18. helmikuuta 2018

Kumpi tykkää taikuudesta, Jehova vai Saatana?

Iltalehdessä kerrotaan lapsiasiainvaltuutetun jyrähtäneen jehovantodistajien rajuista opeista. Niissä annetaan muun muassa ohjeita lasten kurittamisesta ja uskonnollisesta yhteisöstä eronneiden karttamisesta. Varmasti tärkeitä asioita, enkä halua tällä blogikirjoituksella mitenkään vähätellä näitä ongelmia.Tuli vaan mieleen, että mitäpä jos lapsiasiainvaltuutettu jyrähtäisi seuraavaksi vaikkapa muhammettilaisuuden opettamasta lasten kohtelusta. 

Vaikkapa seuraavasti:

"Jos joku vaihtaa islamin uskonsa, tappakaa hänet" lapsivaltuutettu jyrähtää muhammettilaisten rajuista opeista.


Lapsivaltuutetun mielestä kyseessä on ongelma, joka vaatii julkisen vallan reagointia.


Lapsivaltuutettu Ibn Matti on tehnyt kirjelmän koulu- ja monikulttuuriministeriöön muhammettilaisuuden lapsille kohdistuvan opetuksen sisällön vuoksi. Opeissa annetaan muun muassa ohjeita tyttöjen sukupuolielimien silpomisesta ja uskonnollisesta yhteisöstä eronneiden tappamisesta.

Matti sai tiedot kansalaisyhteydenottona.

- Lapsivaltuutetun tietoon on tuotu muhammettilaisten opetustilanteista esimerkkejä, joissa kehotetaan tappamaan uskonnollisesta yhteisöstä eronneet, lapsiasiainvaltuutettu toteaa koulu- ja monikulttuuriministeriölle lähetetyssä kirjelmässä.

Lisäksi muhammettilaisuuden pyhissä kirjoituksissa todetaan, että tytöt on ympärileikattava, tytöt voidaan naittaa yhdeksänvuotiaina aikuisille miehille ja homoseksuaalit sekä avionrikkojat pitää teloittaa.

Matti kertoo Ilta-Uutisille, että kyseessä on vakava ongelma, joka vaatii julkisen vallan reagointia. Hän näkee suurena ongelmana sen, että julkinen valta ei osoita riittävää kiinnostusta ja aktiivisuutta aihetta kohtaan. Kirjelmässään Matti toivookin muun muassa uskonnollisten yhdyskuntien tarkempaa valvontaa.

- Kun uskonnollisen yhteisön pyhissä kirjoituksissa käytetään sanaa tappaminen, niin kyllä julkisen vallan pitää siinä vaiheessa herätä miettimään, miten tämä ohje tulee ymmärretyksi, minkä sisällön se saa, ja mitä se voi saada, Matti kertoo Ilta-Uutisille.

Ibn Matin saamissa yhteydenotoissa huolena ovat olleet myös opit tyttöjen sukupuolielinten silpomisesta. Matti näkee opit ongelmallisena erityisesti lapsen edun ja hyvinvoinnin kannalta. Esille nousee etenkin yhdyskunnan suhtautuminen lapsen oikeuteen fyysiseen koskemattomuuteen.

Matti toteaa kirjelmässään, että esille tulleet tapaukset ovat hyvä esimerkki siitä, miksi uskonnollisten yhdyskuntien toiminnan arviointi ja valvonta on tärkeää. 


Palestiinalaisessa lastenohjelmassa käsketään tappamaan kaikki juutalaiset[Profeetta Muham­mad:] ”Jos joku vaih­taa is­la­min us­konsa, tap­pakaa hänet.” (Sahih Buk­hari 9:84:57)
o8.1 Kun murrosiän saavuttanut täysijärkinen henkilö hylkää vapaaehtoisesti islamin, hän ansaitsee tulla tapetuksi. (’Umdat al-Salik, auktorisoitu shari’a-opas)

Sahih Bukhari 9:84:57 https://sunnah.com/bukhari/88


---


Kirjoituksen otsikko tulee tuon Iltalehden artikkelin ohessa olevasta videosta, jossa esitellään Jehovan todistajien animaatioita lapsille. Siinä pikku Leevi tuo ruokapöytään taikuria esittävän nuken. Leevin äiti kysyy pojalta: "Leevi, kumpi tykkää taikuudesta, Jehova vai Saatana?" Leevi laskee katseensa häpeillen ja sanoo: "Saatana."

Iltalehden artikkeli lapsiasianvaltuutetun jyrähdyksestä: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802172200752328_u0.shtml


---

David Wood kertoo muhammettilaisuuden opista silpoa tyttöjen sukupuolielimet:
David Wood kertoo muhammettilaisuuden opista, jonka mukaan aikuinen mies voi naida lapsen.Tällä videolla Helsingin Mellunmäen moskeijan imaami kertoo, että rangaistus homoseksuaalisesta aktista on kuolema.
Fadime Şahindal (1975/1976 – 21. tammikuuta 2002) oli Ruotsiin lapsena muuttanut kurdinainen, joka joutui isänsä Rahmin tekemän kunniamurhan uhriksi Uppsalassa. Isä oli alun perin tuohtunut tyttärensä rakastumisesta ruotsalais-iranilaiseen Patrickiin, joka kuoli auto-onnettomuudessa kesäkuussa 1998.

Isä yritti estää Fadimen pääsyn Uppsalaan poikaystävän haudalle. Kuitenkin tammikuussa 2002 Fadime kävi haudalla salassa perheensä naisjäsenten kanssa, kun isä saapui paikalle ja ampui hänet. Isä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Fadime oli ennen murhatuksi tulemistaan tuonut Ruotsissa julkisesti esille kärsimäänsä kunniaväkivaltaa ja uhkauksia.

Vuonna 2004 Lahden kaupunginteatteri tilasi musikaalin Leyla ja Daniel (sävellys Petri Kaivanto libretto Pasi Toivanen), joka perustui löyhästi Fadimen tarinaan ja muihin Pohjoismaissa tapahtuneisiin kunniamurhatapauksiin. (lähde: wikipedia)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti