10. helmikuuta 2018

Norjalainen villapaita ja maailman luominen

Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.

Norjan alppimaajoukkueen villapaidoista on löydetty natsisymboli. Kaikeksi onneksi asia huomattiin ja nyt monet hiihtäjät ovatkin kertoneet, etteivät käytä kyseistä paitaa. Olisihan se toki ollut törkeää.


Norjalaisen villapaidan oikeassa hihassa on natsisymboli.


Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi.

Monia muitakin rasistisia tai muuten epäsopivia symboleita löytyy nykyään aivan yhtenään. Presidentin virkaanastujaisissa esimerkiksi huomattiin, että sillä parvekkeella, josta Tasavallan Presidentti huiskutti alamaisilleen, oli kaiteen koristuksena natsisymboleita. En ole kuullut onko asialle vielä tehty mitään, mutta ehkäpä valtionpäämiehet vastaisuudessa osaavat huomioda tämänkin seikan.

Parvekkeen koristuksena on käytetty natsisymbolia.

Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä". Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi.

Myös monet numerot symboloivat epäsopivia aatteita. Esimerkkinä mainittakoon 88, joka viittaa Heil Hitler -tervehdykseen; H-kirjain on nimittäin aakkosten kahdeksas kirjan (ei tosin saksalaisten aakkosten - saksassa onkin epäsopivaa käyttää numeroa 99). Ehkäpä koko H-kirjain tulisi poistaa aakkosista sen aiheuttaman mikroaggression vuoksi? 

Ja tuli etoo, ja tuli aamu, toinen päivä. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapatui niin. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, miin vedet olivat kokoontuneet, än kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli yvä. Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa viantaa, ruooja, jotka tekevät siementä, ja edelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä edelmää, jossa niiden siemen on". Ja tapatui niin: maa tuotti viantaa, ruooja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat edelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli yvä.

Ehkäpä olisi varmuuden vuoksi hyvä poistaa aakkosista myös suomalaisten aakkosten 9. kirjain (I) ja saksalaisten aakkosten 8. kirjain (G), niin tämäkin sekaannus silloin vältetään.

Ja tul etoo, ja tul aamu, kolmas pävä. Ja Jumala sano: "Tulkoot valot tavaanvavuuteen erottamaan pävää yöstä, ja olkoot ne merkkenä osottamassa akoja, pävä ja vuosa, ja olkoot valona tavaanvavuudella pastamassa maan päälle". Ja tapatu nn: Jumala tek kaks suurta valoa, suuremman valon alltsemaan pävää ja penemmän valon alltsemaan yötä, sekä tädet. Ja Jumala pan ne tavaanvavuuteen, pastamaan maan päälle ja alltsemaan pävää ja yötä ja erottamaan valon pmeästä. Ja Jumala näk, että se ol yvä.

Nyt tuli vielä mieleen, että onhan noita muitakin natseihin viittaavia kirjainsymboleita, esimerkiksi SS. Ennen sotiahan oli sellainen automerkkikin kuin SS, mutta sodan jälkeen se nimettiin viisaasti huomattavasi monikulttuurisemmin Jaguariksi, mikä oli epäilemättä viisas päätös. Itse asiassa S-kirjain voitaisiin myös poistaa aakkosista, sillä se viittaa ikävästi tuohon natsien sorto-organisaatioon.


SS Jaguar 100 1938 (kuva wikipedia ja Lothar Spurzem)


Ja tul etoo, ja tul aamu, neljä pävä. Ja Jumala ano: "Vlkööt vedet elävä olentoja, ja lentäkööt lnnut maan päällä, tavaanvavuuden alla". Ja Jumala lo uuret merelämet ja kakknaet lkkuvat, veä vlevät elävät olennot, kunkn lajna mukaan, ja kakknaet vekkäät lnnut, kunkn lajnsa mukaan. Ja Jumala näk, että e ol yvä. Ja Jumala una ne anoen: "Olkaa edelmället ja lääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja lnnut lääntykööt maan päällä".

Entä sitten A-kirjain? Sehän on itsensä natsien ylipäällikön etunimen alkukirjain! Kun olemme kerran lähteneet puhdistamaan kieltä rasisistisesta aineksesta, menkäämme samoin tien loppuun asti! Älkäämme siis jättäkö tätäkään puolitiehen vaan poistakaamme samoin tein kaikki Führerin henkilöön liittyvät kirjaimet, siis A, D, E, F, H, I, L, O, R ja T. Meille jää silti aivan tarpeeksi kirjaimia kommunikointiin. Voimme sitä paitsi korvata rasistisia kirjaimia muilla neutraaleilla symboleilla; esimerksi T-kirjaimen paikalle voi kirjoittaa muinaisten viikinkien riimun  ↑. 


u , ja u mu, v pävä. J Jum n: "ukn m ävä↑ nn, kunkn jn mukn, kjäm ja mj ja määm, kunkn jna mukn". Ja pau nn: Jum k määm, kunkn jna mukaan, ja kjaäm, kunkn jna mukn, j kkk mn mj, kunkn jna mukn. J Jum näk, ä   yvä. J Jum n: "käämm mnn kuvkmm, kkmm; ja vk  mn k ja vn nnu j kjäm j kk mn ja kkk mj, jk ma mv". J Jum  mn mk kuvkn, Jumn kuvk än än ; mk ja nk än  ä. J Jum un ä, j Jum n : "k mä ja äänykää ja äyäkää m ja kää  nn mk; j vk mn k ja vn nnu ja kkk mn päää kkuv äm". J Jum n: "K, mnä nnn  kkkn↑ mnä kvä u, ja kv kkk mn päää, ja kkk puu, j n mnä kvä mä; k n  vnnk. Ja kk määm ja kak vn nnu ja kk, jk m mva j j n ävä nk, mnä nnn kkkn vä u vnnk". J pu nn. J Juma ka kkk, mä än ny , ja k,   nn yvää. J u , ja u mu, kuu pävä.

Tällä tavalla rastistisesta materiaalista puhdistetut kirjat myös säästävät luontoa ja ehkäisevät ilmastonmuutosta, sillä ne ovat huomattavasti lyhyempiä ja niihin tarvitaan siis huomattavasti vähemmän paperia. Teksti voi tietysti aluksi vaikuttaa hieman vaikeaselkoiselta, mutta onhan meidän toki tehtävä joitakin uhrauksia rasismin vastustamiseksi ja monikulttuurisuuden puolustamiseksi. Opetelkaa hyvät ihmiset lukemaan!

Raamatun lainaukset: http://raamattu.fi/1933,38/1Moos.1.html


2 kommenttia:

 1. Ei tuo T-kirjaimen korvaaminen Tyr-Runella oikein taida tulla kysymykseen, koska nimenomaan sen esiintymisestä villapaidan oikeassa hihassa koko kohu lähti alunperinkin liikeelle.
  Sen sijaan vasenta hihaa koristavaa Lebensrunea ei ainakaan seuraamani valtamedia ole tunnistanut natsisymboliksi lainkaan, vaikka sitäkin aikonaan käytettiin siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja lisäksi tuohon lopulliseen raamatun tekstiin ilmestyi vahingossa useita kertoja KKK, mikä hieman huolettaa, sillä se voidaan helpostikin tulkita rasismiksi.

   Poista