20. tammikuuta 2012

Synnytys saa tunteet pintaan

Oman lapsen syntymä saa tunteet pintaan. Joillekin vähemmän, toisille enemmän.

Ranskalaiselle Nassim Mimounelle synnytys oli kertakaikkiaan sietämättömän kova koettelemus. Hänet jouduttiin poistamaan synnytyssalista, kun mies oli ruvennut sättimään naispuolista kätilöä tämän tehtyä intiimin tarkistuksen vaimolle (kätilöt pystyvät sormilla tunnustelemalla selvittämään paljonko kohdunsuu on auennut - kun se on täysin auki, niin syntymä on lähellä).

Nassim lukittiin oven ulkopuolelle, mutta mies näki ikkunasta edelleen synnytyssaliin. Sitten tapahtui jotain niin hirveää että Nassim murtautui oven läpi ja veti kätilöä lättyyn. Kätilö oli nimittäin ruvennut riisumaan vaimon burkhaa! Ranskalainen tuomari laittoi miehelle kuusi kuukautta kakkua ja ilmoitti vielä että "uskonnolliset arvot eivät mene Tasavallan lakien edelle". [Mail Online 22.12.2011]

Politically Incorrect kertoo viime maaliskuussa tapahtuneesta onnettomuudesta Saksassa, jossa aviomies oli hakannut raskaana olevaa vaimoaan vatsaan. Lapsi otettiin keisarinleikkauksella ulos, mutta se oli saanut niin pahoja vammoja ettei sitä pystytty pelastamaan. Syynä aviomiehen pahoinpitelyyn oli se että vaimo oli ollut mieslääkärin vastaanotolla, joka oli anteeksiantamatonta uskovaiselle muslimille.

Samassa artikkelissa kerrotaan tapauksesta, jossa muslimiaviomies ei hyväksynyt vaimolleen miespuolista anestesialääkäriä. Operaatio jouduttiin keskeyttämään kahdeksi tunniksi ja syntymätön lapsi joutui hengenvaaraan. Lopulta sovittiin että vaimo peitettiin kokonaan lakanoilla, niin että ainoastaan anestesiahoitoon tarvittavat ruumiinosat näkyivät.

Näille muslimeille vaimon siveyden puolustaminen oli tärkeämpää kuin oman lapsen henki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti