15. tammikuuta 2012

Lapsiavioliittoja

Mohabat News raportoi että Iranissa on naimisissa yli 800 000 lasta (10-18 vuotiaita). Alle neljätoistavuotiaita tyttöjä on naimisissa 24 506, kun taas kymmenestä neljääntoistavuotiaita poikia on naimisissa 5 519 henkeä.

Lehti laskee tilastojen perusteella että 85% tytöistä on naitettu yli 18-vuotiaille miehille. 25 000 lasta otti tai sai avioeron alle 18-vuotiaana.

Iranin lain mukaan tytöt voivat mennä naimisiin 13-vuotiaina ja pojat 15-vuotiaina, mutta käytännössä tyttö voidaan naittaa heti kun hän on saavuttanut murrosiän.

Ayaan Hirsi Ali kirjoittaa Neitsyhäkissä kuinka islamilainen kulttuuri kohtelee tyttöjä ja naisia pelkkinä poikiensynnytyskoneina - naisella ei ole arvoa muuta kuin poikien synnyttäjinä, kotitalouskoneina ja seksiorjina.  Hän kertoo, kuinka hänen oma äitinsä vastasi "yksi" kysymykseen kuinka monta lasta hänellä on. Vain poika laskettiin, tytöillä ei ollut väliä.

Neitsythäkissä myös kuvataan, kuinka tyttöjen neitsyyden suojeleminen on suorastaan mielipuolista. Tytöt ommellaan ympärileikkauksen yhteydessä umpeen, niin että neitsyys varmasti säilyy. Ali kertoo tapauksesta, jossa nuori nainen oli tullut raskaaksi, mutta ompeleet olivat vielä ehjät. Tyttö vaati että abortin jälkeen hänet ommellaan uudestaan kiinni, jotta hän on hääyönään neitsyt. Neitsyys todistetaan hääyön jälkeen esittelemällä suvulle veriset lakanat.

Neitsyys on siis äärimmäisen tärkeää muslimeille. Niin tärkeää että ennen avioliittoa harrastettu seksi johtaa suvun kunnian menettämiseen. Kunnia voidaan palauttaa äärimmäisessä tapauksessa tappamalla kevytkenkäisesti hurjastellut tytär tai sisar. Usein kurinpalautukseen tai murhaan riittää syyksi länsimaalaisen mielestä täysin mitätön asia, kuten hunnun käyttämättä jättäminen.

Mitä nuorempi nainen on sitä varmemmin hän on neitsyt. Profeetta Muhammad otti Aishan vaimokseen tämän ollessa 6-vuotias, mutta yhtyi häneen vasta kun hän oli 9-vuotias. Islamin uskon mukaan Muhammad on täydellinen ihminen, jota jokaisen muslimin kuuluu jäljitellä. Muslimin ajatusmaailmassa siis 9-vuotiaan vaimon ottaminen ei välttämättä ole millään tavalla väärin, vaan hyvää ja kaunista.

Linkkejä:

Naiset omaisuutena, vankeina ja orjina


Lasten seksuualinen hyväksikäyttö - profeetan esikuva

Kunniaväkivalta (englanniksi)

Pakkoavioliitot (englanniksi)

Tyttöjen ympärileikkaus (englanniksi)

Sheikki kertoo että avioliitolla ei ole alaikärajaa

- Ibn Matti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti