7. toukokuuta 2016

Äitienpäiväspesiaali

Islam kunnioittaa naisia ja Muhammed oli itse asiassa proto-feministi, joka paransi olennaisesti naisien hyvinvointia ja kielsi muun muassa epätoivottujen tyttövauvojen surmaamisen. Muhammed suorastaan rakasti naisia. Hänellä oli vaimoinaan itseään huomattavasti vanhempi Khadija, huomattavasti nuorempi Aisha ja toistakymmentä muuta vaimoa, mukaan lukien Safiya, jonka aviomiehen Muhammedin kumppani surmasi ja Muhammed nai sen komian lesken. Muhammedin kerrotaan olleen kova panomies, joka pystyi hoitelemaan leikiten vaimonsa, joita siis oli parhaimmillaan toistakymmentä. Lisäksi Muhammed hoiteli vaimojensa palvelijattaria, josta varsinaiset vaimot eivät kyllä erityisesti pitäneet. Ja miniänsäkin Muhammed onnistui nappaamaan vaimokseen, kun Allah lopulta kehotti siihen, Muhammedin suureksi riemuksi. Allah antoikin monia ilmestyksiä, joilla hän huolehti Muhammedin maallisista tarpeista. Joku ilkeämielinen voisi epäillä Muhammedin itse keksineen ilmestyksiä aina tarpeen mukaan, mutta muslimeille se on osoitus siitä, kuinka Muhammed oli Jumalalle tärkeä ja siksi Kaikkivaltias toteutti hänen hartaita toiveitaan.
(Muhammedin seksuaaliset kyvyt, Safiyan tarina, Aishan tarina)

Muhammed - tai siis tietysti Jumala - oli kovin huolissaan Muhammedin vaimojen siveellisyydestä, joten heitä käskettiin hunnuttamaan itsensä. Tämähän oli seurausta episodista, jolloin eräs vaimoista oli käynyt yöllä kyykkypaskalla ja joku mies oli nähnyt naisen paljaan takapuolen. Niinpä Jumala käski uskovien naisten peittää itsensä kunnolla. Sharia-lain käymäläsäännöksissä onkin pykälä, että helmaa ei saa nostaa liian aikaisin ja se pitää laskea ennen kuin noustaan kyykystä. Jumala on Laupias ja Viisas. Lisäksi Jumala määrää Koraanissa, että Muhammedin vaimojen ei ole lupa naida ketään hänen kuoltuaan. (Hunnutusta koskevat hadithit, Käymäläsäännökset)

Muhammedin lapsivaimoa Aishaa epäiltiin kerran siveettömyydestä, kun hän oli käynyt mennyt etsimään kadottamaansa kaulakorua ja karavaani oli lähtenyt ilman häntä matkaan (hänen satulansa oli katettu ja verhottu, varmaankin siksi etteivät himokkaat miehet katselisi esipuberteettista namupalaa, joten kukaan ei huomannut hänen jääneen junasta). Nuori muslimimies saattoi Aishan takaisin Medinaan. Tietenkin pahat kielet alkoivat väittämään, että Aisha oli saanut retkellä vähän aishaa, mutta kuten kaikki tiedämme, muslimit kunnioittavat naisia, eikä sellaista varmasti ollut voinut tapahtua. Sen Jumalakin Koraanissa vahvisti: Jumala vaatii aviorikokselle neljä miestodistajaa ja Aishaa vastaan löytyi vain kolme. Kyyninen ja likainen mieli voisi tietysti sanoa, että Muhammed ei halunnut kivittää vaimoaan kuoliaaksi, koska hän piti kovasti lapsista, mutta eiköhän Jumala tiedä parhaiten. (Aishan myöhästyminen, Aishan kertomus myöhästymisestä Sahih Bukhari 3.48.829)

Tänäkin päivänä islamilaisessa maailmassa neljän todistajan sääntö pätee. Se pätee myös raiskaukseen. Jos raiskauksen uhri, tämä islamin suuresti kunnioittama nainen, ei pysty marssittamaan oikeuden eteen neljää miespuolista todistajaa, on hänen syytöksensä raiskaajaa - tai siis raiskaajaksi väitettyä - vastaan valhetta. Koska yhdyntä on kuitenkin naisen oman kertomuksen mukaan tapahtunut, on nainen tuomittava sharia-lain mukaan epäsiveellisyydestä joko ruoskittavaksi (mikäli nainen on naimaton) tai kivitettäväksi (mikäli nainen oli yksi jonkun muslimimiehen vaimoista). Pakistanissa, Afganistanissa ja muissa sharia-lakia noudattavissa maissa vankilat pullistelevat naisista, jotka on raiskattu, ja sitten tuomittu todistajien puutteessa vankilaan aviorikoksesta. Vankila voikin olla näille naisille paras säilytyspaikka, koska he ovat loukanneet perheensä kunniaa ja he saattaisivat vahingossa hypätä parvekkeelta ja loukata itsensä. (Pakistanissa raiskauksen uhrit ovat rikollisia, Muslimi-isä tappoi kolme tytärtään koska he tapailivat vääriä poikia)

Naisten siveellisyyttä suojellaan paitsi peittämällä heidät himokkaiden miesten katseilta, myös poistamalla sellaiset ruumiinosat, jotka voisivat houkutella heitä haureuteen. Egyptissä ja Somaliassa leikataan naisilta käytännössä kaikki pois, ja niinpä naiset ovatkin siellä päin maailmaa todella siveitä, melkein nunnia. Joskus raiskausuutisia seuratessa tulee mieleen, että pitäisikö myös miehet ympärileikata poistamalla sekä aisha että kassit. Näinhän tehtiin eunukeille, noille yleensä mustasta afrikasta tuoduille mustille orjille, etteivät he olisi tuottaneet vääränvärisiä mukuloita (tai siis naisethan ovat hulluina mustiin miehiin, joten tämä oli aivan ymmärrettävä veto valkoihoisilta muslimimiehiltä. "Neekeri" on muuten arabiaksi "abd". Abd tarkoittaa myös orjaa. Onko tämä rasisimia? Arabialainen nimi Abdullah tarkoittaa "Jumalan orja".) (Naisen sukupuolielinten silpominen, Eunukki)

Vaimoja Muhammed ja muslimit hankkivat sotaretkillä saastaisia epäjumalanpalvelijoita ja muita kafiireita vastaan. Safiya jo mainittiinkin - hänhän hyppäsi iloiten Suuren Profeetan syliin sen jälkeen, kun tämä oli ensin kiduttanut ja sitten tappanut hänen aviomiehensä ja kaikki miespuoliset sukulaisensa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Jumala on määrännyt pyhässä Koraanissa, että sodassa vangiksi saatujen naisten avioliitto kumoutuu ja muslimit saavat tehdä heille mitä haluavat. Yleensä he halusivat iloita heidän kanssaan ja sitten myydä heidät muille, jotka myös halusivat iloita heidän kanssaan. (Muhammed löytää itselleen vaimon Khaibarista)

Muhammed antoi monia ohjeita naisten kohteluun. Erään kerran hänen miehensä kysyivät neuvoa heitä askarrattuvassa ongelmassa: jos he nussivat naisia, jotka on tarkoitus myydä eteenpäin orjiksi ja nämä tulevat raskaaksi, naisten markkina-arvo laskee. Niinpä miehet olivat harjoittaneet sellaista, jolle arabialainen termi on "'azl". Se tarkoittaa, että kikkeli vedetään ulos ennen mällin lentämistä ja sitten runkataan huoran naamalle tai jotain... No joka tapauksessa Muhammed oli sitä mieltä, että laukaiskaa sisään vaan, koska se on Jumalan kädessä tuleeko jälkikasvua vai ei. Huomatkaa, että vangiksi saadun naisen kanssa iloitseminenhan ei tietenkään ole raiskaus, koska Jumala Pyhässä Koraanissaan on määrännyt nämä naiset muslimeille: sallittuja muslimeille ovat heidän vaimonsa (1-4 kpl) ja kaikki seksiorjansa, jotka he ovat saaneet haltuunsa joko ostamalla tai ottamalla vangiksi Pyhässä Sodassa, jihadissa. Toisessa tapauksessa Muhammedin urhoolliset mujahideenit ujostelivat vangiksi saatujen naisten kanssa iloitsemista, koska heidän entiset aviomiehensä (muista, että naisen avioliitto purkautuu Pyhän Koraanin mukaan sillä hetkellä, kun nainen jää muslimin vangiksi) katselivat vieressä. Muhammed kuitenkin kehotti miehiään käymään toimeen, koska Jumala on antanut nämä naiset muslimeille. (Al-'Azl ja muita ohjeita panemiseen pyhissä kirjoituksissa)

Nainenhan on islamissa täysin tasa-arvoinen miehen kanssa. On kuitenkin selvää, ettei naisiin voida luottaa samalla tavalla kuin miehiin, joten oikeudessa naisen todistus vastaa vain puolta miehen todistuksesta. Sharia-lain mukaan naisen todistus ei ole pätevä omassa asiassaan, jos hän väittää tulleensa raiskatuksi. Perinnönjaossa tytöt perivät puolet siitä mitä pojat - tämä on luultavasti yksi suuri parannus entisiin aikoihin, jolloin naiset eivät saaneet yhtään mitään, ylistetty olkoon Jumala. Naisella on oikeus avioeroon, mutta siitä päättävät imaami ja muut kylän miehet. Mies sen sijaan voi erota naisesta sanomalla yksinkertaisesti: "minä eroan sinusta". Lapset jäävät erotilanteessa luonnollisesti miehelle. (Talaq)

Naisella on tiettyjä velvollisuuksia miestään kohtaan, elättäähän tämä hänet ja muutenkin huolehtii hänestä. Jumala on asettanut miehen hallitsemaan naista. Naisen on toteltava miestään sekä Jumalaa. Hänen on suostuttava seksiin milloin hyvänsä hänen aviomiehensä niin haluaa - ellei hän ole saastainen kuukautisten vuoksi tai niin sairas, ettei kykene ("päänsärky" ei liene riittävä syy). "Vaimonne ovat teidän peltonne, käykää pelloillanne milloin haluatte" sanoo Pyhä Koraani, joka on siis Jumalan suorasanaista puhetta. (Vaimonne ovat teidän peltonne)

Tottelemattoman vaimon käsittelyyn Jumala antaa myös ohjeet, joissa viimeisenä keinona, jos ei muu auta, on vaimon lyöminen. Perheväkivalta onkin islamilaisissa maissa arkipäivää. Toki vaimon hakkaamista esiintyy kaikissa kulttuureissa, mutta vain islamissa se on Jumalan pyhittämää. Tottelemattomuudeksi katsotaan sellaisia asioita kuin seksistä kieltäytyminen, kieltäytyminen kaunistamasta itseään miestään varten ja poistuminen talosta ilman miehen lupaa. Muhammedin kerrotaan myös lyöneen vaimoaan Aishaa, kun tämä lähti seuraamaan miestään, kun Muhammed lähti keskellä yötä asioille. Hadithissa (Muhammedin sanoista ja teoista kertovassa perimätiedossa) Aisha itse kertoo profeetan lyöneen häntä. (Vaimon hakkaaminen islamissa)

Islamissa Muhammed on täydellinen ihminen, jonka esimerkkiä jokaisen muslimin tulee noudattaa. Muhammed löi vaimoaan, joten muslimienkin kuuluu löydä vaimojaan. Muhammed yhtyi yhdeksänvuotiaaseen vaimoonsa Aishaan, joten muslimien on sallittua yhtyä yhdeksänvuotiaaseen. Monet islamilaiset maat ovat pyrkineet asettamaan virallisen avioliiton ikärajan tytöille yhdeksään vuoteen. Muhammedin esimerkin mukaan. (Allahin ohjeita naisten kohteluun, Pakistanissa laki lapsiavioiliittojen kieltämisestä kaatui epäislamilaisena)

Naisen tulee aina muistaa, että Tuomiopäivänä hänen hyvät ja pahat tekonsa laitetaan vaakakuppeihin ja jos pahat teot painavat enemmän, joutuu nainen helvettiin. Hyväksi teoksi lasketaan muun muassa se, miten kiitollinen ja tottelevainen nainen on ollut aviomiestään kohtaan. Lukija ei varmasti ihmettele, miksi Muhammedin mukaan suurin osa helvetin asukkaista on naisia.

Äitienpäivä on muuten sitten haram. Että älkää toivottako hyvää äitienpäivää muslimeille. Saattavat vaikka loukkaantua.
Islamissa jokainen päivä on äitien päivä.


Alla FatwaIslam -sivustolta löytyvä fatwa, jossa äitienpäivän viettäminen kielletään. On mielenkiintoista, miten muslimit eivät voi käyttää omaa harkintaansa näinkään arkipäiväisessä asiassa, vaan sitä on kysyttävä islamin oppineilta. "Äitienpäivä ei ole sallittu. Sinä päivänä ei ole sallittu juhlia julkisesti tai näyttää onnelliselta, antaa lahjoja, yms." (katso alla lihavoitu kohta)

http://www.fatwaislam.com/fis/index.cfm?scn=fd&ID=563

The Ruling Concerning Celebrating Mother’s Day.

Question:

Every year we have a holiday on a particular day and it is called Mother’s Day. It occurs on March 21. All the people gather and celebrate on that day. Is this permissible or forbidden?
Answer:

Every holiday or celebration that differs from Shariah celebrations is a newly invented innovation that was not known during the time of the Pious Predecessors. Furthermore, it may have begun as an imitation of the Non-Muslims. Therefore, in addition to it being an innovation, it may be an act of resembling the enemies of Allah.
The Shariah holidays are well known among the Muslims. These are the Eid al-Fitr, Eid al-Adha and the weekly Eid [Fridays]. There is no holiday or festival in Islaam other than those three. Every holiday that is invented besides them is to be rejected as an innovation and falsehood in the Shariah . This is because the Prophet (sallallaahu ‘alaihi-wasallam) said,

'' Every deed introduced into our affair that does not belong to it is rejected .” [1]

That is, it is rejected from that person and it will not be accepted by Allah. Another wording of the hadeeth states,

''Whoever does a deed that is not what our affair is upon, will have it rejected .” [2]

Since that is clear, the holiday that is mentioned by the questioner, known as Mother’s day, is not allowed. It is not allowed to have during such day any kind of public display and celebration, happiness, giving of presents and so forth.

It is obligatory upon a Muslim to have pride in his religion. He should also limit himself to what Allah and his Messenger (sallallaahu ‘alaihi-wasallam) have restricted this upright religion to. This is the religion Allah is pleased to have His servants follow. There can be no addition and no subtraction from this. Furthermore, a Muslim should not be a kind of weak person that follows every Tom, Dick and Harry. Instead, his personality should be that defined by the Law of Allah, such that he is followed and not a follower, such that he becomes an example and not a disciple. This should be the case because the Law of Allah, Praise be to Allah, is complete and perfect in all aspects. Allah says in he Qur’an,

'' This day I have perfected your religion for you, completed My favour upon you and have chosen for you islaam as your religion .” al-Maidah :3

Furthermore, the mother has much more right than to have just one day in the year as a celebration for her. In fact, the women has a right upon her children, that they will care for her, look after her, obey her in anything which is not sinful, during all times and at all places.

________________________

[1] Recorded by al-Bukhari, and Muslim.

[2] Recorded by Muslim, and by al-Bukhari in mualaq form.

Shaykh Muhammad bin Saalih al-`Uthaymeen
Islamic Fatawa Regarding Women - Darussalam Pg.56-57
http://fatwaislam.com

3 kommenttia:

 1. Nimetön9/5/16 14:15

  Saako ehdottaa...Voisitko tehdä sivuillesi koosteen niistä Koraanin kohdista, joissa
  * halutaan alistaa vääräuskoiset
  * niille voi valehdella
  * muslimilla on oikeus tappaa henkilö, joka on luopunut uskostaan Allahiin
  jne.
  Kaiken kaikkiaan ne kohdat, jotka osoittavat islamin julmuuden muita kuin muslimeja kohtaan.
  Kohdat olisi hyvä näyttää niille ihmisille, jotka eivät halua uskoa islamin julmuutta.
  Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tuo on hyvä ehdotus, ehkäpä tartun toimeen jonain päivänä!

  Englanniksi tällainen kooste löytyy TheReligionOfPeace-sivustolta, jossa yläreunan menuista löytyy islamiin, Muhammediin ja Koraaniin liittyviä kirjoituksia eri aiheista. Esimerkiksi "Verses of Violence", jossa on luoteltu Koraanista ja haditheista väkivaltaan yllyttäviä kohtia: http://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/violence.aspx

  Olen suomentanut joitakin sivuston kirjoituksia (Islamin myytit):

  Islam tarkoittaa 'rauhaa'
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/10/islamin-myytit-islam-tarkoittaa-rauhaa.html

  Islam kunnioittaa naisia
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/10/islamin-myytit-islam-kunnioittaa-naisia.html

  Jihad tarkoittaa sisäistä taistelua
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/10/islamin-myytit-jihad-tarkoittaa.html

  Islam on rauhan uskonto
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/10/islamin-myytit-islam-on-rauhan-uskonto.html

  Islam on suvaitsevainen muita uskontoja kohtaan
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/10/islamin-myytit-islam-on-suvaitsevainen.html

  Islamin kulta-aika
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/11/islamin-myytit-islamin-kulta-aika.html

  Islam vastustaa orjuutta
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/11/islamin-myytit-islam-vastustaa-orjuutta.html

  Islam ei liity mitenkään terrorismiin http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/11/islamin-myytit-islam-ei-liity-mitenkaan.html

  Islam on demokratia
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/11/islamin-myytit-islam-on-demokratia.html

  Koraani vastaa kristittyjen Raamattua
  http://ibnmatti.blogspot.fi/2013/11/islamin-myytit-koraani-vastaa.html

  Suomenkielinen Koraani löytyy täältä:
  http://www.islamopas.com/koraani/sisallys.htm

  Sceptics Annotated Quran, jossa voi tehdä hakuja asiasanojen perusteella:
  http://www.scepticsquran.com/fi

  Tarkempaan Koraaniin tutustumiseen suosittelen Robert Spencerin Koraaniblogia:
  http://koraaniblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Näillä pääsee alkuun mutta tosiaan lyhyt, ytimekäs kooste jos joskus jaksat tehdä, olisi tietyille ihmisille helppo jakaa ja
  he voisivat jopa jaksaa sen lukea.

  VastaaPoista