2. elokuuta 2012

Onko groomaus jo Suomessa?

Britanniassa on paljastunut laajoja nuorten tyttöjen hyväksikäyttöjengejä, joissa maahanmuuttajataustaiset hyväksikäyttäjät ovat ensin houkutelleet nuoria tyttöjä porukoihinsa ja myöhemmin tytöt ovat joutuneet pitkäaikaisen hyväksikäytön uhreiksi. Nuorimmat ovat olleet jopa 12-vuotiaita, joten näitä jengejä on nimitetty myös pedofiilijengeiksi.

Tämä "groomaus" (grooming) tapahtuu esimerkiksi siten, että aluksi nuoremmat jengiläiset tutustuvat tyttöihin, ovat heille mukavia, kehuvat ulkonäköä ja mahdollisesti ryhtyvät heidän poikaystävikseen. Myöhemmin tytöt esitellään muille jengiläisillä, jotka ovat aikuisia miehiä, alkoholia tarjotaan ja jossain vaiheessa tytöt raiskataan tai painostetaan seksiin. Sen jälkeen heidät painostuksella ja uhkailuilla pidetään ringissä mukana. On tapauksia, joissa tyttö on ilmoittanut asiasta poliisille, mutta viranomaiset eivät ole reagoineet mitenkään. Poliisi on voinut myös jättää tutkimatta tapauksia, koska on pelätty rasismisyytöksiä.

Britannian grooming-jengien kiinniotetut jäsenent ovat olleet lehdistön mukaan aasialaisia, mikä on hieman epätarkka määre. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että he ovat olleet aasialaisia muslimeja.

Islamilaisessa kulttuurissa raiskaus on aina naisen oma vika. Sharia-lain mukaan naisella on oltava neljä miespuolista todistajaa sille, että on tapahtunut raiskaus. Pakistanissa suuri osa vankiloissa olevista naisista on siellä siksi, että heidät on raiskattu, he ovat ilmoittaneet raiskauksen poliisille ja oikeus on todennut, että näyttö ei riitä raiskaajan tuomitsemiseen. Sen jälkeen oikeus on todennut, että nainen on syyllistynyt avioliiton ulkopuoliseen seksiin, joka on islamin mukaan naisilta täysin kielletty, ja heidät on laitettu vankilaan.

Näistä maista maista tulevat miehet tuovat myös tämän osan kulttuuriaan mukanaan. Kuten taannoisesta somalinuorten raiskaustuomion jälkipyykistä saattoi huomata, raiskaus ei ollut pojille häpeä, vaan heille perustettiin jopa tukiryhmä facebookkiin, jossa raiskattua tyttöä solvattiin ja raiskaajia puolusteltiin.


***


Groomaus näyttää rantautuneen myös suomeen. Sellon hyväksikäyttöepäily ei johtanut toimenpiteisiin, mutta 1.8.2012 esitetty A-Studio osoittaa, että grooming on rantautunut Suomeen (katso ohjelman loppupuolelta Väestöliiton lääkärin haastattelu). Ohjelmassa ei mainittu suoraan tekijöiden uskonnollista suuntautumista, mutta ottaen huomioon Britannian groomaus-ilmiön, ei liene kohtuutonta epäillä tiettyä uskonlahkoa.


A-Studio Yle-Areenassa, katsottavissa elokuun 2012 ajan.
http://areena.yle.fi/tv/1597255


Sellon hyväksikäyttöepäily Aamulehdessä:
Nelonen: Pikkutytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin
http://mediaseuranta.blogspot.fi/2009/07/nelonen-pikkutytot-maahanmuuttajamieste.html


Uutisia grooming-jengeistä ulkomailta:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9253016/Rochdale-grooming-trial-Asian-grooming-gangs-the-uncomfortable-issue.html

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/child-sex-grooming-the-asian-question-7729068.html

http://www.guardian.co.uk/politics/blog/2012/may/09/sex-grooming-far-right-asian

http://www.alarabiya.net/articles/2012/05/09/213116.html

Googlesta löytyy lisää hakusanalla grooming britain


Dokumentti Britannian grooming-jengeistä:

Hyväksikäyttörinki saatu kiinni USA:ssa
Panorama dokumentti muslimien seksijengeistä Britanniassa

PDF broshyyri aiheesta:
http://www.britainfirst.org/muslim-grooming-brochure.pdf


-Ibn Matti


Paul Westonin puhe pedofiilijengeistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti