, kun Alesha suostui todistamaan vanhempiaan vastaan.

Viime vuonna Britannian hallituksen pakkoavioliittoyksikkö tutki yli 1400 pakkoavioliittotapausta, joista suurin osa on tapahtunut muslimiyhteisöissä. Britanniassa on yli 1,8 miljoonaa muslimia, joista suurimmalla osalla juuret Pakistanissa.

Alkuperäinen artikkeli

------------------------------

No, tulipahan ainakin perheen kunnia pelastetuksi...

-Ibn Matti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti